Şimdi Ara

FM radyo devresi seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, kendim kullanmak için pll fm alıcı yapmak istiyorum.

TEA5767 veya televizyon tuneri kullanabilirim. hangisi daha iyi olur deneyimleyen var mı?

• Öncelikle olarak Merhaba ,

Şimdi Fm alıcı yapmak yerine Piyasada hazır frekans bilgisi gösteren ekranlı fm radyolar var onları almak daha mantıklı .Çünkü hazır satılan cihazlar hem ergonomik boyutta hemde stabil çalışıyor Sizin yapacağınız fm alıcı ise hazır cihazlara göre daha az stabil ve daha büyük ve ağır olacak o yüzden hazır almak bence daha mantıklı tabi ki siz bilirsiniz . Ayrıca fm alıcıdan kasıt 87.5 - 108 Mhz arası mı istiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sa ve as

Öncelikle olarak Merhaba ,

Şimdi Fm alıcı yapmak yerine Piyasada hazır frekans bilgisi gösteren ekranlı fm radyolar var onları almak daha mantıklı .Çünkü hazır satılan cihazlar hem ergonomik boyutta hemde stabil çalışıyor Sizin yapacağınız fm alıcı ise hazır cihazlara göre daha az stabil ve daha büyük ve ağır olacak o yüzden hazır almak bence daha mantıklı tabi ki siz bilirsiniz . Ayrıca fm alıcıdan kasıt 87.5 - 108 Mhz arası mı istiyorsunuz

selam hocam. 87,50 - 108 mhz standart fm radyo istiyorum. o piyasadaki cihazlar pek bi kalitesiz. ekranı olanlar doğru düzgün radyo kanalı çekmiyor. varikaplı analog radyoda ben istemiyorum. kaliteli ve marka olanları 200-300 tl sadece radyo. techsun marka olanı bile ebay'da 50$

TEA5767 ile yaparsam, pic li ve lcd ekranlı olacak ve pll özellikli olacak. tv kartı tuneri ile yapsam bu da lcd ekranlı ve pic li olacak. tunerinde alıcısı gayet kuvvetli.

• command_4 kullanıcısına yanıt
    Bir ara Tv tuneri ile yapılmış bir devre videosu vardı youtube da ama kaldırmışlar o video'yu Türk birisi çekip atmıştı ama onun yaptığı devrede frekans bayağı bir genişti 45 Mhz den başlayıp 860 Mhz lere kadar çıkıyordu frekans ayarını ise trimpot aracılığı ile yapıyordu 50 khz lik bir frekans adımı vardı Devrenin çalışma frekansını ise üzerindeki lcd ekran üzerinden görüyordu .. Sizin Tv Kartı Tuneri dediğiniz şey bilgisayara bağlanan cihazlardan mı

Bu mu:

• Merhaba @command_4,

Kalite olayı kullanacağınız tunere göre değişebilir. Tuner kullanmanız durumunda araya ara frekans katları, filtreler vs. girecek. Hele birde stereo isterseniz ortalık daha da karışacak. O nedenle TEA5767 kullanmanızı öneririm. Zira kendisi de stereo ses çıkışına sahiptir.

Saygılar.
  • Tavsiyem;
    TEA5767 veya ayni onun gibi çalisan RDA5807(bunun modülleri daha ucuz). Bunlari kolayca programlayabileceginiz istediginiz özellikleri ekleyebileceginiz(uzaktan kumanda vs) bir PIC ile gerçeklestirebilirsiniz.
    TEA5767 ile PIC12F675 kullanarak Çoktur Pot ile frekans ayari yapilan, PIC16F628 kullanarak LCD göstergeli uzaktan kumanda ile frekans ve ses ayari(PIC in PWM özelligi ve TDA5767AQ kullanarak) yapilabilen radyolar yaptim.

Not: nedense TR karakterleri kabul ettiremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 20 Mayıs 2016; 15:15:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FM Transmitter Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar rda5807m modül ile ardiuno olmadan anfi devresi ekleyerek radyo çalıştırabilir miyim. Kanal değişimini arduino olmadan nasıl yapabilirim ?
  • Merhabalar rda5807m modül ile ardiuno olmadan anfi devresi ekleyerek radyo çalıştırabilir miyim. Kanal değişimini arduino olmadan nasıl yapabilirim ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.