Şimdi Ara

Fokus dizel ile ful depo rekorlarınız.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar 1-2 ay içinde sedan ghia tdci almayı kafama kordum.nerde sedan dizel fokus görsem alacam onu deyip hırs yapıyorum.ancak yakıt konusunda ciddi endişelerim var. şehir içi ort. 9 lt yakıyor diyen arkadaşlarımız var.

sizlerden ricam ortalama hız,harcanan lt ile birlikte ful depo rekorlarınızı yazabilirmisiniz? Teşekkürler.

• 2005 te yazın 1000 km yi devirdim ve yakıt bitmek üzereydi, opet istasyonda bulamayınc bayağı panikledim ,ondan sonra hiç bir zaman depoyu yarıdan aşağı hiç indirmedim , yarıya geldimi hemen fullerim. focus dizelin gücü performansı göze alındığında tüketimi mükemmel. bu aracı ilk çıktığında almıştım 2005 ilkbaharında ve hala aynı memnu niyette kullanıyorum.
  • 1028 KM DEPODA 45 DAHA YAZIYORDU. HEP 80-90-100 ARASINDA ÇOOOKK SAKİN KULLANMIŞTIM
  • ohaa kim demiş 9 lt yakıyo diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

ohaa kim demiş 9 lt yakıyo diye

arkadaş yanlış anlamasın 9lt şehir içi ort. diyen sn bozo23 idi.
  • ama gaz pedalının altında yumurta varmış gibi kullanıyorsunuz heralde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp216 -- 15 Eylül 2007; 17:03:27 >
  • kesinlikle ,4 yetişkin ve bagaj ful olarak ortalama 100-110 km süratle kullandım. kesintisiz kullanıyorsanız yani otoban gibi kesinlikle 1000 km yi devirir, ama denemeyin ,dediğim gibi istayon bulamayabilirsiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: alp216

ama gaz pedalının altında yumurta varmış gibi kullanıyorsunuz heralde..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende collection hb tdci var.. daha 1100 km de.. ikinci depomun yarısındayım.. ortalama yakıt tüketimi 6.4 görünüyor.. umarım daha da aşağılara düşer.. yol bilgisayarında toplamda bakınca 850 km gibi bir rakam ortaya cıkıyor..çoğunuda şehid icinde yapıyorum..
  • focusa laf yok o her övgüyü hak ediyor
  • focus 2 tdci nin deposu kaç lt.
    sedan?
    hb?
    quote:

Orjinalden alıntı: acar60

Değerli arkadaşlar 1-2 ay içinde sedan ghia tdci almayı kafama kordum.nerde sedan dizel fokus görsem alacam onu deyip hırs yapıyorum.ancak yakıt konusunda ciddi endişelerim var. şehir içi ort. 9 lt yakıyor diyen arkadaşlarımız var.

sizlerden ricam ortalama hız,harcanan lt ile birlikte ful depo rekorlarınızı yazabilirmisiniz? Teşekkürler.
  • Selamlar,
    C-Max Trend TDCİ için;
    İstanbul -Antalya-Kemer-Tekirova 870 km yol gidildi, 2 yetişkin 1 bebek (1320+165+115=1600 kg)
    bagaj full dolu, 4 defa konaklama ile yaklaşık 10 saat süren yolculuk , genelde 80- 110 km arasında
    YB de ortalama 75 km/hız, kalan yakıtta 210 km gözüküyor. Bu tempoda menzil 53 litrelik depo ile 1080 km.

İstanbul-Antalya-Side 740 km 2 kişi 150 kg+bagaj 50 kg 1520kg araç ağırlığı ile 8 saat tek konaklama,
    YB ye göre ortalama hız 87 km 90-120 arası kullanım kalan menzil 280 km 1020 km

En iyi derece
    Side -Konya - İstanbul arasında yb ortalaması 4.7 litre oldu.
    Kısa mesafede 2 defa denedim Sabanca -İstanbul 105 km 2 yetişkin + 1 bebek 30 kg bagaj
    YB de 82 km ortalama 90 km civarı sürüş, gaz pedelına dokunarak, Ortalama tüketim 1. de 3,8
    2. 3,9 litre pompada 4,5 litre mazot aldı.
    Yalova, Erdek 242 km 3 yetişkin + 1 bebek bagaj 1 konaklama YB de ortalama sürat 75 km
    tüketim 4.2 litre.

Herkese iyi sürüşler dileğiyle.

• acar60
    Ben sana soyle anlatayim
    Ben imzada yazili araci 3 hafta once aldim.
    Su an yaklasik 1500 km'de
    Yani henuz rodaj olayi bitmedi ve motor tam verimle calismiyor. Malum parcalarin birbirine alisma sureci v.s.
    300 km sehir disi, 170 km sehir ici 5.8 lt yakti.
    Sehir disindayken de yol bilgisayari ortalama 5 lt gosterdi.
    Depo 53 lt olduguna gore 1 depo mazotla arac su anki durumuyla 1060 km gider.
    Hele ki motor tam verimlenip az yakmaya baslayinca 1 depoyla eminim 1150-1200 km gidecektir.

quote:

Orjinalden alıntı: acar60

Değerli arkadaşlar 1-2 ay içinde sedan ghia tdci almayı kafama kordum.nerde sedan dizel fokus görsem alacam onu deyip hırs yapıyorum.ancak yakıt konusunda ciddi endişelerim var. şehir içi ort. 9 lt yakıyor diyen arkadaşlarımız var.

• Arkadaşlar bende ford focus tdci almayı düşünüyorum ama
    Şuan kullanıyor olduğum WW Caddy verdiğiniz verilere göre 1525 kg ve
    1,9 105 hp olmasına rağmen hemen hemen 109 hp focus ile aynı yakıyor
    abartısız söylüyorum şehir içinde (depo 60 ltr ) 850-900 km yi görmek Caddy
    için çok zor değil ama artık sıkıldım caddyden tek alternatif olarak TDCI Focusu
    görüyorum biraz daha paylaşım yapalım arkadaşlar
  • evet arkadaşlar verdiğiniz değerler beni rahatlattı.şehir dışı 5 lt çok iyi rakam. tek kişi 1400 kg lık araç ve performans çok iyi.bu aralar moralim bozuk.kredi çek meyim 3 bin için derken dolar kazık attı bana. şimdi 5 bin lazım.aralık 15 de kasko indirimim bitiyor. artık a zamana kadar bekleyecem.yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. hem kışın piyasa biraz daha düşük olup satılan araç sayısı artar.hayırlısı
  • şehiriçinde 6.6 - 6.8 lt yakıyor tabii klima açık .
  • ben sürekli şehir içi sürdüm sayılır...bu aralar Alanya trafiği de İstanbul'u aratmayacak bir halde..malûmunuz Ramazan..aracım 124 km.de..yakıt ortalamam 6.7 gösteriyor..klima kapalı bu kadar yakmasını da aracın motorunun alışmamasına veriyorum..İnşallah ileriki zamanlarda daha düşük tüketimlere ulaşırım...siz ne düşünüyorsunuz tüketim hakkında??
  • Aracım Trend deluxe 90 hp dizel bi depo yakıtla 1000 km yaptım. İst.bodrum arası yaptım.
  • abi şehir içinden bahsedin biraz ya.. bende ortalama yakıt 6.4 gösteriyor.. arabam 2200 klimetrede.. collecetion tdci hb arabam.. bir ay için 3 depoya yakın gitti vallahi.. herseferinde 850 gibi toplam kilometlerelere denk geliyor.. ileride düşermi bu yakıt.. hani araba yeni ya..ondan dedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tango123 -- 7 Ekim 2007; 11:49:28 >
  • bende 2007 focus tdci ghıa var sehir içinde ankara trafiğinde benim sürekli kullandığım yerler yoğundur çok dur kalk olur ortalama yakıt tüketimi 6,5lt.şehirler arasında ise sakin kullanılırsa 90-100 civarı gerçekten 4,0lt yakar ama 130-140 civarı gidersen bu durum 5 lt ye çıkabilir. aracı nasıl kullandığın çok önemli.
  • focus dizelle 1 depoyla 1180 km yol yapan arkadaşım var normal kullanımda 850 km çok devirli kullanımda ise 640 km baya fark lılıklar olduğunu söylemişti 540km fark nasıl oluyo sorduğumda basınca yakıyor dedi biraz salladıysa sıralama 1020 790 650 km ler diye düşünüyorum arabayı araba gibi kullanılırsa demekki max 140 km min 90 km bir depoyla 850 km rahat yapiyo buda çok iyi bence ben honda civis eskikasa aracımı fulleyip ışıkyanınca 115 ytl benzin alıyor ve 540 km yol yapiyorum ama 160km ve üstü hızlarda 115 ytl ye 480km yol yapiyorum herseferinde aynı aşağa yukarı selamun aleyküm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.