Şimdi Ara

Fm1 soket Fm2 soketlerle nvidia harici gpu kullanılabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malumunuz teknoloji yerinde durmuyo bu yeni soketleri kullanan pek göremedim ve bu soketlerle ve trinitiy,fusion işlemcilerle nvidia kullanabilirmiyiz?
    Birde bu fusion oyun hızlandırma olayı(yüzde 10-20 +fps) nvidia cpu ile de mümkünmüdür?
    Son olarak amd'nin bu apular için gpu driverları farklımıdır arkadaşlar?

• nvidia kullanabilirmiyiz derken vida gpu sunu kullanan grafik kartı demek istedin sanırım..??? Zira tek başına gpu takılacak soket hiç görmedim kartlar üzerinde

geyik bir yana istediğiniz grafik kartını kullanabilirsiniz. driverlar farklıdır elbette. siz diyorsunuz nvidia, e örneğin 3870in içinde var hd6550 (6570miydi yoksa )

Oyun hızlandırma olayı da anladığım kadarı ile takılan vga'ya apu desteğinden başka bir şey değil. Bir nevi sanal sli ya da cf diyebiliriz.

Bu arada FM2 temmuzda geliyor sanırsam. O zamana kadar çoook şeyler değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 7 Nisan 2012; 21:20:51 >
  • Evet ya gpu yazcağıma cpu yazmışım apu olayı beni karman çorman etti dostum ,cevap için saol.Ama acaba diyorum mesela gtx 660 ı taksak fm2 ye mimariside gcn ye benziyo ya artık(simd mimd felan) gpuya ekstra bi fps sağlıyomu acaba,bide nvidia ile çakışma felan olma ihtimali olabilir mi apu olduğu için(nvidia driverı apunun içindeki gpuya sorun olurmuki)?
  • Anladığım kadarıyla elimdeki nvidia ekran kartını fm1 ya da temmuzdan sonra gelecek fm2 soketli bir anakartta bu seri işlemcilerle birlikte kullandığımda sorun olur mu? diyorsun.

Olmaz. Olacak olsaydı, bu işlemci ve kartlarla ati-amd harici ekran kartı kullanmayınız derlerdi mutlaka...
  • Aynen kardeşim onu demek istedim klavyene sağlık;o kadar şey öğreniyoruz bu forumda ama yetmiyor işte,yeni teknolojilerden bi haberiz hepsinden haberdar olmak istiyor insan.
  • Yeni Nesil Fusion II ''Trinty'' işlemciler 15 Mayısta piyasaya çıkıyor mutlaka FM2 anakartlar çıktığı zaman satışta olacaktır tahminim A55 ve A75 lerin FM2 sokete uygun olanları satışa çıkacaktır sonrada A85 chipset bunların yanına eklenecektir. ( Haziran ortası en geç temmuz başı Türkiyede A85 yongaları görebilir diye düşünüyorum )

Soru galiba Fusion II Apu üzerindeki HD 7660D ile Nvidia kart optimus yada dual graphic şeklinde çalışacak mı pek zannetmiyorum snçta şuanlık Dual Graphic sadece AMD HD tabanlı kartlarda mevcut ama hiç ümidim olmasada AMD ve Nvidia Optimus teknolojisi üzerinde bi anlaşmaya giderlerse ve harici Nvidia kartlarında yazılıma ek olarak bi update ile AMD Fusion Gpularını eklerlerse ( sonuçta intelde neredeyse tüm işlemciler grafik birimli ) bi ihtimal olabilir ama rakip firma olduğu göz önünde tutulursa çok ufak bi ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 9 Nisan 2012; 16:48:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1366 pin anakart ve işlemciler
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.