Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (476. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
17.217
Cevap
15
Favori
1.508.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lukunku

Halbuki; Focus'un gömülüp kaldığı o Meke gölü, aslında böyle bir yerdi.

Aşağıdaki fotoğraflar eski, Focus'un olduğu fotoğraf yeni. Ne kadar acı bir durum...

(Fotoğraflar "wowturkey.com" sitesinden alıntıdır)

...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

uzaydan --ya da epey yukarılardan-- nazar boncuğu gibi göründüğünden "dünyanın nazar boncuğu" da denir.. iki sene önce gittiğimde su vardı biraz.. o da mı gitmiş..

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
    Siyu Kabilesi

olur da 75 yıl yaşayabilirsek şu fani dünyada, olmazsa olmaz uyku için bile günlük 8 saatten 25 yıl harcarken, iş için, yani çalışmak için, yani PARA için 10-12 saatten yaklaşık 34,5 yılımız gidiyor.. ömrümüzü bu şekilde tüketmeli miyiz? elbette çalışmalıyız ama biz bunun için mi yaşıyoruz?

• Bu aralar herkesin işi yoğun maşallah diyelim.
    Bende bir çeviri işi aldım 300-350 sayfa kadar 20 gün sürem var
    onla ugrasıyorum pekk giremiyorum foruma.
    Ama bu aksam Mehmet abinin koyacağı test fotoları için mutlaka gireceğim foruma.
    Bekliyoruz Mehmet abi.

quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

Şu görüntülere ne diyebilirim ki; o eve gidip 24 saat boyunca hiç uyumadan görüntüyü izlemek en büyük hayallerimden desem herhalde ne kadar beğendiğimi anlatmaya yeter.

Uğur kardeşim, bu tarz fotoğraflardan değil 3-5 tane, emin ol 3.000 - 5.000 tane yüklesen bile hayır demem. Güzel gözlerimizi şenlendiren güzel paylaşımın için en güzel teşekkürlerimle...

Sağol...

neden uyumuyorsun yaww. uyu uyan bir daha güzeeel güzel izle.. hem gece gece ne göreceksin diyy mı?

güzel yermiş ama..

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
    Siyu Kabilesi

olur da 75 yıl yaşayabilirsek şu fani dünyada, olmazsa olmaz uyku için bile günlük 8 saatten 25 yıl harcarken, iş için, yani çalışmak için, yani PARA için 10-12 saatten yaklaşık 34,5 yılımız gidiyor.. ömrümüzü bu şekilde tüketmeli miyiz? elbette çalışmalıyız ama biz bunun için mi yaşıyoruz?

• Abimin gece işi oldugu için arabayı ona bıraktım taksiylegeldim eve...

Taksi hafif ticari araçlardan biriydi(isim vermeye gerek yok, aracı kötülüyorlar demesinler)2006 model eski kasalardandı...

Aracın ön koltuguna oturdum dizim ön konsola degiyordu(koltugu kendime göre ayarlayınca arkadakı rahatsız oluyordu) başım nerdeyse ön camla tavanın birleştigi yere degicekti + ön cama cok yakın duruyordum(en ufak bi fren yapsa cama carpıcam hissi oluşturuyordu) bian önce eve gelip taksiden inmek istedim valla,
    Motor sesi hiç yoktu denilebilir ama araçtan gelen sesleri ve tümseklerde cıkan sesleri connect'teki motor sesine tercih ederim...

Connect ve bu sınıftakı 2-3 model dışındakılerde kendimi hiç güvende hissetmiyorum(binince bian önce inmek istiyorum)

• quote:

YİNE İLK HABER, YİNE İLK DEFA BURADA.

Evet, nihayet sonunda Connect Çarpışma testi yapılmış.

Gerçek fotoğraflar ve bilgilerle...

Müsaade edin, akşam ekleyeyim, zira gerçekten işim var.

Sonuçlar çok ama çok güzel...

edit: Video da var. Taş gibi maşallah...

Akşam derken mehmet abi kaç gibi?(saatler geçmez şimdi)

• quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

quote:

quote:

Şu görüntülere ne diyebilirim ki; o eve gidip 24 saat boyunca hiç uyumadan görüntüyü izlemek en büyük hayallerimden desem herhalde ne kadar beğendiğimi anlatmaya yeter.

Uğur kardeşim, bu tarz fotoğraflardan değil 3-5 tane, emin ol 3.000 - 5.000 tane yüklesen bile hayır demem. Güzel gözlerimizi şenlendiren güzel paylaşımın için en güzel teşekkürlerimle...

Sağol...

neden uyumuyorsun yaww. uyu uyan bir daha güzeeel güzel izle.. hem gece gece ne göreceksin diyy mı?

güzel yermiş ama..

Bencede uyu mehmet abi cünkü orası dagın bası dışarda sokak lambası yok(gece korkutucu olur),
    İllede oturcam diyorsan gece yanına gelicek bazı dogadakı hayvanlarla oturursun

Ayrıca öyle yerde sabah kus sesleriyle birlikte uyanmanın ve gözlerini acar acmaz yeşilligin her tonunun oldugu manzarayı görmenin zevki bam başka..

• ALINTIDIR
    Başka bişey ararken yeni connect alan bi vatandaşın tatil boyunca harcadıgı mazot tüketim ölcümlerine rasladım paylaşma istedim...

Connect 963 km'di yola cıkarken ve döndüklerinde 3090 km'di yani daha yeni araç(normalden fazla tüketim yapar)...

Ford Tourneo Connect Glx(plus paket degil) ile 2600 Km'lik Gezi macerası...

15 günlük bir izin süresi boyunca yeni aldığım 2010 tourneo connect GLX aracımla yaptığım gezilerin yol videosunu koymak istedim.
    Yarı offroad yarı onroad bir tur oldu .

Size bir tecrübemi paylaşmak istedim. Sivas'tan İstanbula olan 870 km lik yolculuktan dün akşam saatlerinde ortalama 107 km süratle 8 saat 10 dakikada geldim. Lakin asıl danışmak istediğim. Konu bu yolculuğun son 450 km mesafesinde Ankara - İstanbul otobanındaki yakıt tüketimim. Ankara'da otobana girmeden önceki PO dan 32,85 lt mazot alarak depoyu fulledim. Sivas-Ankara arasındaki 425 km yolda 27,15 lt yakıt tüketimi yapmış. 100km 6,3 lt . O zamana kadarki seyir hızımız 110 120 km sürat iken Otobanda 170 - 190 km sürate gidiyorken buldum. Lakin otoban o kadar geniş ve düz ki hızı katti şekilde hissetmiyorsunuz. 450 km yolda 150 km süratin altına inmedim. Uzun yokuşlarda 2 ton aracım 1510 kg aracım + 5 kişi+300 kg yük) 5nci viteste 130 km kadar düşsede maratonu elden bırakmadı. Eve vardığımda yol bilgisayarım 220 km kalan yol, çeyrek depo gösterge vardı.

Kısa Durum Muhakemesi yapacak olursam .

*Yakıt tankım 60 lt, Göstergeler 6 litrelik körlüğü var. Depo boş olsada aslında depoda 6 litre yakıtım var. (test ettim gördüm). Bu kör alandan dolayı tüm göstergeler yüzde 10 şaşmakta.
    *450 km yapılan yol .
    *İstanbul Ankara Ortalama 150 km hız , 870 km mesafede Sivas - İstanbul 107 km Ortalama hız.
    *Depo 60 litre fakat gösterglerim 55 litreymiş gibi çalışmakta . Ana analog yakıt göstergem ve dijitak kalan yakıt göstergem bundan dolayı 100 km lik yakıtı yok sayıyor. (5-6 lt ) Düz zeminde kırşehir opette yakıt

alırken , yol bilgisayarın kalan yol 30 km , depo ışığı yanık ve analog gösterge dipte iken haylen depoda 8 litre mazot vardı. Depoyu fullerken 51,8 litre yüklenmesinden çıkartığım sonuc.
    *Ankarada PO dan Genel KM 2638 iken 32,82 litre mazot aldım, eve vardığımda 3090 genel km de idi. 3090-2638= 452 km
    *Eve vardığımda kalan yakıtı hesaplıyacak olursam . Kalan yol 220 km (tam dolu 705 km göstermekte) depo 4/1 dolu idi. Bu durumda 55 lt ölçüt kabul edersem 13,75 litre çeyrek değer paydasına ; buna asgari 5

litre eklersem (kör yakıt) , depomda haylen 18,75 (minimal değerim) yakıtım var.

Sonuç olarak .
    Ankara - İstanbul 452 km performanslı kullanmımda (3200 3700 rpm/dk)
    Depo hacmi - kalan yakıt = (/ yapılan yol) * 100 formulunu kullanarak
    60-18,75=(/452)*100 = 9,1 litre yakıt tüketimi

Genel bakarsak
    Sivas - İstanbul 870 Km genel
    toplam yakıt tüketimi 74 litre
    100 km de 8,5 litre
    Halk dilinde litresi 2,7 liradan km de 230 kuruştur

15 günlük tatil boyunca yaptığım 2127 km de ise toplamda 172 litre mazot 100 kmd 8,1 litre ortalama ulaştım.
    Lakin ilk 1675 km de yakıt tüketim ortalamam 130 litre toplam tüketimimde 7,7 litre görünmekt

Çetermi yazacak olursam .

166 kmde 60 litre full depo Petrol ofisi
    854 kmde 18.79 litre yarım Petrol Ofisi
    963 kmde 37,55 litre fulleme Opet
    1618 kmde 52 litre fulleme Opet
    2213kmde 46,5 litre fulleme Opet
    2638 kmde 32,82 litre fulleme Petrol Ofisi
    3090 kmde aracım ve depoda 19 litre mazot kaldı .

Hesaplamalarımı 963kmden 3090 km arasını baz alarak yaptım .
    İyi sürüşler

Bunlarda vatandaşın tatil boyunca connect'le birlikte çektigi videolar

http://www.youtube.com/watch?v=eUSCd2xfuD4

http://www.youtube.com/watch?v=f1rKypPU3cQ

http://www.youtube.com/watch?v=Q8NUhtG22lc

Orginal paylaşımı görmek isteyenler burdan bakabilir...
    http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38603.0

----------

Bişey dikkatimi çekti ama:
    Conenct daha yeni(ilk bakımı yapılmamış) elde eliden yakıt tüketimi bu nedenle normalin üzerinde ama vatandaş connect çok yaktı gibi bişey dememiş...

• 2007 110luk 56000 km de çekişte düşme vede mazotuda fazla yakmaya başladı.duman olayı yok.
    her 5000de bir hava filtresini değiştiririm.bakım yeni yapıldığı halde düzelme olamdı. yokuş yukarı çıkarken daha yokmu diyen arabam şimdi vites küçültmek zorunda kalıyorum. neden olabilir üstadlar

Orijinalden alıntı: vetboys

2007 110luk 56000 km de çekişte düşme vede mazotuda fazla yakmaya başladı.duman olayı yok.
    her 5000de bir hava filtresini değiştiririm.bakım yeni yapıldığı halde düzelme olamdı. yokuş yukarı çıkarken daha yokmu diyen arabam şimdi vites küçültmek zorunda kalıyorum. neden olabilir üstadlar

Bakım yeni yapıldı derken? tam olarak ne zaman yapıldı?
    Mazot litresi degiştimi bakımda? ve nerden mazot alıyorsunuz(sürekli aynı istasyondanmı) ve hanmi marka?

Mantıken bakım yeni yapılmışsa görünürde bi arıza olmaması lazım ama siz yine genel olarak motoru bi inceleyin(gözünüze carpan varmı diye)

Intercooler'in sağında ve solunda olan(resimdeki) hortumları bi konturol edin delikvarmı? yaglanma varmı?

Onun dışında benım aklıma genel bişey yok Lukunku(mehmet abi) işlerini bitirince geldigi zaman engin bilgilerini kullanıp yardımcı olur size(kendisindede 110'luk var)

• http://www.facebook.com/video/video.php?v=190104067039&ref=nf

Edit: Marifetmiş gibi birde face'de paylaşmış ve bunu srekli yapıyor diger videolarıda aynı(ehliyetini almak lazım elinden)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkamil -- 22 Ekim 2009; 21:37:01 >
  • tam bakım yapıldı hepsi değişti. şhellin yeni yakıtını alıyorum şu an hep aynı bayiyi kulalnıyorum.hortumun bağlantı lastiği kopmuştu onu değiştirdim.mesajından sonra incelerken bu sefer hortumun motora bağlayan demir kırılmış.elime bir yerden yağ bulaştı ama tam yerini bulamadım.

2007 110luk 56000 km de çekişte düşme vede mazotuda fazla yakmaya başladı.duman olayı yok.

quote:

tam bakım yapıldı hepsi değişti. şhellin yeni yakıtını alıyorum şu an hep aynı bayiyi kulalnıyorum.hortumun bağlantı lastiği kopmuştu onu değiştirdim.mesajından sonra incelerken bu sefer hortumun motora bağlayan demir kırılmış.elime bir yerden yağ bulaştı ama tam yerini bulamadım.

56.000 km'de olan aracın bakımını ne zaman yaptırdınız ki, yeni yapıldı diyorsunuz? Eğer 45.000'de yaptırdıysanız ve bir dahaki bakımınız 60.000 km'de olacak ise, o zaman bakım yaklaştıkça çekişin hafifçe düşmesi normaldir. Ya şimdi yeniden bakıma gitmeniz lazım, ya da biraz daha sabretmeniz lazım.

Eğer bakımı 55.000'de yaptırdıysanız ve 1.000 km'den beri böyle bir sorun varsa, Uğur kardeşimin dediği gibi önce Intercooler hortumuna bir bakın veya baktırın, hafif çatlak dahi olsa buradan yapacağı bir kaçakla çekiş düşüklüğü yaşayabilirsiniz.

Bir diğer konu, aracınıza alışmanızdan dolayı artık 110'luğun sizi kesmemesi (!) de çekişi düşükmüş gibi bir his uyandırabilir sizde, bunu anlamak için ya servisteki veya yakınlarınızda bulunan başka bir Connect'i kullanarak anlayabilirsiniz. Eğer ikisinde de durum aynı ise, o zaman aracınızda problem yok demektir.

Eğer bütün bunlara rağmen gerçekten çekiş düşüklüğü var ise, o zaman servise gitmeniz gerekiyor, gittiğiniz serviste sizi tatmin etmezlerse o zaman daha başka ama yetkili olan bir servise mutlaka gidin ve çözüm isteyin.

Ha bir de; Kasım 2006'da üye olmuşsunuz, ama sizden daha yeni haber alıyoruz, bizden de irtibatı koparmayın ve izlenimlerinizi lütfen paylaşın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukunku -- 22 Ekim 2009; 23:28:48 >

• Evet, Türk medyasında ilk kez FORD TRANSİT CONNECT ÇARPIŞMA TESTİ

Lütfen tarihi not edin, bundan sonra duyarsanız bizden sonra yazmışlardır.

İsteyenler, lütfen buraya da link vererek "Otomobil Genel" bölümünde başlık açabilirler...

----------

Çarpışma testi Amerika'ya gönderilen, uzun şasi Connect'lerle Amerika'da yapılmış. Sonuçlar tam anlamıyla harika. Özellikle linkini vereceğim videoları incelediğinizde Connect'lerin ne kadar sağlam ve taş gibi olduğunu yakından göreceksiniz.

Aşağıda fotoğraflar ve test sonuçları ile ilgili fotoğrafları görüyorsunuz. Videoları ise, önce bilgisayarınıza indirin, sonra izleyin.

Önden çarpışma testinin videosu burada

Yandan çarpma testinin videosu da burada

Çarpışma testinin tüm bilgileri de burada

Son link çıkmayabilir, çıkan yerde "SEARCH" bölümünde Transit Connect yazarak aratın, gelen sayfada da yine Transit Connect'i bulduğunuzda sayfa gelecektir. O sayfanın linkini almayı tam beceremedim.

Videoları ve linkleri inceleyen arkadaşlar lütfen yorumlarını eksik etmesinler. Ben çok beğendim.

• arbamın bakımını 55993 km deyken yaptırdım şu an km 56230 yanlız bu sorun 45000 bakımındada vardı.servisin bana dediği arabanın artık oturduğu baskı balata felan aşınıyor. bundan dır dediler

arbamın bakımını 55993 km deyken yaptırdım şu an km 56230 yanlız bu sorun 45000 bakımındada vardı.servisin bana dediği arabanın artık oturduğu baskı balata felan aşınıyor. bundan dır dediler

Size doğru bilgi vermemişler. Baskı balata'nın oturması diye bir şey olamaz, ayrıca velev ki olsa bile bu da çekiş düşüklüğüne yol açmaz. 55.000'de böyle olacaksa o zaman 100.000'de, 200.000'de araba yerinden kalkmayacak o zaman öyle mi? Profilinizde Sakarya'da olduğunuzu belirtmişsiniz, İzmit veya Düzce gibi farklı yerlerdeki servislere gidin ve oralardan destek isteyin. Ama gitmeden önce lütfen başka bir 110'luğu denemeye ve kıyaslamaya çalışın. Gerçekten sizinkinde bariz bir düşüklük varsa, hiç vakit kaybetmeden farklı servislere gidin. Ayrıca yeni bakımdan çıkan araç, çok bariz bir şekilde bakım öncesine göre farklı bir seriliğe kavuşur, neredeyse ilk alındığı günkü seriliğine kavuşur. Ayrıca km arttıkça araba yavaşlamaz, daha oturaklı gitmeye ve daha da serileşmeye başlar.

Bakımlar genelde 15.000'er li km'lerde olur, siz neden öyle arada bir zamanda bakım yaptırdınız ki? Hiç bir sebebi yokken dahi bakım yaptırılabilir, ama sizinki inşallah bir problemin sonucunda olan bir bakım değildir.

• Lukunku
    Paylaşım için tşkler mehmet abi...

Connect' düşündügümden, duydugumdan, kazalarda gördügümden, ve tahmin ettigimden daga saglammış...

Önden çarpışma esnasında, yolcuların oldugu kısmda hiç bişey olmadı...
    Yandan çarpışmadan sonra işe nerdeyse hiç iceriye göçme olmadı(sadece kapılardakı boşluklar içeri göçtü sayılır)...

Lukunku
    Paylaşım için tşkler mehmet abi...

Connect' düşündügümden, duydugumdan, kazalarda gördügümden, ve tahmin ettigimden daha saglammış...

Önden çarpışma esnasında, yolcuların oldugu kısmda hiç bişey olmadı...
    Yandan çarpışmadan sonra işe nerdeyse hiç iceriye göçme olmadı(sadece kapılardakı boşluklar içeri göçtü sayılır)...

Rica ederim...

Sadece ön yolcu için 4 yıldız vermişler, diğerlerinin tamamı 5 yıldız. Tek kelimeyle mükemmel. Önden çarpışma videosunda dikkat edin, araba taş gibi, gidiyor ve geri geliyor. Ön tekerler sabit, herhangi bir yamulma yok. Ayrıca ön cam da, çatlıyor mu bilinmez ama en azından dağılmıyor.

Gerçi çok daha detaylı bilgiler henüz yok, yani kaç km hızdaydı, bunlar belli değil ya da ben göremedim. Ama bu haliyle bile sonuçlar çok güzel...

• Demek test edilmesi için Amerika'ya ihraç edilmesi gerekiyormuş..Türk ve Avrupa tüketicilerine piyangodan çıktı çünkü bu araçlar..Para vermedik biz hediye geldi

Herşeye rağmen 6 yıl gecikmeli de olsa Connect'in çarpışma testini görebilmek çok güzel..5 yıldız alması ise bizim için ayrı bir gurur..Servise gittiğimizde ustanın "Türkiye'de bundan sağlam araba tanımam." demesi doğruymuş..Önden çarpışmalarda direkler hiç zarar görmemiş hatta tekerlekler bile sabit ancak yandan çarpışmaya daha çok şaşırdım..Bir aracın en zayıf noktaları olan kapılar ve yan saç bile kendini bırakmamış..

Bu saatten sonra bizlere maşallah demek ve huzur içinde, güvenle yolculuk etmek düşer..Yine de kazasız belasız sürüşler..

*Mehmet abi paylaşım için ayrıca tşk. ediyorum..Çok yaralı olmuş..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

Demek test edilmesi için Amerika'ya ihraç edilmesi gerekiyormuş..Türk ve Avrupa tüketicilerine piyangodan çıktı çünkü bu araçlar..Para vermedik biz hediye geldi

Herşeye rağmen 6 yıl gecikmeli de olsa Connect'in çarpışma testini görebilmek çok güzel..5 yıldız alması ise bizim için ayrı bir gurur..Servise gittiğimizde ustanın "Türkiye'de bundan sağlam araba tanımam." demesi doğruymuş..Önden çarpışmalarda direkler hiç zarar görmemiş hatta tekerlekler bile sabit ancak yandan çarpışmaya daha çok şaşırdım..Bir aracın en zayıf noktaları olan kapılar ve yan saç bile kendini bırakmamış..

Bu saatten sonra bizlere maşallah demek ve huzur içinde, güvenle yolculuk etmek düşer..Yine de kazasız belasız sürüşler..

*Mehmet abi paylaşım için ayrıca tşk. ediyorum..Çok yararlı olmuş..

Demek o kadar güvenmişler ki, böyle bir teste ihtiyaç duymamışlar.

• 
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.