Şimdi Ara

FMV IŞIK Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Akademik kadrosu çoğu devlet üniversitesinden kat kat daha iyi.
    • Kampüsü allahın unuttuğu Şilede ama gayet büyük, denize yakın ve sosyal etkinlikler de bol bol var.
    • Okulun ismi duyulmamış ama bu sıralamalarda (yüzde 50si tutuyor) hangi üniversite duyulmuş ki?
    • (FMV vakıflar Osmanlı'ya dayanan çok eski bir vakıf aslında. Işık da 90larda kurulmuş. öyle yeni bir apartman/tabela üniversitesi gibi de durmuyor aslında)

sizce yazılır mı burası? tekrar hazırlanma şansım yok.

ticarethane gibi olacağını biliyorum ama eğitimime bakarım ben diyip 4 sene geçmez mi?

sabah akşam kütüphanede ders çalışıp kendimi geliştirip staj/iş kovalayacağım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41359AB48 -- 17 Ağustos 2021; 0:15:30 >

• gayet yazılır

ben kötü bir okul olduğunu düşünmüyorum

reklam yapmamasını da olumlu bir hareket olarak görüyorum

ışık bana kötü bir okul gibi gelmiyor hatta baya baya underrated bence

edit: bir daha baktım hatta bu FMV ne demek, vakıf sıkıntılı- siyasi bir vakıf mı diye vikipediden baktım eğer her şey yazıldığı gibiyse sıkıntı göremedim hatta hoşuma gitti

130 yıllık çok köklü bir vakıf, feyziye ismi 1934 yılında atatürkün önerisiyle ışık olarak değişmiş ışık okulu olmuş (lise)

üniversitesi de 1996'da kurulmuş yani ilk kurulan vakıf okullarından

diğer ticarethanelerle ve apartman okullarıyla karıştırmak bence bu okulun hakkını yemek olur, tamam özel okul paralı filan da ticarethane demek doğru olmaz gibi

ışığı ben olsam yazardım çevreme de öneririm hatta, bu bantta daha mantıklı bir seçenek yok gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 17 Ağustos 2021; 0:35:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

gayet yazılır

ben kötü bir okul olduğunu düşünmüyorum

reklam yapmamasını da olumlu bir hareket olarak görüyorum

ışık bana kötü bir okul gibi gelmiyor hatta baya baya underrated bence

edit: bir daha baktım hatta bu FMV ne demek, vakıf sıkıntılı- siyasi bir vakıf mı diye vikipediden baktım eğer her şey yazıldığı gibiyse sıkıntı göremedim hatta hoşuma gitti

130 yıllık çok köklü bir vakıf, feyziye ismi 1934 yılında atatürkün önerisiyle ışık olarak değişmiş ışık okulu olmuş (lise)

üniversitesi de 1996'da kurulmuş yani ilk kurulan vakıf okullarından

diğer ticarethanelerle ve apartman okullarıyla karıştırmak bence bu okulun hakkını yemek olur, tamam özel okul paralı filan da ticarethane demek doğru olmaz gibi

ışığı ben olsam yazardım çevreme de öneririm hatta, bu bantta daha mantıklı bir seçenek yok gibi

peki hocam sizce sıralaması nneden bu kadar düşük? yani Şile'de olmasından başka ismininin duyulmaması var.. başka da neden bulamadım.

dediğin gibi fırsat baya. underrated bir yer gibi.

tek sıkıntısı düşük olduğundan puanı, öğrenci kalitesi düşüktür. ama özeller neredeyse hepsi öyle zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2D6E92D16

Bu mesaj silindi.

aynen. aktiviteler, külüpler vs bol bol var

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41359AB48

peki hocam sizce sıralaması nneden bu kadar düşük? yani Şile'de olmasından başka ismininin duyulmaması var.. başka da neden bulamadım.

dediğin gibi fırsat baya. underrated bir yer gibi.

tek sıkıntısı düşük olduğundan puanı, öğrenci kalitesi düşüktür. ama özeller neredeyse hepsi öyle zaten

Alıntıları Göster
    Dediğin gibi ozellerin hepsi öyle

Tam burslusu 5kdan alirken burssuzu 500kdan aliyo mesela bazı iyi denen özeller

Ayrıca her zaman puan≠ öğrenci kalitesi, ortamı

Çünkü ben tercihlerimde hata yapmıştım yarım dönem düşük puanlı bi okulda okudm, hayatımda böyle kaliteli ve güzel insanlar gormemistim süper ortam kurmuştum her anlamda, sosyalligin dibine vurmuştum :D yani istisnalar oluyo bazen, genelde öyle yüksek puan iyi kalite ama bazen istisnalari oluyor

Sıralamaları da öğrenciler belirliyor neticede 17-18 yaşında gençler olarak belirliyoruz-belirliyolar (ben 21 yasindayim) yani mesela tau var bi senede 20k one çekti mesela, bi sene once girsen 20k dusuk siralamadan girecektin ayni okul, bizden önceki nesilde fizyoterapi mesrla gözde bölümmüş şu an yüzüne bakılmıyor. Bizim nesilde şu an YBS furyası çıktı bizden sonra ne olacak belli değil... Yani siralamalara çok da takilmaya gerek yok bence, dhaa çok okulu araştır bunu kafaya takmak yerine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

Dediğin gibi ozellerin hepsi öyle

Tam burslusu 5kdan alirken burssuzu 500kdan aliyo mesela bazı iyi denen özeller

Ayrıca her zaman puan≠ öğrenci kalitesi, ortamı

Çünkü ben tercihlerimde hata yapmıştım yarım dönem düşük puanlı bi okulda okudm, hayatımda böyle kaliteli ve güzel insanlar gormemistim süper ortam kurmuştum her anlamda, sosyalligin dibine vurmuştum :D yani istisnalar oluyo bazen, genelde öyle yüksek puan iyi kalite ama bazen istisnalari oluyor

Sıralamaları da öğrenciler belirliyor neticede 17-18 yaşında gençler olarak belirliyoruz-belirliyolar (ben 21 yasindayim) yani mesela tau var bi senede 20k one çekti mesela, bi sene once girsen 20k dusuk siralamadan girecektin ayni okul, bizden önceki nesilde fizyoterapi mesrla gözde bölümmüş şu an yüzüne bakılmıyor. Bizim nesilde şu an YBS furyası çıktı bizden sonra ne olacak belli değil... Yani siralamalara çok da takilmaya gerek yok bence, dhaa çok okulu araştır bunu kafaya takmak yerine.

Alıntıları Göster

haklısınız hocam.

biraz girmeden öğrenci kalitesini bilme şansı yok.

kötü bile olsa zaten çok iyi olduğu yerle tutmuyor puanımla:D

puanımla tutan devlete gitsem çok farklı olmaz diye düşünüyorum.

Okulun kadrosu iyi geldi ama başka eğitimi etkileyecek ne açıdan araştırabilirim tavsiyeniz var mı?

• Işık üniversitesi iyidir. İstanbulda yazabileceğin 9 üniversiteden biri. Tam burslu haricinde sıralamaların düşük olması gayet normal her vakıf gibi. Ama bazı tam burslu bölümlerin sıralamaları düşük çünkü okul reklam yapmıyor. Mesela iibf fakültesinin tam burslu siralamalari genel olarak düşük. Yani bu sıralamalara daha iyi bir okul bulamazsınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Dassler

Işık üniversitesi iyidir. İstanbulda yazabileceğin 9 üniversiteden biri. Tam burslu haricinde sıralamaların düşük olması gayet normal her vakıf gibi. Ama bazı tam burslu bölümlerin sıralamaları düşük çünkü okul reklam yapmıyor. Mesela iibf fakültesinin tam burslu siralamalari genel olarak düşük. Yani bu sıralamalara daha iyi bir okul bulamazsınız.

bu sıralamalara Selçuk (İÖ) bilgisayar da düşünüyorum ama okul kalitesi hakkında fikrim yok

• quote:

Işık üniversitesi iyidir. İstanbulda yazabileceğin 9 üniversiteden biri. Tam burslu haricinde sıralamaların düşük olması gayet normal her vakıf gibi. Ama bazı tam burslu bölümlerin sıralamaları düşük çünkü okul reklam yapmıyor. Mesela iibf fakültesinin tam burslu siralamalari genel olarak düşük. Yani bu sıralamalara daha iyi bir okul bulamazsınız.

diğer 8i nedir bu arada

• https://forum.donanimhaber.com/istanbulda-tercih-edilmemesi-gereken-vakif-universiteleri--150107975

Alttaki listede yaziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Dassler -- 17 Ağustos 2021; 15:52:41 >
  • 25 yıllık okulmus bu. ben de bu sabah ogeendim. İstanbul'da Sabancı ve koctan sonraki bilinen okullardan biri olma şansı varken harcamış bunu. Özyeğin falan daha çok biliniyor ama aynı klasmandalar muhtemelen. Forumda tantimi yapılırsa birkaç sene içinde ışık üniversitesinin şişirilmiş bir balon olması başlıkları görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 17 Ağustos 2021; 15:57:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt
    Hocam sabancı ve koç gibi olmak biraz zor. Çünkü bu üniversitelerin arkasında dünyaca ünlü milyarder gruplar var. Bu okulun sabancı koçtan farkı yıllardır eğitim camiasında olması. Sitesinde bile 60-70 yaslarinda mezunlari var (lise ama üniversiteyi de sahipleniyorlar), etkinliklere geliyorlar. Yani vakıflar arasında bi sabancı koç olmasa da iyi bir yönetim ve vizyonla potansiyeli olabilecek bir üniversite

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Dassler -- 17 Ağustos 2021; 15:58:38 >
  • quote:

Hocam sabancı ve koç gibi olmak biraz zor. Çünkü bu üniversitelerin arkasında dünyaca ünlü milyarder gruplar var. Bu okulun sabancı koçtan farkı yıllardır eğitim camiasında olması. Sitesinde bile 60-70 yaslarinda mezunlari var (lise ama üniversiteyi de sahipleniyorlar), etkinliklere geliyorlar. Yani vakıflar arasında bi sabancı koç olmasa da iyi bir yönetim ve vizyonla potansiyeli olabilecek bir üniversite

Sonraki dedim hocam zaten. Sabancı koç Türkiye'deki 10/10 özel okullaraa 6-7 arası bir şey olabilirlermis. Şu an 3-4 luk takılıyorlar.

3-4 mü? Okulun fakültedeki akademisyenlerini araştırmanızı, etkinliklere ve kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim. 3-4 biraz haksızlık olur

• quote:

3-4 mü? Okulun fakültedeki akademisyenlerini araştırmanızı, etkinliklere ve kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim. 3-4 biraz haksızlık olur

Bilinirlik açısından demişim hocam. Akademik olarak zaten oturup incelemek lazım ben köklü olmasından yola çıktım. 25 yıllık okul olup apartman unisi imajı çizmişler bence

Yanlış anladım, evet dediğiniz gibi. Biraz vizyonsuzluk var gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.