Şimdi Ara

Fonksiyon Tanımlanabilen Hesap Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bana bir fonksiyon tanımlayıp (mesela x^5+4x^2+14x+2 gibi bir denklem) bu fonksiyona istediğimiz bir değer koyup(x=1,256 gibi) cevabı verecek bir hesap makinesi lazım böyle bir hesap yapabilen bir hesap makinesi biliyorsanız söyler misiniz?

• Casio FX serisi tüm makineler bu işi yapar. Al bir tane üniversite kitapları satan kırtasiyelerden birinden sonra da kullanım klavuzundan oku ve işlemini yap
  • işine yarayabilir:

• ne yazık ki işime yaramıyor teşekkür ederim yinede elimde fx 82ms var ama ona fonksiyon giremiyorum sanırım daha üst modellere gitmem gerekiyor. teşekkür ederim
  • Şu an alıp kullanabileceğin en iyi hesap makinesi Texas Instruments Nspire CAS CX.
    Bende ekranı normal iki renkli hesap makinelerindeki gibi olan Nspire CAS Clickpad var.
    İkinci el aldım, çok temizdi. 180 TL ödedim yalnız. (Bu hesap iki kişilik, belirteyim :) )

Kısaca yapabileceklerini anlatayım. x=12a+e^b diye tanımladın diyelim.
    CAS versiyonlarında bunu b ye göre çöz diyosun ve sonuç şu şekilde:

b=ln (x-12a) sonra istediğine istediğin değeri ver. İçinde excel tarzı bir bölüm var. Akıllı doldurma sistemi, 3D grafik ve kodlama var.
    Belirli-belirsiz türev ve integral, dif. denklem çözme, matris ve liste ... Var da var :)

Benim kendi yazdığım ve taa Kolombiya'dan bile övgüler aldığım programlar var.
    Öğrenmesi biraz zor. Yani ben yeni cep telefonu almışım gibi günlerce elimden düşürmedim. Maaşallah diyelim Allah nazardan, beladan korusun.

Bununla ilgili ayrıntılı ve üst düzey bilgim var. Türkiye'de kullanan sayısı pek azdır yalnız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uko netsret -- 14 Kasım 2014; 10:52:47 >

• Hocam siz baya profesyonel çıktınız anlattığınız makine inanılmaz bir şeye benziyor lakin bana lazım olan basit bir makine yinede emek verip yazmışsınız çok teşekkür ederim eğer ileride böyle bir şey lazım olursa çok yardımcı olmuş olacaksınız :)
  • iar İ kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah. Olsun kardeşim. Yine aynı markanın TI 84 modeli ve TI 89 modeli var. Bunlar biraz daha basit ve ucuzdur. Hem de sınavlarda falan hocaların izin vermemesinden çekiniyorsan çok daha iyi olur. Casio makine hiç kullanmadım ama pek sevmem.

Çok daha basit birşey istiyorsan Catiga F-619 isminde, 15 liraya aldığım ve aslında tam da senin dediğin işi yapan ve inanılmaz dandik gözüken bir makine. Tuşları falan basarken biraz sorun çıkarabilir. Yani şu eski kumandaların basarken sağa sola hafifçe eğilen yumuşak tuşlarından kullanmışlar.

Bunda A dan Z ye kadar olan harflerle oluşturacağın denklemleri kaydedebilir (15 tane falan en fazla) sonra yeniden çağırabilirsin. Alfebetik olarak L=? , N=?, X=?şeklinde sorar ve sonucu gösterir. Bence aradığın makine bu. Polardan kartezyen geçiş yapma mevcut.

Bölümün ne bu arada?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 hesap makinası
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu işi yapan en ucuz makine casio fx-82 es tir. Fonksiyonu girersin, istediğin kadar değer girersin ve o değerlere göre sonuçları tablo olarak verir. Ama tavsiyem fx-991es+ alman yonunde. 60 liradır, integral alır denklem çozer matris çozer. Biraz daha koyabilirsen ikinci el ti 84 ara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim makineyi somut olarak kullanman şart değilse yani bilgisayarında kullanabilceğin bir program yazabilirim sana....

sen fonksiyonu ver gerisine karışma :) (ama illa hesap makinesi somut olarak lazımsa bilemiyorum tabi.)
  • Fx82ms casio

• casio fx 5800 , 130tl civarı bi fiyatı var ama sonuna kadar hakediyor parayı. 10x10 matrise kadar işlem yapıyor , fonksiyon olarakta dediğin şeyi makineyi açmadan yaparsın o kadar basit bir şey bunun için
  • quote:

Orijinalden alıntı: iar

Merhaba arkadaşlar.
    Bana bir fonksiyon tanımlayıp (mesela x^5+4x^2+14x+2 gibi bir denklem) bu fonksiyona istediğimiz bir değer koyup(x=1,256 gibi) cevabı verecek bir hesap makinesi lazım böyle bir hesap yapabilen bir hesap makinesi biliyorsanız söyler misiniz?

Bende hepsinden var
    en kötüsü uzak ara nspire
    en iyisi ti 89 titanium
    Sosyal bilimlerde öğrenciysen ti 84 serisi de kurtarır
  • Wolfram Alpha kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: uko netsret

Şu an alıp kullanabileceğin en iyi hesap makinesi Texas Instruments Nspire CAS CX.
    Bende ekranı normal iki renkli hesap makinelerindeki gibi olan Nspire CAS Clickpad var.
    İkinci el aldım, çok temizdi. 180 TL ödedim yalnız. (Bu hesap iki kişilik, belirteyim :) )

Kısaca yapabileceklerini anlatayım. x=12a+e^b diye tanımladın diyelim.
    CAS versiyonlarında bunu b ye göre çöz diyosun ve sonuç şu şekilde:

b=ln (x-12a) sonra istediğine istediğin değeri ver. İçinde excel tarzı bir bölüm var. Akıllı doldurma sistemi, 3D grafik ve kodlama var.
    Belirli-belirsiz türev ve integral, dif. denklem çözme, matris ve liste ... Var da var :)

Benim kendi yazdığım ve taa Kolombiya'dan bile övgüler aldığım programlar var.
    Öğrenmesi biraz zor. Yani ben yeni cep telefonu almışım gibi günlerce elimden düşürmedim. Maaşallah diyelim Allah nazardan, beladan korusun.

Bununla ilgili ayrıntılı ve üst düzey bilgim var. Türkiye'de kullanan sayısı pek azdır yalnız.

Bu markanın bazı hesap makinelerine oyun yüklenebiliyordu değil mi

• alibaris2001 kullanıcısına yanıt
    Çoğusuna yükleniyor, nSpire serisine mesela Flappy Bird, 2048, Doom, Pokemon falan yüklenebiliyor. Hiç işim olmadı ama. Yalnızca meraktan 2048 i yüklemiştim, aynı telefondaki gibi.

Bir arkadaş "en kötüsü uzak ara nSpire" yazmış. Bunu niye nasıl yazmış anlamadım. Ben makineme kendime ait programlar yazıyorum normalde kullanmak için. Matlab'i açmaktansa bazen bunu kullanmak daha iyi. Yazılımla tamamen çok daha iyi bir makine olabilir, orası ayrı. Ben de başta Ti-89 Titanium almak istemiştim. nSpire ı görünce direk vazgeçtim.
    Diyelim ki pcde bir excel tablon var, onu makineye kopyalabiliyorsun. Yenilerinde PDF ve mp4 dosyası açabilme gibi özellikler var.

Kötü yanları: PC için programları var ve yüksek bir fiyattan satıyorlar. Cracklisi falan da yok. Eski modelleri maalesef pilli. Yenileri şarjlı.
    Neyse bu kadar reklam yeter. Kendi firmam değil ne de olsa :)

Maaşallah nazar değmesin :)

• konu ile biraz alakasız ama fx-991 es makinem var bununla ikinci derece bir denklem çözüyorum fakat alet her seferinde bana bir tane kökünü gösteriyor ikinci kökü de bulmak için ne yapmalıyım bilgisi olan varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.