Şimdi Ara

Fon portföyüm 01.04.2022 (Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fon portföyüm 01.04.2022 (Güncellendi)

    Nisan ayında yaklaşık 300.000TL gibi bir miktarla başladım. Burada hem takibini yapacağım hem de sizlerin yorumlarını bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordposeidon -- 29 Nisan 2022; 23:14:22 >



  • % kaç artış oldu hocam onları da yanına yazsanız mesela? hangi hisseniz arttı ,azaldı veya sabit kaldı. Dip toplamda kaça çıkmış oldunuz veya aynı mı kaldı gibi olsa?

  • royals R kullanıcısına yanıt

    bist fonları arttı , yabancı fonlar ise zarardadır. fon yatırımında önemli olan bir ay sonraki fiyatlar değil 120 ay sonraki fiyatlardır.

    aynı disiplin ve stratejiyi 120 ay sürdürse ihya olur . bugün 300bin tl ile ev alınamıyor ama bu stratejiyi 120 ay boyunca sürdüren 10 yıl sonra istediği evi,arabayı alır.

  • royals R kullanıcısına yanıt

    Bu ay geçtiğimiz hafta perşembe günü %4.4 gibi bir kardaydım fakat malum cuma borsamızdaki ve yabancı borsalardaki çöküşten sonra %2.5 lara geriledi. Ay sonunda oranları paylaşacağım.

  • Fon portföyüm 01.04.2022 (Güncellendi)

    Evet bu ay sonundaki durum bu şekilde. Malesef yabancı hisse senetleri bu ay zorda bıraktı beni. Yerli borsanında son 1 haftadır düşüşte olmasından dolayı ayın 20 sinde %4 lerde olan kar payım ay sonu %0,6 lara kadar geriledi.


    Önümüzdeki ay için düşündüğüm değişiklikler :

    1- HBU fonumu HVS fonu ile değiştireceğim. ALC fonunun da yüzdesini düşüreceğim.

    2- Yabancı fonlarımın %27 olan oranını %15 bandına çekeceğim.

    3- Buradan aldığım oranı altın ve garanti fonlara dağıtmayı düşünüyorum.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. başka değişikler olduğunda yazarım. Genel olarak piyasalardaki bu kadar düşüşe rağmen pozitif kapatmak sevindirdi hiç değilse eksiye düşmedim. Önümüzdeki ay piyasaların toparlanmasını umuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordposeidon -- 29 Nisan 2022; 23:12:0 >




  • lordposeidon L kullanıcısına yanıt

    şimdiye kadar maydanoz olmak istemedim ama artık dayanamadım.

    fonlar konusunda çok dağılmışsın o kadar fazla fon almaya gerek var mı?


    öncelikle bist30 ve bist 25 temettü endeksi yerine ben olsam ak portföy ihracatçı şirketler fonu alırdım.

    altın ve gümüş fonunu yatırım fonları kısmından değil borsa hesabı kısmından borsa yatırım fonu olarak alırsanız daha iyi olur çünkü borsa hesabından alınan borsa yatırım fonları tıpkı hisse senedi gibi anında alınıp satılabiliyor.

    mesela zgold adlı altın borsa yatırım fonunu deneyin.


    sua,krf,yac fonlarına da bence gerek yok. çünkü zaten sen bir sürü fon alarak sepet yapmışsın ayrıyeten fon sepeti fonu veya karma fon almaya da bence gerek yok.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler fikirlerin için. ALC yi ben de komple kaldırmayı düşünüyorum ama biyandan da temettü fonu olması hoşuma gidiyor o yüzden bir miktar tutarım yinede. Bahsettiğin FUA fonu sanırım, olayı ne tam olarak? Mart ayında güzel getirmiş ama nisanda düşük kalmış. o sua krf yac kısmen güvenli fonlar diyerekten almiştim tabi içinde hisse var yinede ama onları kaldırırsam para piyasası faiz fonlarına çeviririm muhtemelen.

  • lordposeidon L kullanıcısına yanıt

    paranın %25 i para piyasası fonu gibi bir yerde sakla, borsa düşüşlerinde fonlara ekleme yapmak için. yani yedek akçe bulundurmak böyle kötü borsa düşüşlerinde çok işe yarar


    kısmen güvenli fon mu istiyorsun al sana istikrar abidesi güzel bir fon

    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=RPD böyle düz bir .çizgide nasıl getiri sağlayabiliyor anlamış değilim.


    fua fonunun olayı ihracatı yüksek şirketlere yatırım yapmak.

    Fonun yatırım yaptığı şirketler: Ege Endüstri, Vestel Elektronik, Otokar, Ford Otosan, Ege Seramik, Arçelik, Nuh Çimento, Çimsa, Tofaş, Sarkuysan, Klimasan, Akçansa, Petkim, Brisa, Çemtaş, Şişecam, Ereğli Demir Çelik, Goodyear Lastikleri, KordSA, Aselsan





  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    RPD fonu gerçekten çok iyi duruyor düşük riskli güvenli fon açısından. Yatırım yaptığı hisselerde benim kendi elimde bulunan hisselere benziyor güvendiğim şirketler. Hiç gözüme çarpmamıştı grafiğine nazar değmesin. FUA da güzel şirketlere yatırım yapıyormuş ama bu ay için HVS yi gözüme kestirdim.

  • Arkadaşlar merhaba. Yatırım fonlarından oluşan sepetlere yatırım yapabileceğiniz ve portföy önerisi alabileceğiniz bir fintech girişimi kurduk. Gedik Yatırım'tan da yatırım aldık. Mobil uygulamamız mayıs ayı içerisinde lanse edilecek. Uygulama çıkmadan önce websitemizde bir bekleme listesi oluşturduk. Mail adresinizi bırakıp uygulamayı ilk keşfedenlerden olabilirsiniz. Bunun dışında yatırım fonları ile ilgili sorularınıza da ekibimizle birlikte yardımcı olmak isteriz.


    www.yancep.com

  • Fon portföyüm 01.04.2022 (Güncellendi)

    Bu ay bayram tatili ve sonrasında fonların satım alım işlemleri dolayısıyla her şeyin tam tamına oturması yaklaşık ayın 11ini buldu. Sonucunda portfoyumun yeni dağılımı bu şekilde oluştu.


    Değişiklikler;

    *2 tane yerli hisse senedi fonunu HSBC nin güzel performans gösteren yerli fonuyla değiştirdim.

    *3 adet garanti fonum vardi değişken olarak. onları çıkartıp tek bir fona düşürdüm iş portfoyun orta vadeli borçlanma araçları fonu olarak

    *Garanti Portföy Blockchain Teknolojileri Değişken Fon ve Ak Portföy Petrol Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu fonlarını portfoyumden tmaamen çikardim. ve genel olarak tüm yabancı fonlarımı yarı yarıya azalattım . Genel olarak yabancı fonların portfoydeki oranı %27 den %14 e çektim.


    Önümüzdeki ayın ortalarına doğru karlılık oranlarımı paylaşacağım. Doların atağı yabancı piyasaların biraz düzelmesi ve altının artışından dolayı şuan fena gitmiyor.





  • Eurobond oldugunu gördum cds Kaç iken aldınız- bende aldım kafam karısık Al40 10 yıllık olan kupon faizi güzel.

  • ahmetdelihoca A kullanıcısına yanıt

    1 nisanda aldım. 1 yıldan uzun süreli tutacağım için güzel getiriler bekliyorum. Kısa dönem için önermem

  • lordposeidon L kullanıcısına yanıt

    ben havalara girdim günümü gördum 400 k kerden 150 falan dustum nasdaq fonlarım vardı- tabı dolar bazlı bakıyem dustu önemlı olan dolar bazlı kazanc- nasdaq 15 bın olursa ancak öyle guzel getırım olacak gercı sorun yok bu havafa para kazanılır- ama cds konusunda tetıkteyım- aaple-tesla-twıtter- takıpteyım bırde f35 ureten fırma dusunuyorum şans bakalımşöyle cıddı düşüş olsa gercekten ohbe dıyecegım cds korkutuyor 800 ustu rısk gercektne buyuk. umarım para kazanmaktan zıyaede ıstedıgımız rakamlar dolar bazlı + mız olur ınsanlar anlayamıyor bazıları dıyorkı arabamın fıyatı artmıs ama bılmıyorkı dolar bazlı fıyatlar aynı. US900123Al40 15 temmuzda 700 doalr gıbı rakam gelecek 10 yılık - resmen emeklı olmus gıbı maaş.

  • Mayıs ayını tamamladık. Özellikle yabancı fonlar güzel ataklar yaptı. Bu ay sonunda %6,5 getiri elde ettim portföy bazında.

    Detayları aşağıda paylaşıyorum. Fonlarımdan memnunum bu ay içinde bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Yabancı fonlarım adet olarak hala fazla onları 1 2 azaltmam gerekiyor ama hiçbirisine kıyamıyorum hatta metaverse vs eklemek istiyorum ama kendimi tutuyorum.

    Fon portföyüm 01.04.2022 (Güncellendi)




  • lordposeidon L kullanıcısına yanıt

    güzel yalnız- dolar bazında onemlı olan kazanmak bu pörtföye göre toplamı 12. bın usd edıyorken bu ayda 12 usd edıyor hatta benım toplam pörftföye baktıgımda tl bazında yukselıs ama doalr bazında aynı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdelihoca

    güzel yalnız- dolar bazında onemlı olan kazanmak bu pörtföye göre toplamı 12. bın usd edıyorken bu ayda 12 usd edıyor hatta benım toplam pörftföye baktıgımda tl bazında yukselıs ama doalr bazında aynı

    Doları geçebilmem için borsamızın ve yabancı borsaların güzel bir atak yapması lazım. Bakalım bu ay ümitliyim :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.