Şimdi Ara

Focus titanium aracımda star stop yokmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaşlar aracım bir önceki kasa 2018 model ford focus titanium. Aracımı 7 ay önce almıştım. O zamandan beri aracım ile ışıklarda durduğum zaman veya normal bir yerde durduğumda hiç star stop çalışmıyordu. Dedim heralde bir sorun var. Bugün bayiye gittim biraz uğraştı şaseden de kontrol etmiş bu araçta star stop yok dedi. Star stop icin anahtar yeri dd aracta zaten yok dedi.Trendx lerde bile varken bunda olmaması çok garibime gitti. Titanium olup da bu özellik olmayan var mı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim eski bir aracım var bir dönem trafikte stop etme sorunu vardı. Gazdan ayağımı çekince araç stop ederdi =) Bundan dolayı 2 ayağımla 3 pedala aynı anda basabiliyorum. Mümkün değil stop ettirmezdim yani. Sonra yaptırdık vs düzeldi..

Herneyse bigün patronun son model arabasıyla biryere gidiyorum. Start stop falan bilmem hiç. Işıkta durdum araba stop etti. Başımdan aşşağı kaynar sular dökülmüştü =) Benim için hiç güzel bir özellik değil =) Kötü günler aklıma geliyor.

• Gereksiz bir sey zaten amac karbon salinimini dusurmek.

• Wanpo W kullanıcısına yanıt

Bence de çok gerek yok. Motora zararı da olabileceği söyleniyor. Benim arkadaşta 2016 trendx var. Onunkinde var. Benim ki 2018 titanium benimkinde olmaması şaşırttı biraz:) Hep titaniumlarda vardır diye düşünüyordum:)

• Boşver Start&Stop kadar gereksiz bir donanım yok bence.

Benim arabamda var ama arabaya biner binmez ilk önce düğmesine basıp devre dışı bırakıyorum.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

Star stoptan çoğu memnun değil heralde. ilk alirken aralarinda fiyat farki da olur o özelliğin olup olmamasından. Yeni kasa araçların hepsinde standart varmış dedi bugün servis

• Memnun olmayanlar kısmına beni de yaz.

obd cihazından kapattım hatta.

Dizel hacimli araç olunca, kapanması merasim, çalışması merasim oluyor, sallanıyor araç.

Babamın araçta da, servis kapatırsa kapattıracağız. Olmadı yine kendim kapatacğım.

Ama dediğiniz gibi, olmaması garip. trend'de olup titan'da olmaması.  

Bir önceki kasa 17 model arkadaşın trendx'nde de aux ve usb yoktu, radyo ile idare ediyordu çocukcağız.

• VideSupra kullanıcısına yanıt

Ben de herkes daha cok memnun diye düşünüyordum. Servis bu araçlar 2 3 çeşit oluyor dedi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • antalya gibim her kavşakta en az 60 sn kırmızı yanan ışıklı ortamlarda s&s vazgeçilmezim

• quote:

Orijinalden alıntı: cemall058

Star stoptan çoğu memnun değil heralde. ilk alirken aralarinda fiyat farki da olur o özelliğin olup olmamasından. Yeni kasa araçların hepsinde standart varmış dedi bugün servis

genel anlamda akü ömrünü de çok azaltıyor hocam, araç motora ilk hareketi verirken aküye yüklenir ve bu olay stop-start'dan dolayı çok sık olduğu zaman akünün ömrünü azaltır. ayrıca stop-start akülerde neredeyse 2 katı pahalı normal aküye göre. kısacası hiç üzülmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 4 Ekim 2020; 0:9:51 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

normal akü 700₺

s&s akü1000₺

s&s daima açık golf 7 araçta 6 sene sonra akü bitti

s&s mükemmel değil elbette ama zararlı olsa üretici neden koysun

• Benim eski bir aracım var bir dönem trafikte stop etme sorunu vardı. Gazdan ayağımı çekince araç stop ederdi =) Bundan dolayı 2 ayağımla 3 pedala aynı anda basabiliyorum. Mümkün değil stop ettirmezdim yani. Sonra yaptırdık vs düzeldi..

Herneyse bigün patronun son model arabasıyla biryere gidiyorum. Start stop falan bilmem hiç. Işıkta durdum araba stop etti. Başımdan aşşağı kaynar sular dökülmüştü =) Benim için hiç güzel bir özellik değil =) Kötü günler aklıma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 4 Ekim 2020; 0:23:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

normal akü 700₺

s&s akü1000₺

s&s daima açık golf 7 araçta 6 sene sonra akü bitti

s&s mükemmel değil elbette ama zararlı olsa üretici neden koysun

akrabamda 2017 model qashqai var, daha 3 sene dolmadan 2-3 ay önce akü gitti ve yenisi takıldı. stop-start var aktif olarak açık şekilde kullanıyor. sıfır orjinal aracın aküsü 3 senede bitermi ya?

sizdeki gibi istisna durumlar kaideyi bozmaz hocam. benim 2015 model 5 seneyi geçmiş aracımda hala fabrika aküsü var, stop-start sistemi yok ve en az bir sene daha rahat götürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 4 Ekim 2020; 0:27:47 >
  • Olmaması daha iyi bence. Hiç gerek yok.

• Ford da donanımlar çok enterasan gerçekten, trend x diyorsun, arka camlar karartmalı ama atka park sensörü yok. Celik jant var, hız sabitleme var vs.

Titanium gerçekten çok dolu donanım. Ama entersan yani trend x de var. Sizin araçta yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizin araç dizel mi benzinli mi?

• kıng365 kullanıcısına yanıt

Ben de çok şaşırdım gerçekten de. Sanruf hariç ful modeli diyordum ana titaniumun da çeşidi varmış.

• kartalus kullanıcısına yanıt

Dizel benim aracım

• Anın gülümsetti hocam :) o anki paniğini tahmin ettim 3.5 atmışsındır bişey mi oldu diye :D

• araca zarar veren bır teknolojı sureklı frene basınca stop edıp frenı bıcakınca calısıyor

o mars motoru normalde gunde 2 kere calısıyorsa bu sayede gunde 500 kere calısıyor

yanı mars motoru omru 10 sene ıse bu sekılde 1 sene boylece sız her sene mars motoru alırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

araca zarar veren bır teknolojı sureklı frene basınca stop edıp frenı bıcakınca calısıyor

o mars motoru normalde gunde 2 kere calısıyorsa bu sayede gunde 500 kere calısıyor

yanı mars motoru omru 10 sene ıse bu sekılde 1 sene boylece sız her sene mars motoru alırsınız

katılıyorum, hem marş motoru hemde akünün ömründen götürüyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.