fonksiyon permütasyon karışık soru mikail hoca

-
-
Hocam valla nasıl yapmışım bilmiyorum ya kafa gidik :) -
Cevap nedir hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: yahya7818
Cevap nedir hocam48 buldm
-
Ben de
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
şimdi karesine gidebilecek -1,1 ve 2,4 var sadece, en az biri dediği için 3 ayrı olasılık incelemek en doğrusu olur bence. ayrı ayrı yalnız birini sağlayan ve ikisini birden sağlayan. öyle yağınca 42 buldum ben
-
Dogru bu cozum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@yahya7818 @cscolt1 @JohannesEggestein @6yillikmezun ben de 42 buldum 48 olmaz zaten de. mikail hoca 56 bulmuş, toplam 1e1 fonksiyon sayısından(120) 1 in -1 e ve 2nin 4e gitmediği fonksiyonları (64) çıkartmış. soruyu mu yanlış yazmış o yüzden mi değerler bozuk çıkıyor anlamadım. biz -1 in 1e gittiklerini + 2nin 4e gittiklerini sayıp bunların içinde 2 kere 1 ve 4 e gittiğini saydığımız için 6 çıkarttık 42 bulduk. acaba değerlerin boşta kalmasıyla bir ilişkisi var mıdır?
-
Hocanin yaptigi yanlis soyle ki
Her ikisinin de karelerine gitmedigi durumlari hesap ediyor ancak yerlestirmeye basladigimizda once -1 le baslayalim
Gidebilecegi 4 yer var 1olmuyor. Simdi 4e goturursek bir sonraki kademede 2'nin gidebilecegi 4 yer olur. Eger -1'i 4e degil de 5e goturursek misal. 2 bu sefer 3 yere gidebilir.
Burda bir incelik var o yuzden olabilecek ihtimalleri sayarak cozmek daha mantikli.
eyvallah hocam bu miko hep bir yanlış çözümler yapıyor ya
-
Ne demek hocam
Seni eyupb saflarina alalim o zaman :)
zaten hocam ortak yürütüyorum. grafiklerde ve pkobda miko eyüpbden daha iyi diğer her şeyde eyüpb alır herhalde :) 2sinin de tek bir konusunu dinleyince bile mutlak + eşitsizlik + denklem +çarpanlar ayırma + ucundan parabol bitmiş oluyor otomatik
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X