Şimdi Ara

FORD C-MAX Alınır mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
2
Favori
81.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • c-max te deger kaybı cok dıyorsunuz gosterdıgınız arac pıyasada encok deger kaybedenler arasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasberny

c-max te deger kaybı cok dıyorsunuz gosterdıgınız arac pıyasada encok deger kaybedenler arasında

Sıfır alırsanız evet inanılmaz değer kaybedersiniz ama 2. elden bahsediyoruz farkettiyseniz...
  • alınır ama yeni evlenecek birine yakışırmı orasını bilemem kimsenin zevkine karışmam ama çoluk çocukdan sonra alsan daha mantıklı olur hani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::biohazard::: -- 25 Kasım 2009; 12:20:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

quote:

Orijinalden alıntı: jasberny

c-max te deger kaybı cok dıyorsunuz gosterdıgınız arac pıyasada encok deger kaybedenler arasında

Sıfır alırsanız evet inanılmaz değer kaybedersiniz ama 2. elden bahsediyoruz farkettiyseniz...

C-Max de ikinci el
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi
    C-Max de ikinci el

İkisi de 2. el olarak alınıp tekrar 2.el olarak satılacak bu durumda altea, c-max kadar değer kaybetmez diyorum. Sıfır alınırsa 60milyar istiyorlar düşüyor 30 milyara feci değer kaybediyor anlatabildim mi acaba artık?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

quote:

C-Max de ikinci el

İkisi de 2. el olarak alınıp tekrar 2.el olarak satılacak bu durumda altea, c-max kadar değer kaybetmez diyorum. Sıfır alınırsa 60milyar istiyorlar düşüyor 30 milyara feci değer kaybediyor anlatabildim mi acaba artık?

siz oto pazarlarını hıc gezmıyorsunuz herhalde ıkıncı elde seata yaklasan yok benım arkadasım alteasını 22 mılyardan kapı actı 17 mılyara 6 ayda zor sattı
  • Amaan hep tartışıyorum zaten pckopat_6'la hep de kendi haklı olduğunu savunuyor ama yanlış düşündüğünün farkında değil...
  • Seat Altea ikinci elde gerçekten de çok değer kaybediyor. Yani sıfır aldığınızda ikinci el olarak kafayı duvarlara vurabilirsiniz. Aynı sorun ibiza'da da geçerli. Leon'da soran çok oluyor yok. cordoba'da kısmen var.

C-Max'a gelirsek. Abim iki yıl önce 2004 model C-Max TDCI motorlu Ghia donanımlı olanını aldı. Bazen bende kullanıyorum. Tek cümleyle özetlemek gerekirse "uzun yol arabası; şehiriçi arabası değil" derim.

1- Şehir içinde içeri çok ses alıyor. Lastikleri değiştirdi yine aynı. Çukura girdiğinizde sarsıyor.
    2- Arabayı aldıktan 2 ay sonra 110.000 km.deyken motor arızası yaptı. Kaç yere götürdüysek motorun komple inmesi rektefiyesi gerekiyor dediler. servisler 8200 TL istedi 4600 TL'ye mal oldu. Arızaya neyin yol açtığı tam bilinmiyor. Servis dandik mazot dedi. Ama aldığımız adamı yıllardır tanıyoruz. Maddi gücü çok iyi öyle paradan kaçacak adam değil. BP,Shell, Total, Opet dışında almadım diyor.
    3- Araç biraz yüksek. yolda rüzgarlı havalarda hafif sarsıyor. Yol tutuşunu da haliyle etkiliyor.
    4- İç donanımı çok iyi. Ghia olmasından da sebeple fazlasıyla yeterli geldi bize.
    5- Yedek parçası çok pahalı değil ama normalde de fazla.
    6- Yol hakimiyeti iyi değil. Her tarafınızı net göremiyorsunuz. Sağda solda direk var sanki. Arkanıza da hakim değilsiniz. Şehir içinde sokaklarda istediğiniz gibi hareket edemiyorsunuz. (otobanda şerit değiştirmeleri kastetmiyorum). Bu da resmen uzun yol arabası olduğunu kanıtlıyor.
    7- Geçen Ankara'ya giderken 200 bastım. Hiç de farketmiyordu. Sanki 140'la gider gibi.
    8- Hacmine ve ağırlığına göre çok çok az yakıyor.
    9- Abim 3 ay satmaya çalıştı. çok çok az teklifler verdikleri için vazgeçti. 3-4 yıl daha kullanmaya karar verdi.

• Son kez yazıyorum,evet ses aldığı doğru ama çok fazla da değil.Beni rahatsız etmiyor.Ayrıca şehirçinde alıp şehirdışında almamasını anlayamadım.Çukura girdiğinizde de sarsması normal,çünkü alt takımı asfalt şartlarına göre ayarlanmış bir araç.Buna birde çoğu firmanın kullanmadığı,aracın yol tutuşunu oldukça olumlu yönde etkileyen viraj denge çubuğu eklenince arazi şartlarında konforu sıfıra indiriyor.Konfor istiyorsan başka kapıya,ama yol tutuş istiyorsan oldukça iyi...

Diğer maddede daha önce de bahsettiğim gibi tamamen kullanan kişiyle alakalı,farklı farklı yerlerden eurodiesel bile olsa aldıysa motoru etkiler.Opet Ford'lara yakıt güvencesi veriyor,yakıttan kaynaklı bir sorun olduğunda opet gerekli ödemeyi yapıyor.Birde bunda kullanıcı faktörü de önemli,turbolu araç kullanmak özen ister,O.B.K ustamızın bir yazısı var bu konuda.Düzgün kullanılmadıysa hayır gelmez.

Evet aracın yüksek olduğu doğru ama aslında öyle görünüyor,çok yüksek değil....Yanal rüzgarlardan her araç etkilenir.Rüzgar aldığında araç yolda gezmiyorsa sorun yok...

• @Derin Mavi

Aracınızı çok sevdiğiniz belli

aracınız kaç km de bilmiyorum yılda ortalama kaç km yapıyorsunuz bunu da bilmiyorum

umarım bu düşüncelerinize aracınız 100,000 km ye gelince
    ve aracınızı satmaya çalıştığınız zaman da sahip olursunuz.
  • Aracım Focus Tdci,fakat C-Max hakkında da oldukça tecrübeye sahibim.Focus'u almadan önce ikisi arasında kalmıştım.Haklısınız seviyorum...Umarım dediğiniz gibi de olur.Benim yaptığım fanatiklik gibi görünse de araca yapılan haksızlığı önlemek...İyi ölçüp tartmak lazım herkesin koşulları aynı değil.Kimi arabasına eşinden iyi bakar kimi sadece beni bir yerden biryere götürsün der.04'lerin kronik sorunları olduğu doğrudur,ona sözüm yok fakat bir motorun 100.000'de bitmesi de mantıklı değil gerçekten.Sizce mantıklı mı?

Mutlaka kullanımda bir sıkıntı vardır.Bahsi geçen sorunlar Turbo sorunu değil motorun bitmesi...Yukarıda rektifiye istiyor yazılmış,bu ne demektir yahu 110.000'deki araba rektifiye mi ister?Turbo desen neyse...

Ekleme:Konu sahibi arkadaşım iyi ölçüp tart,geniş araba istiyorsan tamam C-max uygun ve dikkat et 06 ve yukarısını tercih et.Fakat yeni evli biri için fazla geniş gelebilir.Bu tamamen beklentilerle alakalı.Mesela araba alırken hobilerini düşünen birçok arkadaş var.Haklılar da,denizde avlanıyorsanız,3.20 bot ve 9.9hp motoru koyacak yer olmalı.Fakat bunun gibi sebepler yoksa Focus sanki daha uygun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 26 Kasım 2009; 13:44:05 >

• quote:

Aracım Focus Tdci,fakat C-Max hakkında da oldukça tecrübeye sahibim.Focus'u almadan önce ikisi arasında kalmıştım.Haklısınız seviyorum...Umarım dediğiniz gibi de olur.Benim yaptığım fanatiklik gibi görünse de araca yapılan haksızlığı önlemek...İyi ölçüp tartmak lazım herkesin koşulları aynı değil.Kimi arabasına eşinden iyi bakar kimi sadece beni bir yerden biryere götürsün der.04'lerin kronik sorunları olduğu doğrudur,ona sözüm yok fakat bir motorun 100.000'de bitmesi de mantıklı değil gerçekten.Sizce mantıklı mı?

Mutlaka kullanımda bir sıkıntı vardır.Bahsi geçen sorunlar Turbo sorunu değil motorun bitmesi...Yukarıda rektifiye istiyor yazılmış,bu ne demektir yahu 110.000'deki araba rektifiye mi ister?Turbo desen neyse...

Ekleme:Konu sahibi arkadaşım iyi ölçüp tart,geniş araba istiyorsan tamam C-max uygun ve dikkat et 06 ve yukarısını tercih et.Fakat yeni evli biri için fazla geniş gelebilir.Bu tamamen beklentilerle alakalı.Mesela araba alırken hobilerini düşünen birçok arkadaş var.Haklılar da,denizde avlanıyorsanız,3.20 bot ve 9.9hp motoru koyacak yer olmalı.Fakat bunun gibi sebepler yoksa Focus sanki daha uygun olur.

100.000 km de motor rektefiye işine gelince ..

TDCI araçların yurtdışı servis kataloglarında 125.000 bakımda Enjektör setinin değişmesi gerektiği yazıyor ...

Yutdışı - Türkiye yakıt kalitesini de göz önüne alınca Türkiyedeki TDCI araçların %90 ının
    100.000 civarı 4000 - 5000 lira motor masrafı çıkarttığı aşikar

bende 110.000 km de Enjektör Değişimi + Kurum Temizliği + Direksiyon kutusu arızası marafı çıkmıştı
    (Ki Opet EuroDiesel den başka mazot kullanmadım + yılda ortalama 60.000 - 70.000 km yapan birisi olarak araba kullanmayı az çok bilirim )

Benim 110.000 bakımı 6.200 liraya mal olmuştu ...

Birde ford da 3+2 yıl garanti komedisi var onu hiç anlatmayım

Velhasılkelam

Şahsen C-MAX e Binmiş birisi olarak CMax i asla önermiyorum .

C-Max i Dışarıdan görmüş ,
    Almayı düşünmüş ,
    C-Max sürmeden C-Max hakkında oldukça tecrübeye sahip olmuş !
    yılda 15.000 km yol yapıp 1 kere servise uğrayan ,
    Futbol takımı tutar gibi Araba markası tutan

arkadaşların sözüyle Cmax alıp
    ilk servise uğradığında " Arkadaş Kapı gıcırtıları için Vazelin sür " diyen servis görevlileri ile karşılaşınca
    ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _1301217_ -- 26 Kasım 2009; 14:12:54 >

• quote:

Amaan hep tartışıyorum zaten pckopat_6'la hep de kendi haklı olduğunu savunuyor ama yanlış düşündüğünün farkında değil...

Arkadaşım ben senle ne zaman tartışmışım ayrıca neden tartışma meraklısı olarak lanse ediyorsun beni kimsin sen? Banane elalemin derdi beni mi gerdi isteyen istediğini alır biner Allah Allah... Seat satılmıyormuş bilmem ne herkes neyin hangi markanın ne olduğunu biliyor yeterince yazdım yazılması gerekenleri isteyen ciddiye alır isteyen sallamaz bile. pckopat_6 ile zaten hep tartışıyormuş da bilmem ne. Bıraksak c-max'a tapacaksınız buyrun allayın pullayın istediğiniz gibi tavsiye edin ne yaparsanız yapın. Hiç değilse ben tavsiye ettiğim arabanın eksilerini artılarını yazıyorum. Ayrıca hiçbir markanın da fanatiği olmadığımı yazılarımdan ve tavsiyelerimden anlayabilirsiniz. Bilip bilmeden konuşmayın....

Ben c-max yerine altea da düşünülebilir dedim yorum yapmayacaksak bu forumun amacı ne. Fikrime katılırsın veya katılmazsın beni ilgilendirmez ama saygısızlık edemezsin ben sizin fikrirlerinize saygısızlık ettim mi bir okuyun bakalım yazılarımı sadece alternatif sundum. Tabi anlayana...

@jasberny Sizin gittiğiniz pazarları ben bilemem ve ben istanbulda yaşamıyorum. Benim şehrimde gayet tutulan arabalar leon olsun cordoba olsun ibiza olsun. En az golf kadar iyi satılıyor. Altea zor satılıyor bunu zaten yazdım ama altea için Seat zor satılıyor diyemezsiniz.

• arkadaşlar daha 2 gün önce 2005 model dizel ghia c max aldım. forumdaki arkadaşlar saolsun bi çok özelliğini forumdan öğrendim. ilk lüks (bana göre) arabam diyebilirim. iyiki c max almışım diorum. hele birde çeşitli özelliklerini gün geçtikçe öğreniorum ya memnuniyetim daha da fazla atıyor. forumda ki bilgi sahibi arkadaaşlara bi kaç sorum olacak. cevaplarlarsa sevinirim.
    1. aracım ın önceki sahibi çok titiz kullanmış. aracı alırken expertiz raporu alamadım ancak bi kaç yere gösterdim boya ve değişen olmadığını sölediler. aldığım kişi servislerin çok abartılı fiyatlar çıkardığını bu yüzden özel servislere baktırdığını beyan etti. haklı olabilir.ancak kafamda soru işaretleride oluşmadı değil hani yani. yetkili servislere gitmemesi bi sorun teşkil edermi?
    2. servise gittiğimde aracımın hangi eksiklikleri olduğunu öğrenebilmem için ne kadar bi masrafım olur. yani eksiklikleri öğrenip varsa paramın yettiği kadarını hemn yaptırıp kalan eksiklikleride sonra yaptırabilme şansım varmı? şu an içimn neler olduğunu bilmiorum tabii.
    3. aracın üzerine takılan bagaj çitalarını arabaya ayrı bi göüntü kattığı düşüncesindeyim. bu çitaları uzun yollu alabileceğim bi yer varmı?
    4. yakıt konusunda tavsiye edeceğiniz bi marka varmı?
    5. yaşadığım yer küçük bi ilçe kasko yaptırmayı düşünmüorum. bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim.

• Tum yazılanları okudum bir kaç insanın bir kaç yasadıgı soun abartıldıkca abartılmıs yılladır Cmax kullanıyorum ve aracım 2005 model, ben bu kadar rahat ve konforlu araç görmedim maşaallah diyeyim en ufak bir arıza cıkartmadı ne elektirik sorunu nede baska hele hele salak fransız italyan arabaları gibi ön takımı hemen bozulmaz sağlam arabadır.

ikinci el şans işidir her malın alıcısı vardır.. normal bir aracta ne kaybedersen cmaxda de aynıdır.

bence alınacak ve doya doya bnilecek bir araç
  • Sen o zaman kendini şanslı say. Bol bol sadaka ver.

İnanmazsan sanayiye uğra, turbo tamircilerine selam ver. Bak nasıl ellerini ovuşturuyorlar. 3 sefer tamir ettirip değiştirip sonra yine arızalanan var. Ayrıca araç klasik Ford focustan iyi diye satılmakta idi ama alakası yok.

Sözüm 2 sene evvel çıkan yeni jenerasyona değildir.
  • Neden alınmasın. Ben bu aracı 2 yıl araştırdım ve ona göre karar verdim. Ne Mercedes, Renault, Citroen ve diğerleri; hepsini inceledim. Araştırdım. Sonunda karar verdim Grand C-Max Titanyum X paket bir araç aldım. 2013 model. Aracım hem genişlik, yol tutuşu yakıt ekonomisi, çok yönlülük ve performans konusunda şu anda lider durumda. Ona tek yaklaşan araç Mazda nın 5 modeli. Diğerleri MPV sınıfında Ford dan aşağıda kalıyor. Bu araç viraj konusunda şu anda dünya lideri. Testleri açın araştırın. Motora da laf etmeyin. Bu motora laf ederseniz Audi - Range Rover gibi araçlara da laf etmiş olursunuz. + Range Tover Evoque un yeni modeli 1.6 Ecoboost motor olan ford un yeni motorunu kullanıyor. Ben burda markacılık yapmıyorum. Hepsini patates soğan seçer gibi inceledim. Millet tutturmuş BMW. Bu araç zenginin parasını yolmaktan başka bir şey yapmıyor. Motorsporlarında doğru düzgün başarısı bile yok. Dünya artık Global beyler her firma birbirine üretim yapıyor. TDCI denen motoru nerdeyse her araçta görmek mümkün. Turbo arızası filan. Senin aldığın araç yarış arabası değil, ona göre kullanacaksın. Ayrıca aldığım aracın donanımında bir araç almaya kalktığım zaman gibip Q7- Mercedes ML gibi araçlar almam gerek. Daldan dala atladım ama bu konuda yazacak çok şeyim ver beyler. Alın içiniz rahat olsun. Aracın Turu, Yol tutuşu, Performansı (Qasqai - Sportage - İX35) bunlar yanına yaklaşamaz. Benzinliyi saymıyorum bile. Görüş açısı, Diz mesafesi cart curt hepsini gidin inceleyin. sonra Grand C-Max e binin farkı anlarsınız. Markacılık yapmayın objektif olun. O sizin hızlı dediğiniz BMW leri 10.000 TL lik bir motosiklet havada karada hoplatır. Okadar paranızı çöpe atmayın yazık. Tabi derdiniz Performans ve sürat ise.

• Aile aracının otomatiği yok nasıl aile aracıysa artık :)
  • 15 Kasım 2009; 2:07:16
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

15 Kasım 2009; 2:07:16

hahah düğünüm iptal olmuştu şimdi eşim başka :)) haha
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.