Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (447. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
17.216
Cevap
15
Favori
1.481.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lukunku

Evet, bugün gittiğim yerlerden size özel görüntüler, umarım beğenirsiniz...

Burası İzmir-Ödemiş'e bağlı Birgi kasabası. Otantik ve farklı bir yer...
     ...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

Benım hoşuma gitmiyor böyle daglar agacsız olunca cıplak gibi geliyor bana(biraz fazla alıştım yeşillige ve agaçlara galiba)

Resimler güzel mehmet abi yaşanılacak sessiz sakın bi yere benziyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

Benım hoşuma gitmiyor böyle daglar agacsız olunca cıplak gibi geliyor bana(biraz fazla alıştım yeşillige ve agaçlara galiba)

Resimler güzel mehmet abi yaşanılacak sessiz sakın bi yere benziyor...

O gördüklerin gene yeşil yerler. İç anadolu'da Afyon'dan ileriye geçtin mi iyice çoraklaşır dağlar. Fakat oraların da ayrı bir güzelliği vardır be. Hep yeşil, hep yeşil, nereye kadar değil mi; biraz da sarı toprak görsün gözümüz...

• Burası da Salihli-Ödemiş arasında, 1200 rakımlı Bozdağ kasabası. Kış aylarında burada bulunan kayak tesisi hizmete açılıyor ve İzmir ile diğer çevre il ve ilçelerden buraya kayak yapmaya geliyorlar. Yaz aylarında bile serindir.

• mehmet bey ödemiş fotoları gerçekten güzel tabi connect iniz de :
  • Ödemiş-Bozdağ-Salihli yolunda, uzaklardan Salihli.

• quote:

Orijinalden alıntı: jönavrupalı

mehmet bey ödemiş fotoları gerçekten güzel tabi connect iniz de :

Çok teşekkür ederim efendim, o sizin güzelliğiniz.
    />

Size güzel görünüyor demek ki, yoksa bildiğiniz kapkara bir Connect işte, daha ne olsun.

Nazardan uzak olsun aman...

• Uğur'un, Yılmaz bey'in Cennect'lerinin bir süre konakladığı yer; Çanakkale Ford Bayii Arslanlar Otomotiv.. Daha önce de burasını fotoğraflamıştım ama fotoğraf kalitesi hoşuma gitmemişti. Bu seferkiler bir nabze kaliteli oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Uğur'un, Yılmaz bey'in Cennect'lerinin bir süre konakladığı yer; Çanakkale Ford Bayii Arslanlar Otomotiv.. Daha önce de burasını fotoğraflamıştım ama fotoğraf kalitesi hoşuma gitmemişti. Bu seferkiler bir nabze kaliteli oldu.

Eyvallah Eray bey, emeğinize sağlık. İşte kurumsallığın bir başka örneği daha. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, Ford plazaları hep aynı şekil, aynı plan ve aynı renkte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukunku -- 7 Ekim 2009; 22:52:35 >
  • quote:

Caddy'lerin arka amortisörleri makaslıdır.

Diğer sorunun cevabını biliyorum ama bilmiyorum. Caddy topiğinde istersen sor, cevap verirler mi bilemem. Yani verirler de, ayrıntılı olarak, gerekçeleriyle verirler mi?

Mehmet bey, kusura bakmazsanız bu konu hakkında birşey söylemek istiyorum.

2005 model Caddy'i, 3 ay kullanan biri olarak; ben arka süspansiyonları amortisörlü olarak biliyorum. Yay biçimindeki gibi(ismini bilmiyorum). Benim bildiğim makas sistemi yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 8 Ekim 2009; 22:49:03 >
  • Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Uğur'un, Yılmaz bey'in Cennect'lerinin bir süre konakladığı yer; Çanakkale Ford Bayii Arslanlar Otomotiv.. Daha önce de burasını fotoğraflamıştım ama fotoğraf kalitesi hoşuma gitmemişti. Bu seferkiler bir nabze kaliteli oldu

evet doğru eray bey hatta dün orada idim .garanti yi uzatmak için konuşmaya gittim.50 bin km ye kadar garanti 940 ytl ve +1 yıl 500 ytl tabiki benim için mantıklı olan 50 bin km o paketi almayı düşünüyorum. 12 aralık 2007 den bugüne kadar 18 bin km yapabildim.demek ki benim içim km li garanti avantajlı

fotoğraf için ayrıca teşekkürler eray bey ama bize size bir çay ısmarlamayı nasip etmediniz özellikle belirteceğim.ayrıca sizi (deli fethi ye ) şikayet edeceğim.

• Bugün gözümün önünde, bir kaza çok ucuz atlatıldı. Kısaca tarif edeyim:

Yol, şehirlerarası bir yol. Ben iki aracın da yaklaşık 20 metre arkalarından geliyorum.

Çift şeritli duble yol, ara ara orta dönerli kavşak yapılarak hafif kıvrılarak gidiyor. İki gidişin sağında giden Toros, tam döner kavşağa geldiği zaman yine şeridinden döneceği yerde, sola doğru yaklaştı ve orta döner kavşağa yakın durmaya başladı, aklı sıra döner kavşaktan sonra yine sağdaki şeridine girecekti. Arkasından gelen 2008 Vectra ise sol şeritten gidiyordu ve toros'u sollamaya kalktı, sollayacak da tam o kavşağı buldu. Tam o döner kavşağın orada yanyana gelince, Vectra'nın yanına kadar yaklaşan Toros, Vectra'yla sıcak bir yakınlaşmaya girdi ve birbirlerine sürttüler, Toros'un içinde de toplam 5 kişi var. Bereket versin adam, arabayı iyi topladı da ilerde sağda durdu, Vectra ise solda gitmeye devam etti, sarsıntıyı hissettikten sonra refüjün dibinde ani fren yaptı, araba hafif bir yalpalama ile tozu dumana katarak durdu. Sonra o da yolun sağına geçti. Her iki aracın yan taraflarında sürtünmeden dolayı renk geçişleri olmuş, birbirlerine renklerini vermişler.

Ben sürtünmeyi gördüğüm anda yavaşladım, arkamdan da arabalar geliyordu, anında flaşörlere uzanmışım, diğer arabalar da yavaşladı. Çok şükür kimsenin burnu dahi kanamadı.

Şimdi suç kimde; bence her ikisinde. Toros, acemilikten yolda dönerken şeridini muhafaza edemedi, Vectra da herkesi kendisi gibi zanneti, kavşakta araç solladı.

Çok dikkat etmek lazım, çok.

• quote:

evet doğru eray bey hatta dün orada idim .garanti yi uzatmak için konuşmaya gittim.50 bin km ye kadar garanti 940 ytl ve +1 yıl 500 ytl tabiki benim için mantıklı olan 50 bin km o paketi almayı düşünüyorum. 12 aralık 2007 den bugüne kadar 18 bin km yapabildim.demek ki benim içim km li garanti avantajlı

fotoğraf için ayrıca teşekkürler eray bey ama bize size bir çay ısmarlamayı nasip etmediniz özellikle belirteceğim.ayrıca sizi (deli fethi ye ) şikayet edeceğim.

Dün de benim kamyon o yoldaydı. Denk gelmediniz demek ki.

Fotoğraf için rica ederim efendim.
    Buluşma konusunu hiç sormayın. Kepez tarafına en son geldiğimde polis kuzenimde kalmıştım. Sağolsunlar beni davet ettiler, bir gece onlarda kaldım. Sabah da 06.30 gibi onlardan ayrıldım. Onların ilerisinde bir nalbura malzemeyi boşalttım. Ardından Kepez Sanayi sitesine gittim. Saat 07.00 gibi Dardanel'in önünden geçtim. Daha işçiler gelmemişti sanırım. Öyle kapıya bakarak usul usul oradan geçtim.
    Acelem olmadığı zaman mutlaka yanınıza uğrayacağım.

Bu arada deli Fethi'yi çıkaramadım ?

• quote:

quote:

Caddy'lerin arka amortisörleri makaslıdır.

Diğer sorunun cevabını biliyorum ama bilmiyorum. Caddy topiğinde istersen sor, cevap verirler mi bilemem. Yani verirler de, ayrıntılı olarak, gerekçeleriyle verirler mi?

Mehmet bey, kusura bakmazsanız bu konu hakkında birşey söylemek istiyorum.

2005 model Caddy'i, 3 ay kullanan biri olarak; ben arka süspansiyonları amortisörlü olarak biliyorum. Yay biçimindeki gibi(ismini bilmiyorum). Benim bildiğim makas sistemi yok yani.

Estağfirullah, forum ortamında bilmediklerimizi paylaşmak için yazışıyoruz. Ben bizzat Caddy'nin arka lastiklerini inceleyip gördüğüm için arkada makas olduğunu biliyorum. Farklı modellerinde farklı şekilde makas kullanıp diğerlerinde kullanmamışlarsa bilemem.

Siz de müsait olduğunuz bir zamanda herhangi bir Caddy'nin arka lastiklerinden içeriye bir bakın. Makası göreceksiniz...

Aslında Caddy ile yaptığım bir İzmir-İstanbul seyahati, makas olayından çok nefret etmeme yol açmıştı benim, bundan 3-4 sene önce bir arkadaşın Caddy'si ile, arka koltuklarda İzmir'den İstanbul'a kadar seyahat etmiştim ve yolculukta zıplamaktan içim dışıma çıkmıştı, ta o zamandan beri hem bindiğim Caddy'deki makasları görmüştüm, hem de yollarda defalarca Caddy'nin arkasındaki makasları gördüğüm için böyle konuşuyorum. Fakat dediğim gibi bazı modellerinde kullanmamışlarsa bilemem.

Peki Connect'de yolculuk çok mu rahat, asla değil, onun arkası da Connect gibi çok yorucu. Hafif ticarilerde makas kullanılmasının amacı farklı olduğu için, biz biraz farklı beklentiler içersine giriyoruz, biraz da ondan rahatsız oluyoruz. Halbuki hafif ticari adı üstünde. Konforlu ve zıplamadan seyahat etmek istiyorsan git Mercedes al değil mi; ama yok, Caddy'den Connect'den Mercedes konforu bekliyoruz işte. Bu kadar ekmeğe, Connect kadar köfte.
    İşte Connect'in makasları (-ları dediğimiz de topu topu ikişer tane.)

• quote:

quote:

Dün de benim kamyon o yoldaydı. Denk gelmediniz demek ki.

Fotoğraf için rica ederim efendim.
    Buluşma konusunu hiç sormayın. Kepez tarafına en son geldiğimde polis kuzenimde kalmıştım. Sağolsunlar beni davet ettiler, bir gece onlarda kaldım. Sabah da 06.30 gibi onlardan ayrıldım. Onların ilerisinde bir nalbura malzemeyi boşalttım. Ardından Kepez Sanayi sitesine gittim. Saat 07.00 gibi Dardanel'in önünden geçtim. Daha işçiler gelmemişti sanırım. Öyle kapıya bakarak usul usul oradan geçtim.
    Acelem olmadığı zaman mutlaka yanınıza uğrayacağım.

Bu arada deli Fethi'yi çıkaramadım ?

deli fethi bizim kamyonculardan adı gibi delidir ford cargo arabası var ama plakasını bilmiyorum .bu adam hakkari ye ton balığı falan götürmüştü.ben güneydoğuda asker olduğum için bilirim oralarda kış mevsiminde gündüz saat 15 ten yaz mevsimi ise saat 17 den sonra yolculuk yasaktır.fethi abi gece saat 22 de kontrol noktasına varmış.oradaki görevli komutan sen ne yapıyorsun kardeşim gel bak bakalım deftere en son araba saat kaçta buradan geçmiş demiş.en son araba saat 16 gibi geçmiş bizim fethi abiye sen delimisin iyi ki yolda seni teröristler görmemiş demiş.fethi abi nin cevabı :evet bana çanakkale de deli fethi derler adamın soyadını bilmezler ama kamyon garajında falan deli fethi dediğin zaman herkes tanır

•  ...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...
  • quote:

Estağfirullah, forum ortamında bilmediklerimizi paylaşmak için yazışıyoruz. Ben bizzat Caddy'nin arka lastiklerini inceleyip gördüğüm için arkada makas olduğunu biliyorum. Farklı modellerinde farklı şekilde makas kullanıp diğerlerinde kullanmamışlarsa bilemem.

Siz de müsait olduğunuz bir zamanda herhangi bir Caddy'nin arka lastiklerinden içeriye bir bakın. Makası göreceksiniz...

Aslında Caddy ile yaptığım bir İzmir-İstanbul seyahati, makas olayından çok nefret etmeme yol açmıştı benim, bundan 3-4 sene önce bir arkadaşın Caddy'si ile, arka koltuklarda İzmir'den İstanbul'a kadar seyahat etmiştim ve yolculukta zıplamaktan içim dışıma çıkmıştı, ta o zamandan beri hem bindiğim Caddy'deki makasları görmüştüm, hem de yollarda defalarca Caddy'nin arkasındaki makasları gördüğüm için böyle konuşuyorum. Fakat dediğim gibi bazı modellerinde kullanmamışlarsa bilemem.

Peki Connect'de yolculuk çok mu rahat, asla değil, onun arkası da Connect gibi çok yorucu. Hafif ticarilerde makas kullanılmasının amacı farklı olduğu için, biz biraz farklı beklentiler içersine giriyoruz, biraz da ondan rahatsız oluyoruz. Halbuki hafif ticari adı üstünde. Konforlu ve zıplamadan seyahat etmek istiyorsan git Mercedes al değil mi; ama yok, Caddy'den Connect'den Mercedes konforu bekliyoruz işte. Bu kadar ekmeğe, Connect kadar köfte.
    İşte Connect'in makasları (-ları dediğimiz de topu topu ikişer tane.)

2007 yılı olduğu için aklımda makaslı değil diye kalmıştı. Bir kaza sonucu, 3 ay kullandıktan sonra satmıştım. Şimdiki aracımı almıştım..

Aslında bu araçlar ticari olarak üretiliyor eyvallah da; bunu alan adamların bir kısmı da hususi olarak alıyor. Yani en azından süspansiyon konusunda bir opsiyon listesi hazırlasalar daha mantıklı olur.
    Yay sistemi, körüklü sistem, havalı süspansiyon gibi sistemler opsiyonel olarak sunulsa; ve bunu bir marka ilk olarak gerçekleştirse diğerleri de devamını getirir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 8 Ekim 2009; 23:16:43 >

• quote:

2007 yılı olduğu için aklımda makaslı değil diye kalmıştı. Bir kaza sonucu, 3 ay kullandıktan sonra satmıştım. Şimdiki aracımı almıştım..

Aslında bu araçlar ticari olarak üretiliyor eyvallah da; bunu alan adamların bir kısmı da hususi olarak alıyor. Yani en azından süspansiyon konusunda bir opsiyon listesi hazırlasalar daha mantıklı olur.
    Yay sistemi, körüklü sistem, havalı süspansiyon gibi sistemler opsiyonel olarak sunulsa; ve bunu bir marka ilk olarak gerçekleştirse diğerleri de devamını getirir zaten.

Vito - Viano
  • quote:

deli fethi bizim kamyonculardan adı gibi delidir ford cargo arabası var ama plakasını bilmiyorum .bu adam hakkari ye ton balığı falan götürmüştü.ben güneydoğuda asker olduğum için bilirim oralarda kış mevsiminde gündüz saat 15 ten yaz mevsimi ise saat 17 den sonra yolculuk yasaktır.fethi abi gece saat 22 de kontrol noktasına varmış.oradaki görevli komutan sen ne yapıyorsun kardeşim gel bak bakalım deftere en son araba saat kaçta buradan geçmiş demiş.en son araba saat 16 gibi geçmiş bizim fethi abiye sen delimisin iyi ki yolda seni teröristler görmemiş demiş.fethi abi nin cevabı :evet bana çanakkale de deli fethi derler adamın soyadını bilmezler ama kamyon garajında falan deli fethi dediğin zaman herkes tanır

Tahmin ediyorum ki Fethi abimiz eski kamyonculardandır. Öyle namını da her yerde duyurmak kolay değil.

Ehliyetimi yeni aldığım zamanlar bizde Dardanel'den Urfa'ya konserve götürüyorduk. İki hafta kadar gençlik hevesiyle gittik, geldik. Diğer abim işten bıkanca, pes ettim bende. O zamanlar frigo araba da piyasada az vardı.
    Bereket kış gününe denk geliyordu da, konserveler bozulmuyordu. O leş kokuyla yolculuk yapmak zorunda kalmıyorduk.
    Yalnız o zamanlar fabrikanın içi çok kötü kokuyordu. Şimdi de önünden geçince yine o kötü koku insanın burnuna geliyor fakat eskisi kadar değil.

• quote:

Vito - Viano

• Detay

• 
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.