Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (383. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.217
Cevap
15
Favori
1.521.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • Artvin-Berta (ortaköy) - Ecvanta Mahallesinden manzaralar

...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

- Teknoloji güzel bir nimet, lakin paranın anasını ağlatıyor :)
  • Dedenin maşallahı var AllaH UZUN ÖMÜRLER VERSİN ayrıca bu jant çok hoşuma gidiyor özelliklede bu modeli bunlar kaç inç ve fiyatı nedir tepee ye olurmu acaba malum bizde jant opsiyonda.
    quote:

Orijinalden alıntı: tokbey

buda benim yakışıklı ve karizmatik anadolu erkeği olan dedem.80 inde halen tırpan sallar,ot taşır ve duvar yapar (geçen tv ye çıkmışdı zati)

• Nostalji...

• Artvinim Çok engebeli arazi şartlarına sahip olduğu için hemen hemen heryerinde bu resimdeki gibi derin vadiler vardır,Yerleşimler genelde su olan yerlerde olur tarım yapabilmek için (patates,fasülye,mısır) .

Kısacası Hayat şartları zor ve geçim sırf beden işciliğine dayalıdır...bu olumsuz gözüken şartlardan dolayıdırki Türkiyenin en fazla göç veren illerinden biridir.Yapılan araştırmalara göre Hakkari bilem şu an geri göç alırken Artvinim halen dışa göç vermektedir.

Ama muhteşem manzaraları , buz gibi suları , mis gibi havası ve yaylaları vardır.Dünyada hızla ivme kazanan doğa turizmi sayesinde yakın gelecekte Karadeniz ve Artvinim hak ettiği yeri inşalah alacaktır....

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK
    bu jant çok hoşuma gidiyor özelliklede bu modeli bunlar kaç inç ve fiyatı nedir tepee ye olurmu acaba malum bizde jant opsiyonda.

15 inç.
    tepe'de kaç bijon var ve bifon aralıkları ölcüsünü biliyormsun?

Sadece jantlar 400 tl cıvarında satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkamil -- 8 Eylül 2009; 17:08:26 >
    Şöyle bir göz atıp aklımda kalan bir şey var. 12 eylülde İzmir'deki düğüne davet kısmet olursa bu nazik davranışı değerlendirmek isterim
    Bu yaz yoğun bir çalışma dönemi geçirdim,yıllık iznimde de çalışmak durumunda kaldım. Bir kaç günlük de olsa bulabildiğim tatil fırsatında başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim.
    Sahil beldesinde arabayı otoparka park edip plaja inince, kavurucu Akyaka güneşine dayanamayıp üzerimi çıkardığım gibi denize cumburlop atladım, tabi connectin anahtarı da benimle birlikte suya. Fordda bir uygulama başlamış servisi aradığınızda euroservis isteyince servis-müşteri-ford yardım yetkilisi olarak 3 lü telefon görüşmesi yapıyorsunuz. Servisin sizi oyalama şansı olmuyor, ford yetkilisi hakem rolünü üstlenmiş servisle aranızdaki ikili görüşme tıkandığı anda çözüm üretiyor ve genelde müşteri lehine oluyor.
    Olayı özetlemek gerekirse kumandalı anahtarı kaybettiğiniz takdirde yedek anahtarınız da yoksa çilingir dahi kapıyı açamıyor ancak aracı satın alırken bayide kalan dosyanın içinde kilidin şifreleri mevcut bu şifreler kullanılarak anahtarın yenisi anahtarcı tarafından yapılabiliyor. Servis ilk etapda bana aracımı çekiciyle servise götürmemi orada bagaj kilidini patlatıp yeni kilit takarak patlattıkları kilitten şifreyi alıp yeni anahtar yaptırabileceklerini söyledi. Ben de onları aracı aldığım bayiye yönlendirip şifreyi istemelerini anahtarı yaptırmalarını böylelikle kilit patlatmaya gerek kalmayacağını belirtince kabul ettiler. Neyse ki bunlara gerek kalmadan anahtar sahile vurmuş da bulduk. Fakat şimdi kumanda işlevi görmüyor manuel açıp kapıyorum kapıları.
    Bu arada hani resimler demez umarum kimse

• Bizim araçların fiyatları düştü yaa aklıma bişey takıldı şimdi...

Benım kasko bu ayın sonunda yada önümüzdeki ayın başlarında bitiyor...
    Kaskoyu yenilerken aracın degerini şimdiki fiyatınamı indiricekler? yoksa eski fiyatamı duracak?

Orijinalden alıntı: ugurkamil

Bizim araçların fiyatları düştü yaa aklıma bişey takıldı şimdi...

Kaskoyu yenilerken aracın degerini şimdiki fiyatınamı indiricekler? yoksa eski fiyatamı duracak?

Kaskoyu piyasa değerine yaptırırsan senin lehine olur pert veya çalıntı olduğunda enflasyon teminatı devreye giriyor yaptırdığınız rakkam abartılı değil ise piyasa değerini ödüyorlar,tabi raici sizde belirleyebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.T.A -- 8 Eylül 2009; 18:52:59 >

Orijinalden alıntı: Redmilk

quote:

Kaskoyu piyasa değerine yaptırırsan senin lehine olur pert veya çalıntı olduğunda enflasyon teminatı devreye giriyor yaptırdığınız rakkam abartılı değil ise piyasa değerini ödüyorlar,tabi raici sizde belirleyebilirsiniz..

İlk kaskoda 30,500 tl +aksesuarlar di aracın kasko bedeli
    Şuanki 24.000 kasko bedeli...

03/10/2009'da bitiyormuş kasko
    Gecen seferkini babam yaptırdıgı için bazı eksikler vardı ilk kaskoya göre... bu seferda araç +1000 tl aksesuar olarak kasko yaptırmayı düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkamil -- 8 Eylül 2009; 19:36:49 >

• quote:

quote:

quote:

İlk kaskoda 30,500+aksesuarlar tl'di aracın kasko bedeli
    Şuanki 24.000 kasko bedeli...

03/10/2009'da bitiyormuş kasko
    Gecen seferkini babam yaptırdıgı için bazı eksikler vardı ilk kaskoya göre... bu seferda araç +1000 tl aksesuar olarak kasko yaptırmayı düşünüyorum...

Aman aksesuar teminatını kalem kalem ve karşılarına fiatlarını belirmeyi unutma..

• quote:

Aman aksesuar teminatını kalem kalem ve karşılarına fiatlarını belirmeyi unutma..

o konuda bilgim var
    benım yaptırdıgm ilk kaskoda policede aynen söyle yazıyordu:

Kasko degerleri:
    araç: 30.500 tl
    radio/cd çalar: 300 tl
    hoparlör: 50 tl
    klima takımı: standar
    aksesuar: 1000 tl
    çelik jant lastık: standar

Kasko ücreti:
    araç: 721 tl
    radio/cd çalar: 46 tl
    hoparlör: 7 tl
    aksesuar: 22 tl

Sürücü, yolcu gidi diger seceneklerde eklendikten sonra toplamda 1.100 tl tutmuştu 3 sene önce kaskosu...

75 tl fazladan aksesuarlar için kasko parası ödemiştim yani

• Uğur merhaba 4x108 diye biliyorum 4 bijonlu olacak

quote:

quote:

bu jant çok hoşuma gidiyor özelliklede bu modeli bunlar kaç inç ve fiyatı nedir tepee ye olurmu acaba malum bizde jant opsiyonda.

15 inç.

Daha ayrıntılı resim için:
    http://www.turkmod.com/modifiyeli-araba/FORD/Connect/37331/

• Connect Artık Romanyada da üretilmeye başlandı....Yavaş yavaş Türkiyedeki üretimi bitirecekler...

Romanya üretim haberi

sadece transit üretilecek haberi

• quote:

Uğur merhaba 4x108 diye biliyorum 4 bijonlu olacak

quote:

quote:

15 inç.

o zaman malesef uymaz...
    Connect'inkiler 5 bijonlu...

• quote:

quote:

o konuda bilgim var
    benım yaptırdıgm ilk kaskoda policede aynen söyle yazıyordu:

Kasko degerleri:
    araç: 30.500 tl
    radio/cd çalar: 300 tl
    hoparlör: 50 tl
    klima takımı: standar
    aksesuar: 1000 tl
    çelik jant lastık: standar

Kasko ücreti:
    araç: 721 tl
    radio/cd çalar: 46 tl
    hoparlör: 7 tl
    aksesuar: 22 tl

Sürücü, yolcu gidi diger seceneklerde eklendikten sonra toplamda 1.100 tl tutmuştu 3 sene önce kaskosu...

75 tl fazladan aksesuarlar için kasko parası ödemiştim yani

1-Arabayı alırken üzerinde cd çalar ve hoparlör yokmuydu..
    1/a varsa ekstradan yaptırmana gerek yok..
    2-Resimlerden gördüğüm kadarıyla tavan çıtası arka ve ön muhafaza ve yan basamak vede stop niklajı,kapı koları nikelaj of of yazmakla bitmiyo..
    2/a Söylemek istediğim bu parçaları tek tek belirtip fiyatlandırman gerekir sonradan sıkıntı yaşamaman için.
    3-3 sene evelki fiat çok yüksek..
    3/aBen bu sene yeni değer klozu(araç pert olması ve çalınması durumunda aynı özelliklere sahip araç veriyorlar) ile 10 taksit 440 tlye yaptırdım.
    Sevgilerimle..

• quote:

1-Arabayı alırken üzerinde cd çalar ve hoparlör yokmuydu..
    1/a varsa ekstradan yaptırmana gerek yok..
    2-Resimlerden gördüğüm kadarıyla tavan çıtası arka ve ön muhafaza ve yan basamak vede stop niklajı,kapı koları nikelaj of of yazmakla bitmiyo..
    2/a Söylemek istediğim bu parçaları tek tek belirtip fiyatlandırman gerekir sonradan sıkıntı yaşamaman için.
    3-3 sene evelki fiat çok yüksek..
    3/aBen bu sene yeni değer klozu(araç pert olması ve çalınması durumunda aynı özelliklere sahip araç veriyorlar) ile 10 taksit 440 tlye yaptırdım.
    Sevgilerimle..

Aracın şuan üzerinde takılı olan tesisatı taktırcam için sonradan kasko üzerinde oynama yaptırmamak için alırken yaptırmıştım

3 sen önce yaptırdıgım kaskoydu gecen yılkı 586 tl'di bakalım bu sene nekadar ödiycem...

• arkadaşlar 75 lik connect lerde koltukların geriye yatması gibi bir lüksümüz var mı .ben beceremedim bulamadım.bu özellik sadece 110 luklara has bir olay mıdır

Jackdaniels_35 arkadaşımız aynen şöyle demiş:Merhabalar, bu kadar uzun aradan sonra söze nasıl başlanır bilmiyorum. En iyisi çaktırmadan aralara sıvışıp hep buradaymış gibi davranmak.

Bende ona katılıyorum.Uzun bir aradan sonra burdayım.O kadar uzun zaman oldu ki kimse bizi tanımayacak şimdi.Ama burdayım işte.Çok işim vardı tayin işleri felan.Hepsini hallettik allah şükür.Bu arada yeni aldığım connectimi satmaya karar verdim.Yeni dediysemde artık eski oldu.6500 km yi bulduk.Önümüzdeki ilk bahardan itibaren satmayı planlıyorum.İçimden hiç satmak gelmiyor ama öyle gerekiyor.Tabi tekrar işleri yoluna koyunca mutlaka tekrar almayı düşünüyorum.Ama bu defa satmamaya alacam inşallah.Neyse buralardayım artık.Eski sayfaları bir okuyayım bakalım neler olmuş.

Bu arada Şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyorum.Az önce okudum.Allah yakınlarına sabır versin.Kimseye böyle bir acı yaşatmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanebiyolog -- 8 Eylül 2009; 22:56:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

quote:

Orijinalden alıntı: vatos73

arkadaslar merhaba

fırsat buldukça yazılarınızı okuyorum özellike (sayın lukunku)vermiş olduğunuz bilgiler için sağolun..benm şu an kullanmakta olduğum megane1 aracım var fakat daha kullanışlı bir araç almak istiyorum kullanıştan kastım geniş ve ferah ...yıllardır sedan araç kullanıyorum sıkıldım çocuklarımda 2 tane olunca:)

110 bg lik connect çok hoşuma gitti geçenlerde de sıfır 90 bg lik fiyatının 28080'e üştüğünü yazmıştım ama sıfır araç düşünmüyorum 2007-2008 glx connect tipi duruşu iç mekanı çok hşuma gitti.beni bu araç hakkında bilgilendirerseniz sevinirim sıfırlarına bakmaya gittiğmde satıcı arkadaş yıllık vergisi 600 küsür ytl dedi ve her yıl muayeneye girmesi gerekyormuş birde trafik sigoratsı normal araçlardan biraz fazla dedi acaba ne kadar fazla?bunun yanı sıra kaskosununda binek araçlara göre daha uygun olduğunu söyledi..sizler bire bir kullanıcı olarak olayın maddi yönünden bilgilendirirseniz mutlu olurum..diğer yandanda aracın kullanım ve konforu hakkında aydınlatırsanız sevinirim....

saygılar sevgiler

Merhaba, hoşgeldiniz...

Bizim sayfalarca, üzerinde dura dura yazdığımız paylaştığımız konuların hepsini, hemen bir çırpıda istemişsiniz. Nasıl yapsak bilmem?

Kısaca sorduklarınıza cevap vermeye çalışayım:

* 6 ayda bir vergisi vardır, geçtiğimiz Temmuz ayında 314 TL olarak ödendi.

* Muayeneye malesef her yıl giriyor, bu nedenle almayı düşündüğünüz araçta yapacağınız muhtemel değişiklikleri (üst-yan-arka bar, filmli cam vs) önceden düşünmenizi öneririm. Filmli cam, ilk yıl hafif kusurdan geçse bile ikinci gelişinde malesef sökülüyor.

* Trafik ve kasko sigortası, plakanıza ve yaşadığınız şehire göre farklılık gösteriyor. Trafik sigortasını ikinci yıl 209 TL, kaskoyu ise yine ikinci yıl hasarsızlık indirimi ile 500 küsur TL ödedim. Ama eğer İstanbul'da yaşıyorsanız bu rakam 1.000 TL'yi kesinlikle aşar. Dolayısıyla yaşadığınız şehir neresiyse, farklı şirketlerden teklif alınır, birbiriyle tokuşturulur, en düşük indirim verene yaptırılır; e tabi aracın ruhsatı çıktıktan sonra.

* Ford'un fiyatlarının (sadece Connect değil, bütün Ford araçlarının) hiç garantisi yoktur, aldığınız fiyat günlüktür, yarın inebilir de çıkabilir de. 28.000 TL'ye aldığınız araç, bir kaç ay sonra 25.000 TL'ye dahi inebilir. O nedenle "arabayı alırım, beğenmezsem altı ay ya da bir sene sonra satarım" derseniz, zarar edersiniz, önemle hatırlatırım. Kullanmak ve ihtiyaca göre binmek için almalısınız...

* Kullanım detaylarına gelince: Ben de iki çocuk sahibi olarak izlenimlerimi aktarayım.

Megane'dan sonra aracın sarsıntısız gidişini (kimisi sadece bu kısma konfor diyor) özlersiniz, zira Connect kasis ve çukurlarda biraz rahatsız eder. E tabi önde seyahat edenler, arkadakilere göre daha az sarsıntı hissedeceği için, çocuklarınızın yaşı küçükse arkadan hiç şikayet duymadığınız gibi spor alanı olarak kullandıklarını görebilirsiniz. Ama bizimkiler gibi sıpa kadar oldularsa, şikayet duyduğunuz durumlarda kulaklarınızı tıkayıp diğer özelliklerini de gözünüzün önüne getirip teselli olmaya ve şikayetleri duymamaya çalışırsınız. Ancak uzun yolculuklarda Megane'a göre size daha yorucu gelecektir. Bu anlattıklarımın sebebi de arka süspansiyonlardaki "makas" faktörüdür. Ama Megane'daki; başınızın hemen üzerinde biten tavan, dar ön cam, ön torpido ve kapı içlerindeki gözler haricindeki cep eksikliği gibi durumları hiç yaşamazsınız. Ha bir de Connect dizel olmasından dolayı, Megane'a göre yalıtımı daha zayıftır. Fakat bu yalıtım zayıflığı, herkesi rahatsız etmiyor. Sizin bunu anlamanız için ya bir test sürüşü, ya da bir tanıdığınızın Connect'inde seyahat etmeniz lazım.

Fakat genişlik, ferahlık, yol tutuş, araç içinin değişik varyasyonlara uygunluğu sebebiyle, uzun yapacağınız yolculuklarda çok keyif alırsınız. Arka koltukları tam olarak yatırıp, küçükse çocuklarınız uykudayken genişçe yatabilecekleri, ayaktayken de yolda bile zıplayı oynayabilecekleri geniiiiş bir alana sahip olabilirsiniz.

Sağlamlık, uzun ömürlülük, dayanıklılık, her yola gelişlik, yol tutuşu vs. herhalde anlatmama gerek yok ki, karar vermiş soruyorsunuz. Hele GLX'de bulunan çeşit çeşit gözler, tavan rafları ve ön koltuk arkalarındaki masalar, tam aile arabası olduğunu vurgular.

Kendinizle ilgili daha ayrıntılı bilgi verir ve daha ayrıntılı da sorarsanız biz de daha ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırız.

Sizin için hayırlısı ne ise o olsun...

sayın lukunku

vermiş olduğunuz ayrıntılı ve bir o kadarda aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim..olaya objektif yaklaşınız içinde saolun anladığım kadarıyla(sizin vermiş olduğunuz cevaptan yola çıkarak)aracın eksi tarafı artılarından daha fazla olduğunu kendimce gözlemledim..36 yaşındayım 2 çocuğum var büyük 6 küçük 1 yaşında kocaelinde yasıyorum.. acaba c-max tdci 'ye yönelsemmi(2.el)ciddi ciddi düsünmeye başladım..

kafam karıştı....ama yinede çok teşekkür ederim bilgiler için elinize sağlık..

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.