Şimdi Ara

Ford Fiesta ile 131 gunde 300.000km yol

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Was den Fiesta aber wirklich auszeichnet, beweist er kurze Zeit später. Am 26. Januar startet ein signalgelbes, 55 PS starkes und unpräpariertes Serienmodell zu einer ungewöhnlichen Rekordfahrt. Das Ziel: Der Kleine soll 300.000 Kilometer in einer möglichst kurzen Zeit zurücklegen. Dabei bewegen sich Fiesta und Fahrer (oft mit prominenten Co-Piloten, beispielsweise Franz Beckenbauer) jederzeit auf Autobahnen zwischen Köln, München und Hamburg. Die Öffentlichkeit verfolgt den Versuch interessiert, und auch der TÜV hat seine Finger im Spiel. Um Schummeleien vorzubeugen, haben die Mannen des Überwachungsvereins vorher wichtige Komponenten versiegelt und verplombt. Ganz ohne technische Probleme läuft der Rekordversuch freilich nicht ab. Aber nur zwei unplanmäßige Zwischenstopps bei mehr als 300.000 Kilometern sind kaum der Rede wert. Viel wichtiger jedoch: Nach 131 Tagen und Nächten hat der Fiesta bei einem Durchschnitts-Tempo von 106 km/h im Schnitt nur 7,2 Liter Sprit verbraucht – der Beweis seiner Genügsamkeit.
    Almancasi olan lar olmayanlara anlatsin ;)
    bu adamlar simdi 131 gunde 300.000km yol yapmislar koln-munchen-hamburg arasi otoyolda 55 beygir motorla ve ortalama test tuketimi 7.2 litreymis 106km de ortalama hiz tuturmuslar...nasil yani oldum.
    bu yaznin tamami motorvisn adli alma sitesinde var bu 300.000km testinde otomobil 2 defa bekleedik sekilde tamirhaneye gidiyor olagan yag degisimi harici ve 55 beygirlik motor yilda sanirsam 78 1978de. 55ps lik motor 1.1 litre olmasi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perperek -- 22 Ekim 2008; 21:48:35 >

• ne yani bu araba günde 21-22 saat hiç durmadan kullanılmış mı?ben mi yanlış hesaplıyorum?

edit:ne zaman benzin almış ne zaman bakıma girmiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocky_m5 -- 22 Ekim 2008; 19:25:54 >
  • Ortalama hız 106kmyi kullanırsak günde ortalama 21,6 saat kullanmış olmaları gerekir. Zaten yazıdan net anlaşılmamakla birlikte sanki sürekli araç kullanılmış gibi bir izlenim edindim. Demek ki sadece benzin almak, sürücü değişikliği, periyodik bakımlar gibi nedenlerle durmuşlar. Yazıda 2 adet plansız duruştan bahsediliyor. Bu acaba aracın 300000km içinde 2 kere yolda kaldığı anlamına mı geliyor, yoksa periyodik bakımlar dışında 2 kere tamir gördüğü anlamına mı geliyor onu anlamadım.

Her halükarda muhteşem bir istatistik olduğunu düşünüyorum.
  • 2 defadan fazla durmak zorunda kalmis 24saat kullanildigi dogru.
  • araç otoyolda kullanılmış..
    türkiye yollarında kullanılsaydı aynı değerlerin elde edilmesi çok zordu
    ama 1.1 motor için 300bin iyi sayılır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

araç otoyolda kullanılmış..
    türkiye yollarında kullanılsaydı aynı değerlerin elde edilmesi çok zordu
    ama 1.1 motor için 300bin iyi sayılır..

arac 70 l yillardaki bir fiesta 131 gunde 300.000km ve tuv den geciyor bu otomobil.1.1 motor bana gore otobanda boye nonstop biz test etsek ilk 15 bin kmde baya buyuk arza cikartirdi...bu arada test surekli otobahn degil o kadar kisa surede 300.000km yapabilmek icin en hizli tobahn kullanildigi icin mesafenin cogunlugu otoyol yoksa koy yollari tasrada var testte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.