Şimdi Ara

Focus 3 Lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2012 model focus HB için lastik değişimi yapacağım. Kafamda takılan bazı soruları sizlere sormak istedim.

Lastiğimin ölçüleri 215/55/R16 93V.

Michelin Primacy 400tl, Continental 380tl, Bridgestone T001 380 tl olmak üzere fiyat aldım.

Bu ebatlarda lastik ölçüleri bana çok pahalı geldiği için Petlas'a yönelmeyi düşünüyorum. 220 tl gibi bir fiyat aldım. Petlas lastik olarak bu markaların çok mu gerisinde, siz ne düşünüyorsunuz?

Diğer alternatif ise lastiği 205/55/R16 ölçülerine düşürmeyi düşünüyorum. Aracın trend x paketlerinde bu ölçüleri kullanıyorlar. Aracımın bu modelden tek farkı 95 yerine 115 hp olması. Sonuçta araç aynı kasa çok fark etmeyeciğini düşünüyorum.

Konu hakkında tecrübeli arkadaşların bilgisinden yararlanmak istiyorum.

• Trend ler 205.
    Trendx sedan var 215 55 16 var fabrika çıkışlı lastikler km 33.000 şuan cpc2 var çok memnunum.continental pc5 alın ben olsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben şahsen lastik konusunda tasarrufa gitmem, çünkü bence lastik aracın güvenlik konusundaki en önemli donanımı, bahsettiğiniz lastiklerin hepsini kullandım denedim, michelin üzerine lastik tanımam, yol tutuşu, sessizliği ve sağladığı güvenlik için bu rakama değer, benim görüşüm bu yönde
  • Şuan ki lastiklerim fabrika çıkışlı continental zaten. Ama üst banda çıkarsam Michelin almayı düşünüyorum.
    Petlas nasıl bir lastik sizce. Alınır mı? Ben ucuzluğunu biraz da yerli olmasına bağlıyorum vergi vs.

• petlas eski arabam clio da 1-2 sene kullandım, pirelli den daha iyi sağlam ama biraz sert bir lastik... continental den sonra sizi üzer diye düşünüyorum, michelin den sonra hangi lastik derseniz continental ve goodyear tavsiye ederim, petlas fiyat/performans olarak iyi denilebilir ama dediğim gibi lastikte tasarrufa karşıyım
  • Primacy'den sasma derim maddi durumda elveriyorsa, ben yaklasik 3 senedir focus 3 sedanda kullaniyorum, 50 milyarlik arac kullaniyorsunuz, arada 300-400 fark edecek diye ucuzuna kacmamak lazim.
    Benim kislik lastikler good year ultragrip, onlar 205'lik ama 215'lik olanlar araca ayri bir hava katiyor, kislikta tekerlek capi dustugunde daha avantajli oldugu kesin ama yazlikta 215'lik olmasi lazim bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 5 Ekim 2016; 13:05:43 >
  • Çapta %1.7 küçülme olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 Jant ve Lastik Seçimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Makyajlı Focus'lar direk 205/55/16 olarak geliyor, yani aracınızda da bu lastiği kullanmamak için bir neden yok. 2013 Focus trendx var bende de, kışlık lastiklerimiz 205 yazlıklar 215. Hiç bir sıkıntı yaşamadım 3 senedir. Alın geçin bütçe el vermiyorsa, hee yok bütçe müsaitse 215 alın.
  • 205 alin fiyatlar daha uygun.Hankook ventus prime3,pirelli cinturato p7 blue,continental premiumcontact5 bakabilirsiniz.Testlerde ust siralarda bu lastikler.

• EustassKiD26 kullanıcısına yanıt
    115 bg olan style ve titanium paketlerde mi 205 olarak geliyor?

• ugur190592 kullanıcısına yanıt
    Evet eğer son bir güncelleme yapmadıysa Otosan hepsi bu şekilde geliyor. Bildiğim kadarıyla motor-donanım özelliği olarak ayırmadılar hiç lastik ölçülerini. Sadece Focus 3 ilk çıktığı zamanlarda trend pakettende boş comfort mu ne vardı. Onlar 205 geldi,ilk trend'ler 205 geldi sonra makyaja kadar hepsi 215 oldu. Makyajla birlikte de hepsini 205 yaptılar.
  • bende bakıyorum aynı dertteyim. ustad GoodYear Efficient Grip Performance önerilen bir lastik. 330 hepsiburada da 215/55/16...
    205 konusunda da kararsızım aynı lastik 200 lira 205 olunca arada eper fark var değer mi bilemiyorum
  • goodyear efficientgrip performance

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sleeper -- 5 Ekim 2016; 20:02:40 >
  • Şirket aracında Goodyear var pek memnun değiliz. Pahalı olarak alırsam michelin yada bridgestone almayı düşünüyorum. Olmadı petlas yada 205 olarak alacağım.
    Çok hızlı ve agresif kullanan biri değilim zaten. İyi lastik yağmurda çok farkeder diye düşünüyorum.

• 2013 focus 3 var bendede.Üzerinde 215 var.Aynı şekilde fiyat/performans ve yerli olmasından dolayı Petlas almayı düşünüyorum.Olmadı 205 takacam.
  • Okuyan arayan dostlar bilginiz olsun diye not düşelim. 215 lastik olan fokus 3 e 205 taktığımızda arabanın km kadranını düzeltmek için fokus servisi aradım 150 tl para istediler yazılım atmak için.

• ugur190592 kullanıcısına yanıt
    Focus 3'üm varken (215-55-16 için)Michelin Primacy HP'den memnun değildim, tavsiye etmiyorum.
    Goodyear Eagle F1, Pirelli P7 veya Primacy 3 tavsiye ederim.

Kışlık lastiklerimde 205-55-16 UltraGrip 9 kullandım, ölçü değişikliği nedeniyle herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Kışlık lastiklerin en iyisi diyebilirim.

• Kapı içi etiketinde 205-55-16 ayrıca belirtiliyor mu?
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    kapı içi etiketlerinde 205/55/r16 yazıyor fakat yanında 95 hp olarak belirtiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.