Şimdi Ara

Ford Focus: Bu akan sıvı nedir ve gaza basınca cıkan ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arabanın yag kacırdıgını tahmin ettigim bir yeri vardı.. Servise goturdum, yagı ve yag filtresi degisti dediler ama bugun acıp baktıgımda bi degisiklik olmadıgını gordum.. (sıvı tasan yer yag filtresi mi degil mi bilmiyorum)

Resimler ekte, bu yag oldugunu tahmin ettigim tasan sıvı baska ne olabilir?

Bir de arabayı calıstırdıktan sonra her gaza bastıgımda on taraftan kayıs sesi gibi rahatsız edici bir ses geliyor.. klima acıkken daha cok cıkıyo bu ses.. Bu neden olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberty Citizen -- 22 Mart 2009; 6:08:20 >

• akan sıvı net gözükmüyor. sıvnın olduğu yer büyük ihtimalle motor takozu. yağ fitresi o kadar yukarıda olmaz.

aracınızdan gelen sesin sebebi klima kompresörünün bozulan bilyasıdır. bir klimacıya göstermeniz halinde yardımcı olacaktır

simdi 1 saatlik surusten sonra kontrol ettim, ustundeki radyator haznesi (dogrudur umarım) normalde min oldugu halde bir saat sonrasında max a yakınlasmıs.. icini acmadım sıcakken acmayın uyarısı var diye ama icindeki suyun bu damlayan yerle alakası yoktur degil mi?

Orjinalden alıntı: San Andreas Citizen

hmm o zaman umarım motor contasıdır :)

simdi 1 saatlik surusten sonra kontrol ettim, ustundeki radyator haznesi (dogrudur umarım) normalde min oldugu halde bir saat sonrasında max a yakınlasmıs.. icini acmadım sıcakken acmayın uyarısı var diye ama icindeki suyun bu damlayan yerle alakası yoktur degil mi?

Arabayla bir saat falan dolsatıgınızda radyatordeki sogutma suyunun sıcaklıgı ve basıncı artacagı icin max seviyesine gelmesi normaldir. Arac sogudugunda yine eski konumuna gelecektir. Ancak aracınızın radyator suyu biraz eksik. Onu motor sogukken tamamlayın. Ancak siz bi araca bakın o sızdıran yag mı su ve ya antirifiz mi? Resimlerden ben pek birsey anlamadım. Su ve ya antifiriz ise radyator hortumlarından falan kacırıyor olabilir. Ama su ise su seviyeesinin eksilmesi lazım. Uzun surede radyatorde su kalmamıs olurdu. Elinize surun bi bakın koklayın bakın bakalım ne su mu antifiriz mi yag mı.

• herşey bir yana o nasıl servis anlamadım motor suyunu bile tamamlamamışlar bence servisinizi değiştirin istanbuldaysanız yardımcı olurum size

@impress: maalesef florida miami deyim.. burda servis anlayısı biraz degisik :) mesela bedavaya yapıyorlar cogu seyi ama pek ozenli degil.

Benzer problemi cıkabilcekler olabilir diye sorunu ve cozumu yazıyorum.

Olay EGR pompasının kırılmasıymıs (Turkcesi aynımıdır bilmiyorum).. Anladıgım kadarıyla bu boru motora hava girisini saglayan bir parca.. gaza daha cok basınca cok daha fazla ses cıkarmasının nedeni buymus.. Ford focuslarda cok oluyor dedi ford un servisi cunku bu parca plastik olarak geliyormus ve 70 - 80 bin milde genelde bu sorunu yapıyomus..Ayrıca yeterli hava giris olmadıgı icin motorun performansını dusuren ve daha fazla benzin sarfiyatına neden olan bir parca dediler. kırıldıgı yerin resmini cektim:

Cozum:

Bu pompanın (ya da tup) yeni ve metal olanını aldım ford bayinden 106$ a.. Turkiye de daha ucuzmudur bilemiyorum.. Ayrıca takdırmak icin de 75$ dolar aldı servis ki bunun icin hic ingilizce bilmeyen kuba ve cililerle ugrastım (Burda servis isleri inanılmaz pahalı)

Merak ediyorum benzer problemden Turkiyede yasayan var mı? ve ne kadar tutuyor masraf? Ben Turk aklı olarak orayı bi seyle kapayamazmıyız dedim adamlar ilginc ilginc baktı Plastik ve yuksek sıcaklık ve basınc nedeniyle olmaz dediler..

Bu arada o radyator kutusunun altındaki sey sadece gres yagıymıs.. akmıyormus ve normalmis :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberty Citizen -- 22 Mart 2009; 6:13:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.