Yeni yılın ilk sabahından da herkese merhaba, günaydınlar...
-------------------
Abdullah kardeşim, değerli paylaşımların için çok teşekkür ederim, uzak yollardan; Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna gelmişsiniz. Ama bir kaç küçük fotoğrafla geçiştirmeye çalışıyorsun, bunu telafi etmen lazım, daha çok fotoğraf bekliyoruz.
Arabanın bu fotoğrafını da en azından ben ilk defa görüyorum. GÜle güle kullanın.
quote:
Orijinalden alıntı: ~YuSuFeLiLi~
Bu da 17.756 lık Connect
Connect'le ilgili istediğiniz kadar fatura yayınlayın, istediğiniz kadar düşük yakıt yaktığını ispatlamaya çalışın, bazıları önyargılarını bir türlü yıkamıyor işte. "Çok yakıyor" deniyor, ispatlıyorsunuz "hayır, ben inanmam, Connect çok yakar" diyorlar, "Connect tutuluyor" diyorsunuz, "hayır, falanca model çok satılıyor" diyorlar, siz istatistikleri yayınlayıp resmi belgelerle hala diğer bazı modellerin toplamından daha fazla sattığını ispatlıyorsunuz, ama hala gözlerini kapatıyorlar.
Biz biliyoruz Connect'in aslında ne kadar az yaktığını, bırakalım dileyen dilediği kadar "çok yakar" desin dursun, iste bir ispatı daha, Connect hala satıyor işte.
quote:
Yani 1.8 110 ps Ford Connectin 17756 km sinin litre olarak ortalaması 5.6/100 km çıkar
.
Mehmet Abi 5.6 litre ortalama 3.30 ile çıkıyo.Ortalamayı 3 lira alırsak 100 km de 6.3 çıkıyo Buda gayet güzel bir değer..Zaten connecte binenlerin yakıttan şikayeti yok. Şikayeti olanlar genelde connecti olmayanlar
Slm.a saygıdeğer arkadaslar uzun bir aradan sonra buradayım ben kimse yoktur diye düşünüyordum . Ama tüm arkadaslar burada imiş yeni yıl hepimiz icin hayırlara vesile olsun kazasiz belasiz connect leriniz ile uzun yollar dilerim
quote:
Mehmet Abi 5.6 litre ortalama 3.30 ile çıkıyo.Ortalamayı 3 lira alırsak 100 km de 6.3 çıkıyo Buda gayet güzel bir değer..Zaten connecte binenlerin yakıttan şikayeti yok. Şikayeti olanlar genelde connecti olmayanlar
Altına imzamı atarım...
quote:
Orijinalden alıntı: jönavrupalı
Slm.a saygıdeğer arkadaslar uzun bir aradan sonra buradayım ben kimse yoktur diye düşünüyordum . Ama tüm arkadaslar burada imiş yeni yıl hepimiz icin hayırlara vesile olsun kazasiz belasiz connect leriniz ile uzun yollar dilerim
Aleykümselam çok kıymetli Yılmaz beyciğim, vefakârlığınızdan haberdarım, fakat elimde olmayan sebeplerden dolayı ayrıydım, bazı arkadaşların nazik fakat ısrarlı çağrılarına kayıtsız kalamadım ve döndüm. Haberdar olan arkadaşlarımızla bir kaç şey çiziktiriyoruz işte, eskisi kadar olamasak da...
İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz.
Bekleriz efendim...
Mehmet abi, bi zamanlar fotoşhop'la yaptıgım stopları hayata geçirmeye karar verdim...
Yapıcam 3d led stoplarda kullanıcagım stop + park lambası geldi, kalıbı hazırlayana kadarda diğer 5 lambanın şiparişini vericem...
12V ile çalışıyor ama elimde 9V vardı onunla test ettim, resimler hafif karanlık ortamda çekildi...
Park
Stop
Park + Stop
Bitmişi bu şekilde olcak inş...
quote:
Orijinalden alıntı: ugurkamil
Mehmet abi, bi zamanlar fotoşhop'la yaptıgım stopları hayata geçirmeye karar verdim...
Yapıcam 3d led stoplarda kullanıcagım stop + park lambası geldi, kalıbı hazırlayana kadarda diğer 5 lambanın şiparişini vericem...
Hayırlı olsun da, sen kime sipariş verdin bunu, kim hazırladı senin için ve daha sonra nereden gelecek yine bunlar?
Madem öyle bir yer var, komple sipariş ver, hepsini yapsınlar, sen uğraşıp durma.
Biliyorsun arabaya yapılacak modifiyeleri pek sevmiyorum, ama led sistemle yapılacak olan fakat mutlaka kaliteli olan uygulamaları da desteklerim. Hatırlıyorum photoshop'lu halini, inşallah bitmiş hali de istediğin gibi olur...
quote:
Orijinalden alıntı: Lukunku
quote:
Altına imzamı atarım...
bir imza da benden gelsin.
aynı şeyleri bende çok yazdım. çok yakıyor diyenlere. hatta hafif ticariler in kurucusu 76 aziz 76 ben ve 34 dm 9*** le biraz dolaştık istanbulun trafiğinde. biraz asıldım sonra normal gitmeye başladım filan ortalamayı gördü. diyor abi ben böyle gitsem 92 ps 1.6 motor berlingoyla daha fazla yakardı.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ugurkamil
Hayırlı olsun da, sen kime sipariş verdin bunu, kim hazırladı senin için ve daha sonra nereden gelecek yine bunlar?
Madem öyle bir yer var, komple sipariş ver, hepsini yapsınlar, sen uğraşıp durma.
Biliyorsun arabaya yapılacak modifiyeleri pek sevmiyorum, ama led sistemle yapılacak olan fakat mutlaka kaliteli olan uygulamaları da desteklerim. Hatırlıyorum photoshop'lu halini, inşallah bitmiş hali de istediğin gibi olur...
Bu lambalar otokar'ın bikaç minibus ve otobuslerinde kullanılıyor, otokar servisinden şipariş verdim. Minibusler 24V elektirik tesisatına sahip oldugu için stop lamblalarındakı ledleri incelemek için tek şipariş vedim istedigm gibi ürün gelince(12v) diğerlerinide şipariş verme kararı aldım(ellerinde hazır yok yeni modellerde kullanılıyor diye) şipariş üzerine getiriyorlar.
Lambalar Kaliteli ve kurallara uygun, ben stop lambası üzerindeki kalıbını yaptırıcam bakaliyciye elektirik işlemlerinide kendim yapıcam..
Orijinalden alıntı: cemrek aynı şeyleri bende çok yazdım. çok yakıyor diyenlere. hatta hafif ticariler in kurucusu 76 aziz 76 ben ve 34 dm 9*** le biraz dolaştık istanbulun trafiğinde. biraz asıldım sonra normal gitmeye başladım filan ortalamayı gördü. diyor abi ben böyle gitsem 92 ps 1.6 motor berlingoyla daha fazla yakardı.
Azizmi bunu söyledi? yanlışlık olsın
Kafasına bişey düşmemişti dimi o gün
(: aziz söyledi tabi. ekonomi yaptığımda ortalamanın patır kütür düştüğünü gördü.
sıfır yüz yaptım bide ona da dedi deli açılıyo diye.
bide 5. vites 60 - 140 gösterdim.
4. vites e zaten hasta oldu. yokuşlarda gidişine de diyo gidiyo buna chip filan yaptırmaya gerek yok
quote:
quote:
Aleykümselam çok kıymetli Yılmaz beyciğim, vefakârlığınızdan haberdarım, fakat elimde olmayan sebeplerden dolayı ayrıydım, bazı arkadaşların nazik fakat ısrarlı çağrılarına kayıtsız kalamadım ve döndüm. Haberdar olan arkadaşlarımızla bir kaç şey çiziktiriyoruz işte, eskisi kadar olamasak da...
Bekleriz efendim...
Tabi ki mehmet bey ne kadar birbirimizi tanımasakta burada bir aile sayılırız.birbirimiz için bişeyler yapacağız.neyse bunlara boşverelim inanın sizin olmanıza çok sevindim mehmet bey iyiki kayıtsız kalmadınız ve döndünüz.
quote:
quote:
quote:
Bekleriz efendim...
Tabi ki mehmet bey ne kadar birbirimizi tanımasakta burada bir aile sayılırız.birbirimiz için bişeyler yapacağız.neyse bunlara boşverelim inanın sizin olmanıza çok sevindim mehmet bey iyiki kayıtsız kalmadınız ve döndünüz.
Çok teşekkür ederim Yılmaz bey, ne mutlu bize ki aile kavramını oluşturabilmişiz.
Eskisi kadar sıklıkla giremiyoruz belki, yine eskisi kadar sık fotoğraf ve bilgi paylaşamıyoruz belki ama eski dostluklarımızı devam ettirme, hayatta olduğumuzu, yaşadığımızı belirtme adına biz de yazmaya devam ediyoruz işte.
Sağolun...
biraz geç oldu ama herkesin yeni yılını kutluyorum. yakıt fiyatlarının düştüğü, ekonominin düzeldiği, refah seviyemizin arttığı nice yıllar dilerim..
quote:
Orijinalden alıntı: dragotreis
biraz geç oldu ama herkesin yeni yılını kutluyorum. yakıt fiyatlarının düştüğü, ekonominin düzeldiği, refah seviyemizin arttığı nice yıllar dilerim..
Teşekkür ederiz efem, keşke herkes sizin kadar nazik, nahif ve nazenin olsa.
------------
Refah seviyemizin artması dedin de aklıma geldi, bak burada ne yazıyor; 2011 MTV verileri var ama şuna özellikle dikkat...
Motor hacmi 4000 cc ve üzeri olan araçlar eğer sıfır km ise yıllık ödeyeceği vergi 15.820 TL. 12 aya bölsen, aylık 1.318 TL. Yani fabrikan olsa iki elemanın asgari ücretden maaşı. İki senede 31.640 TL yani sıfır bir Connect parası. 10 yıl bu arabayı kullanacak olsan, yaş indirimi ile birlikte 100.000 TL'den fazla vergi ödeyeceksin. Alırken ödediğin % bilmem kaç ÖTV ve KDV hariç.
Sıfır Range Rover Vogue veya Land Cruiser VX100 alacak olsan bütün bu paraları devlete her yıl vergi olarak ödeyeceksin, ki her ay bu arabaları alanlar ve bu vergileri ödeyenler halen mevcut ülkemizde.
Bir gün refah seviyen yükselse, olur a bu arabalardan da canın çekse, acaba alır mıydın?
İşte bunlar geldi aklıma...
ben uzunca bir süredir düşünüyorum. acaba bana bir ferrari yada 4.2 motorlu bir jeep hediye olarak verilecek olsa. ama şart koşulsa satmak yok buna bineceksin dense naparım diye (:
düşünmenin sınırı yok zekayı geliştirirmiş (:
yada yolda giderken lastik gümlese ne yaparım diye çok tartışmıştır beynimin sol yanıyla sag yani (:
quote:
Refah seviyemizin artması dedin de aklıma geldi, bak burada ne yazıyor; 2011 MTV verileri var ama şuna özellikle dikkat...
Motor hacmi 4000 cc ve üzeri olan araçlar eğer sıfır km ise yıllık ödeyeceği vergi 15.820 TL. 12 aya bölsen, aylık 1.318 TL. Yani fabrikan olsa iki elemanın asgari ücretden maaşı. İki senede 31.640 TL yani sıfır bir Connect parası. 10 yıl bu arabayı kullanacak olsan, yaş indirimi ile birlikte 100.000 TL'den fazla vergi ödeyeceksin. Alırken ödediğin % bilmem kaç ÖTV ve KDV hariç.
Sıfır Range Rover Vogue veya Land Cruiser VX100 alacak olsan bütün bu paraları devlete her yıl vergi olarak ödeyeceksin, ki her ay bu arabaları alanlar ve bu vergileri ödeyenler halen mevcut ülkemizde.
Bir gün refah seviyen yükselse, olur a bu arabalardan da canın çekse, acaba alır mıydın?
İşte bunlar geldi aklıma...
Arabayı nakit parayla aldıktan sonra aylık enaz 5.000 tl gelir olması lazımki böyle bi araca binebilesin(belkide yetmez yinede)...
Nekadar gelirim olursa olsun yılda 5000 tl üzerinde MTV olan araç almam..
quote:
Orijinalden alıntı: connetdoktoru
Prensip olarak aksesuarlı araçları pek sevmesem ve tavsiye etmesem de, gene de aracınız hayırlı uğurlu olsun.
Hemen açıklık getireyim; mesela üzerindeki port bagaj için çıtalar tak-tır-mışsınız, üzerindeki port bagaj taşıma durumunuz varsa iyi etmiş, güzel etmişsiniz. Ama sadece görüntü için yaptıysanız -bence- boşuna masraf etmişsiniz, zira yarın bir gün beğenmeyip çıkarmak istediğinizde (ki çok rastladım böyle arkadaşlara) onun taktırdığınız kolaylıkta çıkartamıyorsunuz.
Ayrıca aynalara ve arka bagaj açma koluna taktığınız nikelajların 2-3 sene sonra da aynı kalitede olup olmayacağına ve -veya- çıkarmak istediğinizde alttan karşılaşacağınız durumu bildiğinize eminseniz seve seve taktırabilirsiniz. Ama emin değilseniz yine -bence tabii ki- o da boşuna masraf etmişsiniz.
Elbette zevk, keyif ve para sizin, ondan zaten özellikle bence dedim, ama bizler daha önce memnun olmayıp bu tarz aksesuarları söktürenlerle çok karşılaştığımız için tecrübelerimizi paylaşmak istedim.
Güle güle kullanın.
Siyah - Beyaz...
Biz 2008 full GLX için 26.000 istiyorken, bu arkadaş 2007 model muhtemelen 75'lik araç için 30.000 TL istiyor. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara.