Şimdi Ara

FOCUS GHİA (-F1-) HAKKINDA HER ŞEY (özellik-yakıt-tanıtım-memnuniyet-donanım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumdaki arayışlarımdan sonra,benim gibi çok ciddi focus ghia alıcılarının arayıp bulamadıkları bazı bilgilerin,hatta SADECE GHİA F1 ilgili paylaşımın bulunacağı bi konu başlığı olmadığını gördüm,kendi bilgi eksikliğimle,forumun eksikliği,ve deneyimli ghia sahiplerinin veya çok iyi bilgim var diyen herkesin bilgisi,sözü şekillensin,alıcısı da meraklısı da bu konuda GHİA nedir ne değildir öğrenebilsin istedim..

Dediğim gibi arkadaşlar,geçtiğimiz 1-2 gün internetten Ford Focus 1 Ghia 'lara bakmakla,incelemekle ve anlamaya çalışmakla geçti,takıldığım ve sormak istediğim yerler ise şöyle;

1)Tüm F1 Ghia'larda elektrikli koltuk mevcut mudur,yoksa extra bir donanım mıdır?Elektrikli olan sadece sürücü koltuğu mudur yoksa ön sağ koltuk da elektrikli mi?

2)Ghia'larda dış ve içerde görüntü olarak tam olarak ne değişiklikler var?(ön konsolun maun kaplama olduğunu biliyorum,iç ve dış kapı açma kolları krom mu?bunun gibi başka neler var??)

3)Normal bir ambiante veya comfort donanımlı focus ile focus ghia arasındaki değişmez farklar nelerdir?Yani ghia'yı ghia yapan özellikler,ghia ile gelen fakat normal paketlerde olmayan özellikler(ABS,EBS gibi..daha neler?)

4)Yan dikiz aynalar tüm ghia'larda elektrikli mi,ve aynı şekilde iç dikiz aynası karartması var mı,varsa 2 den fazla kademeli mi,elektrikli karartmalı mı manuel karartmalı mı?

5)Ghia'ların 'Gizli özellik'leri olduğunu duydum,bazı kombinasyonlarla gerek uzaktan kumanda programlama,gerek araç merkezi kilitleriyle değişiklik yapma(sadece sürücü koltuğu açma gibi,veya bagaj açma..)Bu gizli özelliklerin bazıları bazı model ghia'larda yok diye duydum,sormak istediğim F1 Ghia'ların hepsinde tüm bu gizli özellikleri gerçekleştirebilir miyim?Yoksa modele ve doğru orantılı olarak kasa tipine F1 ine F2 sine bakıyor mu,bunlara göre değişiklik gösteriyor mu bu özellikler(örn:varsa,2001 ghia'da olmayıp 2004 ghia da olan bir özellik gibi..)

6)Aynı şekilde,tüm F1 Ghia larda "kol dayama" ve direksiyondan kumandalı radyo teyp/cd çalar mevcut mu?

7)Bagaj hacmi nedir?

8)Aracın orjinal alarmı hakkında detaylı bilgi edinmek açısından,araba çalıştıktan sonra kapılar kendini belli bi baremden sonra(10 sn geçtikten sonra gibi..)kitliyor mu,uzaktan kumandada ne gibi konfigürasyonlar war(sadece bagaj açmak için,veya sadece sürücü koltuğu açmak için,darbe sensörünü iptal etmek için vb fonksiyonlar yapılabiliyor mu?)

9)Yakıt sarfiyatı?Sakin kullanımda şehir içi/şehir dışı değerleri,agresif,spor kullanımda şehir içi/şehir dışı değerleri(1.6 ve 2.0 motorlar için ayrı ayrı,lpg'li ghia'sı olan varsa,veya herhangi bir şekilde lpg değerleri biliniyorsa onlar da çok makbule geçer..)

10)Daha önce hiç ford kullanmadım,amortisörleri bir almanla kıyaslandığında ne kadar yumuşak kalabiliyor?Direksiyon yumuşaklığı olarak da kullandığım en yumuşak direksiyonlu araçlar genelde honda'lardı(gerek son model bir jazz gerek 96 model bir civic) direksiyon yumuşaklığını da şöyle bir tasvir ederseniz aydınlanmış olurum..

11)Arabanın içinden çok kulağa batan çıtırdamalar duyulma problemi var mı?Elbette her arabada olur ve arabanın kullanımına göre değişir fakat daha önce ford kullanmadığım için bu gibi kronik herhangi bir problemi olup olmadığını öğrenmek istiyorum

Şimdilik detaylı sorularım bunlar,ve son ricam olarak F1 Ghia'sı olan arkadaş varsa,şöyle bi dışını,4 cephesini,içerden direksiyon panelini genel olarak,arka koltukları,genel konsolu,vites ve el freni kısmını hani şöyle bi alıcı gözüyle kendisi bakıp,arabanın nerelerini görmek istiyorsa oralarını bilgi sahibi edebilcek şekilde çeker de bizi aydınlatırsa çok sevinicem,şimdilik bu kadar efendim,cevaplarınız için şimdiden tsk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_I_L_E_N_C_E -- 7 Kasım 2007; 23:19:35 >

• yanılmışsın vardı ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_4548043/tm.htm

quote:

Forumdaki arayışlarımdan sonra,benim gibi çok ciddi focus ghia alıcılarının arayıp bulamadıkları bazı bilgilerin,hatta SADECE GHİA F1 ilgili paylaşımın bulunacağı bi konu başlığı olmadığını gördüm
  • Doğru var,tabi 44 sayfalık bi başlık tüm maddeleri bu kadar toplar mı bilmem,kaldı ki araç arayışında,bilgi edinme sürecinde forumlarda sayfa sayfa gereksiz bilgi okumanın ne kadar teşvik bozucu unsur olduğunu hatırlatmaya gerek yok heralde,focus ghia F1 sahiplerinin bilgilerine ihtiyacım var sadece,bilgi kirliliğine değil
  • bilgi kirliliği !!! ???
  • Burada yakında 44 sayfa olur :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: HEHE

ya arkadaşlar şu bebek kilidini 2 arçdada denedim olmuyor nasıl yapacem ben bunu

yaw onu ben de yapamadım walla. hangi modellerde oluyo hangilerinde oluyo neye göre oluyo bi çözemedik gitti
    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    evet yaw o konu biraz muamma olarak kaldı.

-------------------------------------------------------------------------------------

örnek iki cevap..burda(eğer okuduysan) tek bir sorumda,İSTENEN BİLGİYİ verecek tek bir arkadaşın cevabıyla forum amacını yerine getirecek,bilgi paylaşma aracı olucak hiç bir GEREKSİZ bilgi hiçbir şeyi MUAMMA olarak bırakmayacak,olay ona buna 'açtığın konu var bak burda,gereksiz iş yapıyosun' demek değil,alıcı,ciddi kitleye sunulan en kolay ve anlaşılabilir bilgiyi paylaşıma açmak olsun,uğraşmayalım böyle şeylerle,bilmiyorsak durup parazit yapmayalım geçelim,biliyorsak aydınlanalım,verdiğimiz referansları da iyice gözden geçirip öyle kıyas yapalım,zaten çıkmış forumumuzun adı bir kere,onu daha fazla alçaltmamak lazım böyle yorumlarla..He dersen ki bak senin şu şu sorunun cevabı var burda,gönder arkadaşım,gönder sevindir..

*merak etme onları da okudum,gereksiz yere olduğunu bile bile bu kadar temiz ve anlaşılır oluşturmazdım başlığı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_I_L_E_N_C_E -- 7 Kasım 2007; 23:47:32 >

• özyürek hocam,tam pm atıyodum sana,gökten indirdi allah.. o meşhur 44 sayfalık konularda da tuzun var,okuduk öğrendik sayende..Fakat ben farklı olduğunu düşündüğüm,ve gerçekten cevabını burda bulamadığım belki ararken bulamamazlıktan yorulup bıraktığım sorularım wardı,hepsini topladım,başta kendim sonra focus ghia gibi hoş bi araç hakkında sağlam bilgi almak isteyenler için yararlı olabileceğini düşündüm..Senin 2000 cc yol bilgisayarlı bi ghia'n var sanırım..Biraz bilgi verirsen çok makbule geçicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_I_L_E_N_C_E -- 7 Kasım 2007; 23:54:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.