Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (384. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
17.217
Cevap
15
Favori
1.521.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    http://www.facebook.com/MetinAbininYeri
  • quote:

Orijinalden alıntı: vatos73

alıntı yapmayıda beceremedim bu arada

Bu kişiyle tanışıklığınız var mı?

http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memId=770222

İsim ve soyisim aynı...

Orijinalden alıntı: chnyildirim

Merhaba Arkadaşlar,

Fındık Kahvesi rengini alabilmek ve özelliklerinden dolayı Transit Connect Kombi K210S 1.8 TDCi 110PS + GLX 'i almaya karar verdik. Eylül bitmeden alıcaz inş.

Yeni alan arkadaşlar ya da connect mudavimleri şehir içi yakıt tüketimi hakkında bilgi verirlerse sevinirim. 1 depo ile en fazla kaç km. gidebiliyorlar?

Teşekkürler.

Arkadaşlar değerleri yazmışlar, onların üzerine diyecek bir şey yok. Biraz kullanımınıza bağlı; 650 km'den 1000 km ve üzerine kadar değerleri görmek mümkün...

----------

DH yine sorunlu, sayfalar açılmakta zorluk çekiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

quote:

Orijinalden alıntı: shelby_88

Mehmet abi arka koltuklar yatıyoda benim mi haberim yok, sadece katlanıyo

Güzel dikkat, teşekkür ederim...

Gece 1'de yazınca anlatmak istediğimi tersten anlatmışım.
    />

Fakat; "Arka koltukları tam olarak yatırıp" cümlesinin doğrusu, "2007 ve sonrası Connect'lerde arka koltuğu ön koltuklara kadar katlayıp" olacaktı. Ama 2007 ve daha önceki araçlarda (bazı 2008'lerde de) arka koltuklar tam olarak yerinden çıkarıp, ya da dilerseniz katlayıp da aynı amaca hizmet edebilirsiniz...

Ben okuyunca mehmet abinin ne demek istedigini anladım

Mehmet abiyi azcok tanıyoruz netür şeylerden hoşlanır, netür yorumlar yapar gibi o nedende yazdıgı yazılarda eksik yada küçük hatalar olsada ne yazmak istedigini anlamak zor olmuyor...

Teşekkür ederim Uğur kardeşim, ne mutlu bana ki sizin o güveninizi kazanabilmişim...

• quote:

http://www.sahibinden.com/turkiye_deki_en_guzel_mercedes_!!!-88WQQaXQQ16556453WQQpXQQdisplayitem

Şuna bir bakın ya, 300 lira kmde yaksa alıcam valla 1lira fln yakar :D şiçi 100 kmde 20 25 litreymiş birde connect çok yakar diolar

Her Mercedes, içimde farklı duygular uyandırır, yumuşak karnımdır Mercedes. Gerçi bu adam "Türkiye'deki en güzel Mercedes" dese de her Mercedes, ayrı bir güzeldir...

• quote:

Orijinalden alıntı: By_Çağrı

Teşekkür ederim Mehmet abicim. Evet Bitlis'in Adilcevaz ilçesinden büyük bir zevkle katılıyorum aranıza :). Ben 17 yaşındayım, Öğrenciyim Boş zamanlarımda ise Babamla birlikte dükkanımızı işletiyoruz yardımcı oluyorum babama mesela yaz tatilinde. Araç babamın bir nevi benim sayılır tabi

Adilcevaz demişken size biraz Adilcevaz resimlerini göstereyim istedim, Adilcevaz Cevizi ile meşhurdur, Van Gölü'ne en uzun kıyısı olan yerleşim birimidir. Tam bir tatil beldesi gibir.

Son olarak size Face'Deki kendi resmimi göstereyim.
     ...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

Çağrı kardeşim, paylaştığın için teşekkür ederim...

Aracınız da tekrar hayırlı uğurlu olsun. Kendi çektiğin karelerle daha da çok mutlu oluruz. Bekleriz...

• quote:

Orijinalden alıntı: tokbey

Artvinde İstanbullu connect ler sıraya girdi,temiz hava çok iyi geldi :)
    daha çok resim var ama toplu nasıl yüklüyecem !!!

@tokbey;

Vallahi içimden içimden kulaklarını çınlatıyorum. DH'ye girdiğini de görüyorum, ama İstanbul-Artvin arası maceralarını anlatmadığını için de oluyorum. İzmir'e yolun düşerse söyle hazırlayayım...

Be hayırsız adam, "İstanbul'dan Artvin'e gidip geleceğim, nasıl, iyi eder miyim" dediğinde bir sürü yazı döşenmiştik, cevabı iki üç tane fotoğraf mıydı?

Ne yapsak, senin cezanı nasıl kessek?
    />

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

Mehmet abi benden mi bahsediyorsun yoksa başka biri mi elimden geldiğin ce her gün girmeye çalışıyorum ama senin hızına yetişebilmek na mümkün pc ile mi yatıyorsun nedir
    quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

quote:

Orijinalden alıntı: By_Çağrı

Bende aracımın birkaç resmini sizlerle de paylaşmak istedim.

Van Gölü kıyısında Connect... Yalnız burada eğim yüksek olduğu için Van Gölü pek hoş çıkmamış size En kısa zamanda Adilcevazın Van gölüne sahil kıyısında ya da iskelesinde çekip fotolarını göstereceğim.

Çağrı kardeşim, tekrar hoşgeldin...

Bitlis'lisin anladığım kadarıyla, biraz daha kendini tanıtsan bizlere. Araç kendine mi ait, ne işle meşgulsün, Bitlis'in neresindensin? Biraz anlatsan...

Siirt-Eruh'tan da bir arkadaşımız vardı; @SRT nickli. Eskiden çok aktifti, bulunduğu şehirden veya çevresinden bize güzellikler paylaşırdı, hatta bunun için zorla kendisine fotoğraf makinesi aldırmıştık. En son 11 Ağustos'ta sesi çıktı, sonra kayboldu, sizin oralarda yakında cenaze falan çıktı mı hiç, duydun mu?

Bir de biraz önce bir kuş geçti buradan, bir hafta önce burada da yazan Gökhan kardeşimize farklı yerlerde çağrılarda bulunuyormuş.

Yok değil Gökhan kardeşim, orada nickini de yazdım, gelirse kendisi bilir ve bulur kendini zaten. Ama epey de merak ettik kendisini, nerelerde acaba?

Siz Caddy topiğine de girmiş, bir selam vermişsiniz, o da sizi karşılamış orada.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

öyle bir şey ki bu..nasıl tuhaf oldum anlatamam bu aracımı almadan önce bende w 210 ve w 124 kasa mercedeslere çok baktım çok ama çok hoşuma gidiyordu içimde uhde oldu desem fakat babam eski araba başımıza iş açar diye aldırmadı.muazzam bir araç özelliklede kullandıysan..
    quote:

http://www.sahibinden.com/turkiye_deki_en_guzel_mercedes_!!!-88WQQaXQQ16556453WQQpXQQdisplayitem

Şuna bir bakın ya, 300 lira kmde yaksa alıcam valla 1lira fln yakar :D şiçi 100 kmde 20 25 litreymiş birde connect çok yakar diolar

W123 ve W124 kasaları uzun süre kullanmış ve burada fotoğraflarını paylaşmış birisi olarak söyleyebilirim ki; Mercedes aşısını yiyen bir daha iflah olmaz, aklı hep onlarda kalır, 50 tane araba da değiştirse, gönlünün bir yerinde o hep mutlaka durur...
    />

• quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels_35

Merhabalar, bu kadar uzun aradan sonra söze nasıl başlanır bilmiyorum. En iyisi çaktırmadan aralara sıvışıp hep buradaymış gibi davranmak
    Güzel dostluklar kurulmuş, seviyeli, bilgilendirici, iştah açıcı paylaşımlar yapılmış
    Bu kadar paylaşıma cevap vermek hem zaman açısından hem de eski konuları hortlatmamak açısından kaldığınız yerden devam etmek en sağlıklısı olacak.
    Şöyle bir göz atıp aklımda kalan bir şey var. 12 eylülde İzmir'deki düğüne davet kısmet olursa bu nazik davranışı değerlendirmek isterim
    Bu yaz yoğun bir çalışma dönemi geçirdim,yıllık iznimde de çalışmak durumunda kaldım. Bir kaç günlük de olsa bulabildiğim tatil fırsatında başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim.
    Sahil beldesinde arabayı otoparka park edip plaja inince, kavurucu Akyaka güneşine dayanamayıp üzerimi çıkardığım gibi denize cumburlop atladım, tabi connectin anahtarı da benimle birlikte suya. Fordda bir uygulama başlamış servisi aradığınızda euroservis isteyince servis-müşteri-ford yardım yetkilisi olarak 3 lü telefon görüşmesi yapıyorsunuz. Servisin sizi oyalama şansı olmuyor, ford yetkilisi hakem rolünü üstlenmiş servisle aranızdaki ikili görüşme tıkandığı anda çözüm üretiyor ve genelde müşteri lehine oluyor.
    Olayı özetlemek gerekirse kumandalı anahtarı kaybettiğiniz takdirde yedek anahtarınız da yoksa çilingir dahi kapıyı açamıyor ancak aracı satın alırken bayide kalan dosyanın içinde kilidin şifreleri mevcut bu şifreler kullanılarak anahtarın yenisi anahtarcı tarafından yapılabiliyor. Servis ilk etapda bana aracımı çekiciyle servise götürmemi orada bagaj kilidini patlatıp yeni kilit takarak patlattıkları kilitten şifreyi alıp yeni anahtar yaptırabileceklerini söyledi. Ben de onları aracı aldığım bayiye yönlendirip şifreyi istemelerini anahtarı yaptırmalarını böylelikle kilit patlatmaya gerek kalmayacağını belirtince kabul ettiler. Neyse ki bunlara gerek kalmadan anahtar sahile vurmuş da bulduk. Fakat şimdi kumanda işlevi görmüyor manuel açıp kapıyorum kapıları.
    Bu arada hani resimler demez umarum kimse

Aman efendim, kimleri görüyoruz. Tuncay bey hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Zamanında çoook kulaklarınızı çınlattık ama, siz kulağınıza küçük parmağınızı sokup bir iki sallayarak geçiştirdiniz herhalde, anlamadınız demek ki

Eski dostların yeri her zaman ayrıdır bizim yanımızda, pek bir bahtiyar olduk. Umarım bu kez artık gitmez de devamlı olursunuz...

Düğün daveti verecek olan arkadaş bir kaç gündür yazmıyor, herhalde telaşı başladı. Kendisinde benim telefonum var, geldiği zaman da arar diye umut ediyorum. Aradığında siz de müsait olursanız, ayaküstü bir iki laflarız da. Hem bakarız efe bıyığı hala duruyor mu?

Anahtar için, hiç bir şey söylemeden Çetaş'taki Rahman'ın yanına gidin, "bu kumanda çalışmıyor, ne yapsak" deyin, ama yanınızda da mutlaka yedek anahtar da olsun, 45 dakikada size yeni kumanda çıkarıp veriyor, garantiden... Benim başıma geldi, garantiden düzeltildi. Ancak benimkisi, sizinki gibi denize düşme falan değil, içini temizleyeyim diyerek açmıştım, sonra da çalışmamaya başladı, soluğu Rahman'ın yanında aldım, sağolsun halletti verdi. Biraz kafa-kol yapmaya bağlı. Tekrar edeyim, yanınızda giderken mutlaka yedek anahtar da olsun, çünkü onun şifresi de değişiyor.

Bunca aradan sonra, kimse demese bile ben derim arkadaş, "nerde resimler, fotoğraflar" diye.

Hem aylarca uğramayacaksın, hem de iki kelam edip hiç bir fotoğraf koymadan gideceksin...

İsteriz, isteriz, fotoğraf isteriz...
    />

• quote:

Orijinalden alıntı: Redmilk

quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

Bizim araçların fiyatları düştü yaa aklıma bişey takıldı şimdi...

Benım kasko bu ayın sonunda yada önümüzdeki ayın başlarında bitiyor...
    Kaskoyu yenilerken aracın degerini şimdiki fiyatınamı indiricekler? yoksa eski fiyatamı duracak?

Kaskoyu piyasa değerine yaptırırsan senin lehine olur pert veya çalıntı olduğunda enflasyon teminatı devreye giriyor yaptırdığınız rakkam abartılı değil ise piyasa değerini ödüyorlar,tabi raici sizde belirleyebilirsiniz..

Bu sigorta işi, benim yumuşak karnım biliyorsunuz. "yaptırdığınız rakkam abartılı değil ise piyasa değerini ödüyorlar" sözü bile beni rahatsız ediyor. Mehmet abicim, asla sözüm size değil, bu sözün sahibi mantığadır. Benim kasko değeri 30.000 TL, fakat adım gibi eminim ki olumsuz bir durumda asla 23.000 TL'den yukarı bana para ödemezler. İşte bu da beni yerimden zıplatmaya yetiyor.

Ha kötü mü; tümden sıfırı yoketmektense, almışken bari 23.000 TL'yi kurtaralım der gibi, amorti parası işte...

Uğur kardeşim, bu konuda sana da cevap vereyim, bunu bilgisayardaki değerden öğreniyorlar. Senin araç modelini, yılını ve özelliklerini çıkarıyorlar, o anda şirketin ana sisteminde görünen en yüksek değer ne ise onu kasko değeri olarak yazıyorlar. Mesela ben ikinci sene gittiğimde, sıfırı 31.500 TL olan aracın bir yıllık haline 30.000 TL kasko değeri belirlediler. Sigortayı yapan yaşlı başlı acenta sahibi, "30.000 TL'yi aynen veririz" dese de beni ikna edemedi.

• sayın lukunku

evet profildeki kişi benim..2006 yılından kalma üyeliğim vardı uzun süre kullanmadım sonra tekrar üye oldum fakat eski üyeliğim aklıma gelince eski kullanıcı adımı aktive ettim..kusura bakmayın..

Orijinalden alıntı: vatos73

sayın lukunku

evet profildeki kişi benim..2006 yılından kalma üyeliğim vardı uzun süre kullanmadım sonra tekrar üye oldum fakat eski üyeliğim aklıma gelince eski kullanıcı adımı aktive ettim..kusura bakmayın..

1- Önceki nickinizle yaptığınız davranış hoş değil.

2- Birden fazla nickle Donanımhaber'de mesaj yazmak, yönetim tarafından uzaklaştırılma sebebidir, hatırlatırım.

Orijinalden alıntı: utku41

Connect Artık Romanyada da üretilmeye başlandı....Yavaş yavaş Türkiyedeki üretimi bitirecekler...

Romanya üretim haberi

sadece transit üretilecek haberi

Utku kardeşim, verdiğin haber için çok çok teşekkür ederiz. Her ne kadar sık uğramasan da fabrikadan birisi olarak seni seviyoruz.
    />

Verdiğin linklerden benim anladığım kadarıyla, Romanya'da da Connect üretilse bile, yeni kasa çıkıncaya kadar Türkiye'de de üretim devam edecek, ancak yeni kasa ile birlikte üretim tamamen Romanya'ya devredilecek. Bir yerde ülkeleri tek bir konuda uzmanlaştırmış olacaklar. Bu haber bizim tedarikçi firmalarımız için hiç de iyi bir haber değil, ekmek kapıları kapanmış olacak. Diğer yandan farklı ülkelerde üretiliyor olması, o araca duyulan güveni hiç azaltmaz, sonuçta o aracın arkasındaki markadır güven duyulan. Herkes bilmez; Vw, Caddy'i mesela Polonya'da üretir, ama kalite yönünden hiç kimsenin şikayeti yoktur, sonuçta Volkswagen'dir. Aynen onun gibi....

Siz haberi verdiniz, geri kalan diğer fotoğrafları vermek de bizim boynumuzun borcu olsun o zaman...

Romanya-Craivo'daki Transit Connect üretim hattı:

Bant'tan iniş...

Sahneye geliş...

Romanya Başbakanı Traian Băsescu ve Ford Avrupa Başkanı John Flemming ile birlikte Ford Transit Connect

Ford Romanya

Romanya'da üretilen Transit Connect'in teknik özellikleri

• quote:

Orijinalden alıntı: jönavrupalı

arkadaşlar 75 lik connect lerde koltukların geriye yatması gibi bir lüksümüz var mı .ben beceremedim bulamadım.bu özellik sadece 110 luklara has bir olay mıdır

Yılmaz bey, özelden yazıştığımız konuyu izninizle burada da verelim...

Connect'in hiç bir modelinde arka koltuklar, fabrika üretimi olarak geriye doğru arkaya yatmaz, yatak halini almaz. Sadece öne doğru katlanırlar. Birinci işlemde arka sırtlık öne doğru yatırılır, ikinci işlemde alt oturak yerinden kaldırılarak ön koltuğa yaslanır. Bazı modellerde, arka koltuklar bir iki kolay işlemle yerinden rahatlıkla sökülebilir ve dışarıya alınabilir. Ancak 2008 ve sonrası modellerde ise, arka koltukları sökmek kolay değildir, sadece özel alyanlar ve tornavidalarla bir kaç işlemden sonra yerinden çıkartılabilir...

• Neden yatmaz koltuklar..!!
    Bir bildikleri vardır elbet.. Acaba ne??
    Bu arada 7 evladımız şehit düşmüş, daha ne kadar gidicek merak ediyorum hiç iyi gitmiyo...
    Sabah 5 te kalkıcam Çanakkalede mülakatım var umarım geçerim
    Mercedes konusunda haklısın Mehmet abi, eniştem yazları almanyadan gelince kullanıyorumda, eriyip bitiyorum zaten, aldıramıyorum babama sebep ise Türkiye'deki şartlar.Birde babam hep geleceği düşündüğünden avrupa araca uzak durur.
    http://www.facebook.com/MetinAbininYeri
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanebiyolog

Merhaba arkadaşlar

Jackdaniels_35 arkadaşımız aynen şöyle demiş:Merhabalar, bu kadar uzun aradan sonra söze nasıl başlanır bilmiyorum. En iyisi çaktırmadan aralara sıvışıp hep buradaymış gibi davranmak.

Bende ona katılıyorum.Uzun bir aradan sonra burdayım.O kadar uzun zaman oldu ki kimse bizi tanımayacak şimdi.Ama burdayım işte.Çok işim vardı tayin işleri felan.Hepsini hallettik allah şükür.Bu arada yeni aldığım connectimi satmaya karar verdim.Yeni dediysemde artık eski oldu.6500 km yi bulduk.Önümüzdeki ilk bahardan itibaren satmayı planlıyorum.İçimden hiç satmak gelmiyor ama öyle gerekiyor.Tabi tekrar işleri yoluna koyunca mutlaka tekrar almayı düşünüyorum.Ama bu defa satmamaya alacam inşallah.Neyse buralardayım artık.Eski sayfaları bir okuyayım bakalım neler olmuş.

Bu arada Şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyorum.Az önce okudum.Allah yakınlarına sabır versin.Kimseye böyle bir acı yaşatmasın.

Murat Hocam, tekrar hoşgeldiniz, sizleri de özlemiştik, hatta o kadar özledik ki arkanızdan, duramadık biz de gittik Antakya'dan künefe siparişi verdik, gerçekten. 24 saatte de geldi.

Tayin işlerini hallettiğinize sevindim, inşallah umduğunuz yer olmuştur, sizin ve yengehanımın hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

İlkbaharda satmayı düşündüğünüz Connect için de daha zaman var, o zamana kadar kim öle kim kala. Hele o zaman olsun bakalım, kimbilir aklınıza daha neler gelir ve yeni ne planlar çıkar. Nasip, kısmet işi bunlar...

Hatırlattığınız için de teşekkür ederim. Ben de sizin vesilenizle öncelikle Trakya'da sel felaketinde kaybettiğimiz can'lar için Allah'tan rahmet ve geride kalanlarına başsağlığı dilerim. Yüzlerce ev, dükkan, araba zarar görmüş, Allah yardımcıları olsun...

Daha sonra da yine bugün güneydoğuda verdiğimiz şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Bunca senedir verilen şehitler için sabır taşı olsa çatlardı, vallahi helal olsun, hala ayaktayız...

Şair demiş ya; "Bizi tayyare, top, tüfek yıkamaz.Tâ ki tefrika girmesin araya" . Aman, aman, aman.............

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.