Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (445. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17.216
Cevap
15
Favori
1.481.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: H100_06_52

Merhaba Arkadaşlar

Birkaç gündür bu arabaları araştırıyorum ve almaya niyetleniyorum.Ancak kafama bazı sorular takılıyor
    -Bu araçların mtv leri ne kadar
    -Tourneo connect ile transit connect in farkı ney
    -Bana yakıtı ve vergisi az olan ve de yancamları açık olan modeli lazım .Sizce en uygun model hangisi ?

314+314:628 tl ödedik bu sene(seneye degişirmi bilemiycem)

Normalde tourneo aile aracı olarak yapılan model transit ise iş için yapılan model olması lazım ama artık genelinde tourneo yazıyor transiz yazanlarda tourneo yazanlardan bi farkı yok gibi görünüyor(bunun net bi cevabını ben henüz duymadım)

Aracı daha çok nerelerde kullanıcaksınız?
    Seri hızlanmayı seven birimisiniz?
    Araç için nekadar para ayardınız yada harcamayı düşünüyorsunuz?
    Ne gibi donanımlar olsun istiyorsunuz?

Gibi sorulara cevap verirseniz daha kolay yardımcı oluruz...

Normalde yakıt sıraması söyle, enaz yakan 110 sonra 75 ondan sonrada 90 ama aralarında cok fark yok ama 110'luk kullananlar (özellikle aracı yeni alanlar) cok yakıyor der bunun en büyük nedenide araç güçlü oldugu için genelde farkında olmadan ani hızlanmalar yaparlar buda aracın yakıtının artmasına neden olur...

• Daha önceki muayneden hafif kusurlu gecip birdakı muaynede aynı şeyleri hafif kusurlu olması durumunda muayne işlemi yapılmayan biri oldumu aramızda?

Ben filmleri sökmeyi düşünmüyorum cünkü birdahaki muaynede...

Bu arada ön plakaya yapıştırdıkları şeyi sabah cıkarmaya çalıştım biraz zor kopuyormuş(bende ugraşmadım sonra sökerim dedim) polislerin bişey diycegini sanmıyorum mehmet abi belki cocuklar kopardı yada kendi düştü o zamanda polisle sorunmu yaşıycaz yani

Edit: Bu arada muaynege gelen araçlar arasında tek film camlı araç benımkisiydi hatta aracını getiren bi berlingo surücüsü filmler muayneden geciyormu diye sordu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkamil -- 7 Ekim 2009; 10:11:55 >
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar

Birkaç gündür bu arabaları araştırıyorum ve almaya niyetleniyorum.Ancak kafama bazı sorular takılıyor
    -Bana yakıtı ve vergisi az olan ve de yancamları açık olan modeli lazım .Sizce en uygun model hangisi ?

Sizin işinize yarayacak olan model tourneo connect yani camlı van tabi piyasada connect olup sonradan cam yaptıranlar var.Bunlar kendini belli ediyo zaten.
    Arkadaşın dediği gibi n nası performans istediğinize bağlı.2008 yılından sonraki 75 hp olan motor TDCİ(common rail) oldu daha öncekiler TDDİ
    Araba hakkında ne bilmek isterseniz her yönüyle forumda mevcut.İlk sayfada birikmiş birçok bilgi bulunmakta, ayrıca LUKUNKU nickli üyenin blog sayfasında detaylı bilgiler mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

Daha önceki muayneden hafif kusurlu gecip birdakı muaynede aynı şeyleri hafif kusurlu olması durumunda muayne işlemi yapılmayan biri oldumu aramızda?

Bu arada ön plakaya yapıştırdıkları şeyi sabah cıkarmaya çalıştım biraz zor kopuyormuş(bende ugraşmadım sonra sökerim dedim) polislerin bişey diycegini sanmıyorum mehmet abi belki cocuklar kopardı yada kendi düştü o zamanda polisle sorunmu yaşıycaz yani

Edit: Bu arada muaynege gelen araçlar arasında tek film camlı araç benımkisiydi hatta aracını getiren bi berlingo surücüsü filmler muayneden geciyormu diye sordu bana

Bende öyle biliyorum.Hafif kusur geçersen birdahakine düzeltmen gerekiyo.Yani 2 senede bir film
    Bende beyaz park ampulu war ama uyuzluk çıkmaz heralde.Yılbaşında benimde bakım+muayne+kasko+sigorta

• quote:

Orijinalden alıntı: shelby_88

quote:

Daha önceki muayneden hafif kusurlu gecip birdakı muaynede aynı şeyleri hafif kusurlu olması durumunda muayne işlemi yapılmayan biri oldumu aramızda?

Bende öyle biliyorum.Hafif kusur geçersen birdahakine düzeltmen gerekiyo.Yani 2 senede bir film
    Bende beyaz park ampulu war ama uyuzluk çıkmaz heralde.Yılbaşında benimde bakım+muayne+kasko+sigorta

Herkez öyle diyorum ama henüz hiç bu nedenden dolayı aracı muayne ettiremedim diyen cıkmadı...

Benım park lambalarına bakmadılar(orjinallerini takmıştım)

Eger filmlerden dolayı sorun cıkarsa orda sökmeyi düşünüyorum(5 dk sürmez) benden önceki aracta yangın tüpü yoktu aracı muayne ettikler gidip yangın tüpü almasını söylediler ve alınca görevliye gösterin evraklarınızı alın dediler.

• quote:

Ama aytozuna yakışıyor dimi (böyle diyip kendimi avutuyorum) aksesuarlar benım istedigm dışında oldu ben normalde nikelaj ları taktırmıycaktım oraları araç rengine boatıcaktım...

Aytozu gri krom aksesuarları rengi ile taşıyabiliyor. Fazla belli etmiyor yani. Ama siyah gibi koyu renk araç sahipleri krom uygulama yaparken bence dikkatli seçim yapmalı. Koyu renklere krom uygulama yapılacaksa kaplamalar az sayıda ve "yerinde" olmalı. Mesela, Yeni nesil Transit Connect'lerde kapı bantları üzerinde "sadece" ince bir krom çıta vardır. "Zariflik" denen ölçüyü kaçırmamak budur işte.

Bazılarına bakıyorum araç baştan aşağıya krom. Kapı kolları, tavan barları, far çerçeveleri, marşpiye kaplamaları, ızgar üzeri çıtalar, ön koruma üzerinde çıtalar vs. Bu tür uygulamarı görünce ister istemez, "Bari aracı da MTM'ye gönderip, gövdeyi de Aluminyum kaplatsaydın" diyorum. Tamam, kapı kolu üzerinde bir krom "çıta" hoş durur, koyu renk ile uyum sağlar. Ancak, kapı kolu zaten krom iken, Connect'lerin yan bantlarını da krom kaplamak ? Kötü. Tasarım ile uğraşanlar bu duruma "ögelerin birbirini perdelemesi" derler ve en büyük görsel hatalardan biri olarak sayarız.

Hele ki, ben ve benim gibi hergün renklerle, çizimlerle, detaylarla, tasarımlarla uğraşan kişiler için daha bir göze batıyor bu durumlar.

• quote:

Merhaba Arkadaşlar

MTV konusunda ugurkamil arkadaşımız bilgiyi vermiş zaten.

Tourneo Connect ile Transit Connect farkı konusunda zaman içinde bazı bilgiler verildi. İlk dönemde Tourneo'lar binek olarak geçiyor ve normal bir binek gibi işlem görüyordu. Transit'ler ise ticari idi. Artık her iki seri de ticari olarak geçiyor ruhsatta.

Temel fark, kombi versiyonlar Tourneo'dur, ticari araç tipi Transit'tir denilirdi. Ancak günümüzde Transit Connect serisinin kombi versiyonu Transit Connect Kombi'dir. Tourneo'lar uzun bir süre önce fiyat listelerinden de kalkmıştır.

Ve başta neden böyle gereksiz bir model adı ayrımına gittiler bilmiyorum :)

Piyasadaki tüm modellere baktığımızda temel tip ayrımları ise şöyle :

Kombi : İki tarafı da sürgülü kapı + Sürgülü kapı üzerinde camlar + Arka yan camlar + İki kanatlı bagaj kapısı veya Yukarı açılan tek kanat bagaj kapısı.

Ticari Van : Tek veya iki tarafı sürgülü kapı + İki kanatlı bagaj kapısı

Multi Van : Tek taraf sürgülü kapı + Sürgülü kapı üzerinde cam + Yukarı açılan tek kanat bagaj kapısı

• quote:

Bende öyle biliyorum.Hafif kusur geçersen birdahakine düzeltmen gerekiyo.

O zaman benim motoru yerinden çıkarıp, motor numarasının yerini değiştirmem gerekecek :D Ya da ( daha kolayı :P ) bir metal plaka üzerine herhangi bir yerde yazdırıp, motor bölmesinde bir yere yapıştırmam gerekecek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mde

quote:

Ama aytozuna yakışıyor dimi (böyle diyip kendimi avutuyorum) aksesuarlar benım istedigm dışında oldu ben normalde nikelaj ları taktırmıycaktım oraları araç rengine boatıcaktım...

Aytozu gri krom aksesuarları rengi ile taşıyabiliyor. Fazla belli etmiyor yani. Ama siyah gibi koyu renk araç sahipleri krom uygulama yaparken bence dikkatli seçim yapmalı. Koyu renklere krom uygulama yapılacaksa kaplamalar az sayıda ve "yerinde" olmalı. Mesela, Yeni nesil Transit Connect'lerde kapı bantları üzerinde "sadece" ince bir krom çıta vardır. "Zariflik" denen ölçüyü kaçırmamak budur işte.

Bazılarına bakıyorum araç baştan aşağıya krom. Kapı kolları, tavan barları, far çerçeveleri, marşpiye kaplamaları, ızgar üzeri çıtalar, ön koruma üzerinde çıtalar vs. Bu tür uygulamarı görünce ister istemez, "Bari aracı da MTM'ye gönderip, gövdeyi de Aluminyum kaplatsaydın" diyorum. Tamam, kapı kolu üzerinde bir krom "çıta" hoş durur, koyu renk ile uyum sağlar. Ancak, kapı kolu zaten krom iken, Connect'lerin yan bantlarını da krom kaplamak ? Kötü. Tasarım ile uğraşanlar bu duruma "ögelerin birbirini perdelemesi" derler ve en büyük görsel hatalardan biri olarak sayarız.

Hele ki, ben ve benim gibi hergün renklerle, çizimlerle, detaylarla, tasarımlarla uğraşan kişiler için daha bir göze batıyor bu durumlar.

Koyu renk araçlar üzerinde aşırı krom aksesuarları bende sevmiyorum...

-- -- -- -- --

Burda birtane siyah yeni kasa delüx connect var ön panjurdan tut stop lambaları dahil krom yaptırmış hemde aldıktan 1 hafta sonra

Benım aracın full aksesuarlı olma nedenini eski üyeler biliyor zaten(babamda kızdıgı için sökemiyorum olanları)

• quote:

quote:

Bende öyle biliyorum.Hafif kusur geçersen birdahakine düzeltmen gerekiyo.

O zaman benim motoru yerinden çıkarıp, motor numarasının yerini değiştirmem gerekecek :D Ya da ( daha kolayı :P ) bir metal plaka üzerine herhangi bir yerde yazdırıp, motor bölmesinde bir yere yapıştırmam gerekecek :)

Senin aracın muaynesi ne zaman doluyordu?
    Merak ettim bu duruma ne diycekler
  • Krom aksesuar konusunu abartanlara aşağıdaki aracı tavsiye ediyorum :
    http://www.mtm-online.de/en/Audi/A8-D3/6-0l-331-kW-450hp-Quattro?FZID=A8D3331Q

...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

Bu D3 kasa Audi A8 bir ara maillerde dolaşmıştı "Gümüş kaplama Audi" diye :) Altına da ne uydurma hikayeler yazılmıştı.

Halbuki işin aslı bu hikayelerdeki gibi değildi. Aracı MTM firması elektrikle mıknatıslayarak kaplama yöntemini kullanarak aluminyum ile kaplamıştı. Bu kaplama yöntemi hepimizin kullandığı araçların korozyona karşı kataforez kaplaması için de kullanılıyor. Bu yöntemde kaplanacak olan malzeme bir havuza çeşitli karışımlar ile birlikte dökülüyor ve bu karışıma elektrik yükü veriliyor. Ardından ters elektrik yükü ile yüklenmiş araç gövdesi bu havuza daldırılıyor. Tahmin edeceğiniz gibi, zıt elektrik yükleri sayesinde arada mıknatıslanma oluyor ve kaplama araç gövdesine yapışıp kalıyor.

Bu gümüş kaplama yalanı ortaya çıkınca, bu yalanları ortaya atanlar bu sefer de "Altın Kaplama" meselesini ortaya attılar ki, o da yalan :)

Altın Kaplama meselesinin aslı da, "Oros Elios" tipi gövde boyasıdır. Kendisi "Altın Görünümlü Zerrecikli Boya" dır. Altın gibi parlar, yüzeyi hafif pürüzlü gözükür. Yüzeyi pürüzsüz olan uygulama şekilleri de mevcuttur. Bu rengi Mercedes-Benz dileyen müşterilerine sunmaktadır. Bu gövde rengi için alınan fark araca göre değişmekle birlikte 3.500 ile 5.000 Euro arasındadır.

• quote:

Senin aracın muaynesi ne zaman doluyordu?
    Merak ettim bu duruma ne diycekler

2 sene sonra TÜVTÜRK ile yeniden buluşacağız :)

( bknz. Elbet birgün buluşacağız, Bu böyle yarım kalmayacak, İkimizin de saçları ak, Böyle durup bakışacağız :D )
  • @mde
    Şimdi kombi olarak geçiyo ama araç arkasında hala tourneo connect yazıyo...
  • quote:

@mde
    Şimdi kombi olarak geçiyo ama araç arkasında hala tourneo connect yazıyo...

Ford Otosan ne yapmaya çalışıyor bu konuda anlamıyorum işte :) Eskiden fiyat listesinde olsun, teknik tablolarda olsun "Tourneo Connect" olarak ayrı bir şekilde yazardı ve "Tourneo Connect" 'in ayrı bir model olduğu belli olurdu.

Ancak, o dönemlerde de bir "karmaşa" vardı. Neydi bu karmaşa ? Gövde boyutları aynı, donanımları aynı ( Deluxe paket ) iki araç, biri Transit Connect diğeri Tourneo Connect ! Hadi buyur buradan yak derdik :D Motor yüzünden ayrım yapıyor desen, aynı motora sahip olanlar da çıkıyordu :D Tavan yüksekliği olabilir mi ? Belki. Çünkü bu duruma detaylı bakmadık o zamanlar.

Şimdi ne yapıyor ? Listede ve tablolarda "Transit Connect Kombi" ama araç showroom'a gelince "Tourneo Connect" yazıyor. Sanırım yurtdışına da üretim yapıldığı için bu ayrımdan "sadece Türkiye için" vazgeçmek istemiyor Ford Otosan. Ama böyle "sorgulatmaktansa" eğer arada ciddi bir fark yoksa, tek isime dönmeli artık. Yani dünden bugüne değişen şey, çift isim meselesinin sadece listelerde ve tablolarda giderilmesi oldu.

Şimdi desem ki "GLX" ve "Deluxe" donanım paketine sahip araçlara veriyor bu ismi, direkt "sallama" yorum olur ki, iki pakette de Transit Connect yazısını gördüm.

İşin daha "absürd" tarafı, bu araç hangi ad ile piyasaya çıktı ilk ? Transit Connect. O zaman "Tourneo Connect" ismini niye verirsin be adam ? :D

Mehmet abi yetiş gözünü seveyim ben balataları sıyırmadan :D

• Arkadaşlar şuan hyundai h100 üm var ve artık arabadan sıkıldım değiştirmeyi düşünüyorum.
    Şuanki aracımın ederi 13-14 bin tl civarı benım aradıgım tourneo da hemen hemen bu fiyatlarda olmalı
    Performansa gelince benım için bi onemı yok onemlı olan yakıt ve masrafının az olması.
  • İnternette her iki model hakkında yazılan "tanım" ile ayrımı yapalım bari :

Ford Tourneo Connect : Ford Otosan tarafından üretimine 2002 yılında Kocaeli fabrikasında başlanmış kompakt minivan otomobil. Ford Transit Connect 'in koltuklu Kombi versiyonudur. Ford Focus üzerinden şekillendirilen Ford C170 Kompakt Ticari Araç Platformu projesinin bir ürünüdür.

Ford Transit Connect : Ford Otosan tarafından üretimine 2002 yılında Kocaeli fabrikasında başlanmış kompakt ticari araçtır. Ford Transit Serisi 'nin çekirdek modelini temsil eder. İki karoser seçeneğine sahiptir : Van ve Kombi ( Tourneo ).
  • quote:

Arkadaşlar şuan hyundai h100 üm var ve artık arabadan sıkıldım değiştirmeyi düşünüyorum.
    Şuanki aracımın ederi 13-14 bin tl civarı benım aradıgım tourneo da hemen hemen bu fiyatlarda olmalı
    Performansa gelince benım için bi onemı yok onemlı olan yakıt ve masrafının az olması.

Yakıt ve masraf konusunda gönül rahatlığı ile diyebilirim ki, üzmeyen bir araç. Aracınızın değerine yakın fiyatta olan seçenekler için sahibinden.com gibi sitelerden ilanlara bakabilirsiniz.

13.000 ile 15.000 TL arası 2.EL Tourneo Connect listesi :

http://www.sahibinden.com/search.php?c2=23853&b%5Bspecial_type%5D=&b%5Bpromo_hpva%5D=&b%5Bpromo_fdva%5D=&b%5Bpromo_chva%5D=&b%5Bpromo_hpsa%5D=&b%5Bpromo_spva%5D=&b%5Ball%5D=&b%5Bsearch_text%5D=&c=23853&search_result_page_limit=20&b%5Bdetay_766_min%5D=&b%5Bdetay_766_max%5D=&b%5Bdetay_767_min%5D=&b%5Bdetay_767_max%5D=&b%5Bdetay_4390%5D%5B%5D=&b%5Bdetay_4391%5D%5B%5D=&b%5Bdetay_2045%5D%5B%5D=&b%5Bdetay_3807%5D%5B%5D=&b%5Bdetay_1847%5D%5B%5D=&b%5Bdetay_2155%5D%5B%5D=&b%5Bdetay_769%5D=&b%5Bproduct_condition%5D=&b%5Bcountry_id%5D=1&b%5Bcity_id%5D=0&b%5Blrt%5D=1&b%5Blocation_data%5D=&b%5Bregion_id%5D=0&b%5Buncompleted%5D=0&b%5Bminprice%5D=13.000&b%5Bmaxprice%5D=15.000&b%5Bpricecurr%5D=1&b%5Bilantarih%5D=&b%5Bdate_type%5D=&dpage=

( Yukarıdaki linki tıkladığınızda 25 adet araç çıkıyor )

Ben ayrıca size uygun 2 modelin sıfır fiyatlarını da yazayım :

Transit Connect Kombi Standart Şasi K210S 1.8 TDCi 75PS : 28.160 TL

Transit Connect Kombi Standart Şasi K210S 1.8 TDCi 90PS : 29.705 TL

Kombi'lerde Sürücü Havayastığı, Klima, CD Çalar, Direksiyondan kumanda standarttır.

• quote:

Arkadaşlar şuan hyundai h100 üm var ve artık arabadan sıkıldım değiştirmeyi düşünüyorum.

14.000 tl'ye aile aracı olarak kullana bilceginiz ve sorun cıkarmiycak connect bulabilcegini sanmıyorum...

Az km'de 75'lik delüx connect size en uygun ama bunun içinde ortalama 20.000 tl'yi gözden cıkarmanız lazım...
  • Orijinalden alıntı: Lukunku

Bundan 1 ay kadar önce, @dragotreis'le aşağıdaki fotoğraflar üzerine bir yazışmamız olmuştu.

Bu kısım enteresan...

65 km oluyor ama ibrede hareket yok. Vallahi enteresan. Bende 30-40 km'den itibaren hareketlenmeye, yavaş yavaş çizgiye yaklaşamay başlıyor, 90 km'yi bulduğunda da ilk çizgiden kopup geliyor, epey de ayrılıyor.

Çok garibime gitti doğrusu...

Hele ışık yandıktan sonra 100 km'den fazla gitmesi;

Hadi ışığı denemedim diyelim de, baştaki rakamlar benim hiç görmediğim rakamlar. Gene arabadan ve kendimden şüphe etmeye başladım...

İşte bunlar da benim aracımdan fotoğraflar...

Depoyu tamamen doldurduktan sonra, 10 km şehir içi daha sonra da tamamı 90 km sabit hızla gidilen bir yoldan sonra 65. km'de yakıt ibresinin durumu.

Bu da 100. km'deki ibrenin durumu.

Aslında kafa karıştıracak bir durum yok, yakıt tüketim değerlerimiz birbirimize yakın, yani depoya gittiğimizde ikimizin de aldığımız değerler birbirine yakın. Ama gelgelelim, iş yakıt ibresine geldiği zaman durum farklılaşıyor işte. Bu da bizim değil, Ford'un hatası...

yakıt alırken tabanca atana kadar mı dolduruyorsun, yoksa gözle görülecek seviyeye gelene kadar mı? ben ölçüm tam çıksın diye bu ikincisi gibi dolduruyorum. ama o arada kalan miktar yeterli olur mu bilemiyorum, bir dahaki sefere ona da bakarım. tabanca attıktan sonra ne kadar alıyor diye..

• quote:

quote:

Yakıt ve masraf konusunda gönül rahatlığı ile diyebilirim ki, üzmeyen bir araç. Aracınızın değerine yakın fiyatta olan seçenekler için sahibinden.com gibi sitelerden ilanlara bakabilirsiniz.

13.000 ile 15.000 TL arası 2.EL Tourneo Connect listesi :

O fiyat aralıgındaki connect'lerin geneli connect'in van modeli aralarda delüx modellerde var ama yaa kaza yapmış yada yüksek km'de araçlar...
    Araç nekadar saglam olursa olsun özelliklede daha önce sizin kullanmadıgınız aracın km'si fazlaysa ne zaman ne sorun cıkartıcagı belli olmaz...

• 
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.