Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (722. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17.217
Cevap
15
Favori
1.508.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 720721722723724
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lukunku

Nedense Ford'da bazı araçlar stokta dahi bitmiş. Aldığım bazı bilgileri sizlerle paylaşayım, olur ki burayı okuyanlardan işine yarayanlar olabilir.

----

Focus 100 hp Comfort Sedan bayilerin çoğunda halen var, bayi bayi aranırsa ulaşılabilir. Ama Focus 115 hp Sedan Collection malesef şu anda bütün Türkiye'de sadece iki yerde var, birisi İstanbul-Samandıra'daki bayide Colorado kırmızı renkte, diğeri de Iğdır'daki bayide, onun rengini öğrenemedim.

Yeni Mondeo stoklara girmiş, istek üzerine getiriyorlar. 120 hp var, 160 hp 1.6 litre Ecoboost motorlu araç da istek üzerine getirilebiliyor.

Bir kaç bayi araştırması neticesinde aldığım en uygun fiyatları paylaşayım sizlerle ve bunların hepsine de trafik sigortası ve Ocak MTV dahil.

Focus 100 hp Comfort Sedan beyaz renk: 30.400 TL
    Focus 100 hp HB beyaz renk : 28.500 TL
    Focus 115 hp Collection Sedan beyaz renk: 33.500 TL

Yeni Mondeo 120 hp Titanium beyaz renk: 48.500 TL
    Yeni Mondeo 120 hp Trend beyaz renk: 44.500 TL
    Yeni Mondeo 160 hp Ecoboost Titanium: 56.500 TL

Yılbaşından sonra araç fiyatlarına zam gelmiş.

Focus 4K Comfort fiyatı 32.000'e, 115 hp 4K Collection fiyatı da 35.250 TL'ye yükselmiş.

• Bir faydalı bilgi daha; ikinci el araç alımlarında farklı şehirden aldığınız aracın plaka işlemi ne olacak?

2011 itibariyle tecrübelilerden son durum:

quote:

Orijinalden alıntı: solid1980

evet arkadaşlar

şöyle bir durumla karşılaştım malesef.

araç satışta plaka değişikliği istedim 30 günlük geçici belge verdiler fakat ben gidip plaka değişikliğini yaptırmadım.

Şu anda nasıl bir prosedür yapmam gerekiyor hiç bir fikrim yok.

bilen olup aydınlatırsa minnettar kalırım

BURASI ÖNEMLİ

quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

Eğer 30 günlük süre dolduysa ruhsat eski plaka adına çıkacaktır!!!

Bir diğeri de plaka değişikliği noterde bildiriliyor. Zaten orada soruyorlar plaka değiştirmek istiyor musun diye. Evet derseniz 50TL değil 132 TL ödüyorsunuz. EK-6 formu doldurup emniyete başvuruyorsunuz. yeni plakanızı size söylüyorlar, Şöförler odasına gidip 25TL karşılığı yeni plakalarınızı alıyorsunuz. Emniyete tekrar gidip damgalattınız mı işlem tamamdır. Bu arada ocak verginizi yatırmış ve zorunlu trafik sigortanızı yaptırmış olmanız gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_3792

dosya falan gerekmiyor sigorta yaptırın ek-1 formu doldurun gidin trafiğe plaka havalesi verecek size gidin şoförler cemiyetinde plakayı bastırın eski plaka yeni plaka ile beraber trafiğe gidin işlem tamamdır

Konunun geçtiği sayfanın linki burada

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Koyuncu332

Benim aracımda da arka kapılardan aşırı ses gelıyordu.Şase üzerindeki tüm kapı mekanizmalarını iyice sıktım.Ancak hala geçmemişti.

Krem olayını da mutlaka deneyeceğim...

...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

Eğer her kasise ya da çukura girdiğinizde gıcırtı şeklinde geliyorsa fitillerden geliyordur.

Biz denedik, sorunu çözdük.

Teşekkür ederim.En kısa zamanda kremleyeceğim fitilleri

• Yeni fiyatlar hayırlı olsun. Connect GLX'in fiyatı nakit-peşin alımda 34.000'e, kredili alımda ise 35.000'e çıkmış.

http://www.ford.com.tr/fiyat/

Yeni fiyatlar hayırlı olsun. Connect GLX'in fiyatı nakit-peşin alımda 34.000'e, kredili alımda ise 35.000'e çıkmış.

http://www.ford.com.tr/fiyat/

Zam geLmıs

# 2010 # FORD CONNECT 90 ps Dlx Aytozu Gri
  • 15 gün önce depomu fullemiştim ve tam 834 km sonra ışık yandı.
    Araç Ankara nın Kuzey bölgesinde ve şehir içi-şehir dışı karışık kullanılmıstır.3 bin deviri hiç geçmedim.

Yani yaklaşık 49-50 litre mazotla 830 km yapmışım.

Connect çok yakıyor diyenler alın size ....

Orijinalden alıntı: Koyuncu332

15 gün önce depomu fullemiştim ve tam 834 km sonra ışık yandı.
    Araç Ankara nın Kuzey bölgesinde ve şehir içi-şehir dışı karışık kullanılmıstır.3 bin deviri hiç geçmedim.

Yani yaklaşık 49-50 litre mazotla 830 km yapmışım.

Connect çok yakıyor diyenler alın size ....

Bundan bir buçuk sene önce bu "çok yakma meselesi" ni aşağıdaki linkte örnekleriyle paylaşmıştık. Belki yeni kullanan arkadaşların da ilgisini çeker.

CONNECT ÇOK YAKAR ŞEHİR EFSANESİ Mİ DEĞİL Mİ, KENDİNİZ BAKIN

Linki burada

• yeni Tüvden geldim arabada bir olumsuzluk bulunamadı ....

Orijinalden alıntı: cardin

yeni Tüvden geldim arabada bir olumsuzluk bulunamadı ....

Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~YuSuFeLiLi~

Siftah ta bizden olsun Mehmet Abi.
    Günaydınlar..

Günaydın Abdullah kardeşim, nerdesiniz şu anda?

Döndünüz mü Artvin'e?

Yusufeli'nden halen fotoğraf paylaşmadın değil mi, özellikle malum ve meşhur yollarından....

quote:

Orijinalden alıntı: ~YuSuFeLiLi~

Siftah ta bizden olsun Mehmet Abi.
    Günaydınlar..

Günaydın Abdullah kardeşim, nerdesiniz şu anda?

Döndünüz mü Artvin'e?

Yusufeli'nden halen fotoğraf paylaşmadın değil mi, özellikle malum ve meşhur yollarından....

Mehmet Abi.Erzurum da oturuyoduk daha önceden.5 yıl kadar oradaydık.Memlekete de yakındı aslında Yusufeli ne.Sonra reis beyin tayini çıktı Izmir e..
    Şu an Izmir deyiz abi.temmuz gibi geldik buraya.Ama ben yine arada Erzurum a gidip geliyorum polislik sınavına girdim onun işlemleri için.hatta toplasan 1 ay kalmamışimdir daha Izmir de..şimdide okulun belli olmasını bekliyorum.Izmir deyim.:)

• quote:

Kamyoncu arkadaşların tabiriyle "dükkanı açalım".

fazla abartıya kaçmadan hoş bi görüntü elde etmiş bence.

Şimdi yol tutuşu için, kaymaması için daha sertmi tercih edeceğiz? H ne? T ne? kısaca bi bildiğince yazar mıısn?

Orijinalden alıntı: shelby_88

Mehmet abi lastik sohbetini okudum sende bi özet çıkar=)

Şimdi yol tutuşu için, kaymaması için daha sertmi tercih edeceğiz? H ne? T ne? kısaca bi bildiğince yazar mıısn?

Buradaki linkte daha ayrıntılı göreceğiniz gibi, şu anda üzerinde olan lastiklerle 95T yani lastik başına düşen maksimum ağırlık 690 kg'ı, son maksimum hız ise 190 km/s hızı geçmeyecek şekilde ayarlanmış. 91H ise lastik başına 615 kg, maksimum hız ise 210 km/h hızı gösterir.

95 ya da 91, yük endeksidir.
    T ya da H ise maksimum hızdır. Linkten daha ayrıntılı görebilirsin...

---------

Otoban yollarından daha çok bozuk yollara gittiğin de oluyor mu, arabada arada bir de olsa yük taşıdığın da oluyor mu, o zaman orijinal lastiklerden (95T) vazgeçmeyeceksin. Ama sürekli otoban tarzı yollardan, şehirlerarası duble yollardan geçiyor ve içinde de hiç yük taşımıyorsan daha iyi bir konfor için sen de benim gibi acaba 91H'den alsam mı diyeceksin. 95T ile 190 km hızdan fazla gidersen lastikler dayanmaz, patlayabilir, öyle bir şey durumunda kimseden bir hak talep edemezsin. Ama 91H alırsan 210 km hıza kadar çıkabilirsin.

Linkten daha ayrıntılı görebilirsin...

• Lastiklerle ilgili burada ve şuradaki bilgilerden de istifade edebilirsiniz.

------------

Lastik konusunda bir de şunu paylaşayım; mesela 195 65R 15 denirken R ifadesinin manasını biliyor musunuz? R demek, Radial kelimesinin ilk harfini temsil eder. Radial demek de lastik tabanlarındaki düzlüktür. Belki içimizden hatırlayanlar çıkar, eskiden lastiklerin tabanları yuvarlaktı, hatta bazı Murat 124'lerde de halen görebilirsiniz. Eskiler anlatırlar, eskiden karlı yollarda lastiğin tabanının yere iyi oturması için yuvarlak tabanın aşağıya düz şekilde basması amacıyla lastiğin havasını indirirlermiş.

@hezerfen başka dallarda sekerken bizim dalda da bir iki seğirtse aslında bununla ilgili Kargasekmez hatıralarını anlatır ama, nerdeeeee

• Mehmet abi dediğin gibi ama bende H bize uyar...Hesapladığında 2460 kg hiç olmadıki benim araç.araba dolu ve 500kg da üstüne koymak lazım o sınır için,
    2. birde şu var şehiriçi yollar evet çukurlu kasisli olabiliyo genelde ve şehirler arasıda gitsem sonu köye dayandığı oluyo ister istemez taşlı topraklı çukurlu yollara girebiliyoruz.Hız sınırı dersen 160 en fazla zaman zaman oda...

Yani 91 uygun olur bana sorarsan hırçın kullanmayan birine göre öyle değilmi?

Lnkler için teşekkür ederim...

Orijinalden alıntı: shelby_88

Mehmet abi dediğin gibi ama bende H bize uyar...Hesapladığında 2460 kg hiç olmadıki benim araç.araba dolu ve 500kg da üstüne koymak lazım o sınır için,
    2. birde şu var şehiriçi yollar evet çukurlu kasisli olabiliyo genelde ve şehirler arasıda gitsem sonu köye dayandığı oluyo ister istemez taşlı topraklı çukurlu yollara girebiliyoruz.Hız sınırı dersen 160 en fazla zaman zaman oda...

Yani 91 uygun olur bana sorarsan hırçın kullanmayan birine göre öyle değilmi?

Lnkler için teşekkür ederim...

Lastik firmaları, en çok satılan ürünleri daha çok üretiyorlar. Otomobiller, hafif ticarilere göre piyasada daha çok olduğu için otomobil lastikleri de haliyle daha çok oluyor. 91H de zaten otomobillere göre üretilmiş. Bence yük indeksi 95, hız indeksi de H olan yani 95H lastik daha güzel olur, ama o lastiği de bulmak biraz zor.

Ali Sağlam bey'in de dediği gibi, 95T lastik biraz daha sert bir lastik, çünkü içinde daha dayanıklı olması için daha fazla malzeme var, ama 91H daha yumuşak. İşte Connect'e eğer 91H takarsan 95T lastiğe göre daha yumuşak ve daha sessiz bir sürüş elde ediyorsun.

Kullanıcılar, kullanım durumlarına göre kendileri tercih edecekler artık bu lastik seçimini.

• walla aslında çok çok önemli bu lastik seçimi.Marka dışında biresürüde model var inceledim ama hepsini deneyip görmen gerekio ki anlayasın, ha birde bulunduğun bölgedeki hava koşullarına bağlı alacağın lastik...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.