Şimdi Ara

FM Kariyerleriniz Neden Hemen Bitiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FM kariyerlerini takip etmek benim için en az fm oynamak kadar zevkli haliyle uzun soluklu kariyerler görmek istiyorum bölümde. Zaten toplasan 3 - 4 tane kariyer açılıyor ama hepsi en geç 2 sezon sürüyor, bir tek Stig hocamın kariyerleri uzun soluklu oluyor. Cidden neden erkenden bitiriyorsunuz kariyerlerinizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Forumu eskiden beri takip eden birisiyim fakat son zamanlarda konuya gelenler cok azaldi. Kariyer acma ve devam ettirme konusunda buyuk sorunlar var neyazik ki.

    Kimisi bir heyecan acip yarida birakiyor kimisi dedigin gibi hocam ikinci sezonda kariyeri bitiriyor.

    Stig hocam ve senin gibi ne olursa olsun devam eden bu sene kimse yok. Ben sizler kadar basarili oynayamiyorum bu yuzden kariyer konusu acmayi hic dusunmedim.

    Bana gore kariyer acmak sadece bir paylasim degil ayni zamanda bir hikaye ve oyunun puf noktalarini paylasmaktir.

    Bilenlerin yada iyi oynayanlarin benim gibi oyunu yeni yeni ogrenen alisanlar icin soru sorabilecegi kisiler demektir.

    Bu yuzden kendi adima Stig yani Denizhan abime bu konu araciligiyla tekrar tekrar tesekkur ediyorum.

    Steamde bikmadan usanmadan her sorumu cevapliyor bazen belki bunaltiyorum kendisini ama cok yardimci oluyor sagolsun.

    Biraz daha tecrube kazandiktan sonra ilerde insallah bende kariyer paylasmaya baslarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haderslev kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam kariyerde hep başarılı olduğumuz zamanları paylaşırsak ya da kariyerlerde hep başarılı olursak ne zevki kalır ki, sonuçta her takım gerçekte her sezon başarılı olamıyor. Başarılar kadar başarısızlıklarda bu oyunun tadı tuzu diyebilirim, cidden şu kümede kalma sezonumda şampiyonluğa oynadığım senelerden daha fazla heyecan duyuyorum oynarken, bu heyecanımı da sizlerle paylaşmak istiyorum, bir de kariyer açma işinin başarılı oynamayla ilgisinin olmadığını düşünüyorum, her sezon başarılı olmak diye birşey futbolda zaten yok

    Bir de ben sadece Kocaelisporla oynarken bu şekilde oynayabiliyorum, ruhumla oynayınca başarı da gelebiliyor, mesela fm 2018 in demosunda yarım sezon Tottenhamla oynamıştım ve ligin ilk yarısını 8.sırada tamamlamıştım, ben de çok iyi bir seviyede değilim aslında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei İtachi -- 26 Mayıs 2018; 0:16:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O anlamda demek istemedim oyunu benim gibi az bilenler ve yeni yeni ogrenenler icin bir cekince konusu. Ben bireysel talimat vermeyi dahi bilmiyordum. Bazi seyleri yeni yeni ogreniyorum. Bunuda Stig hocam gibi senin gibi oyunu bilen abilerimiz kardeslerimiz vasitasiyla sorarak danisarak ogreniyoruz.

    Benim isimden dolayi haftada 2 gun bazen 3 gun oyun oynayabilecek vaktim oluyor. Onlardada tas catlasin 2 saati gecmez.

    Hal boyle olunca oyun oynayacak vakti zor buldugumdan kariyer yapmam yada paylasmam soz konusu degil. Heleki sizin gibi oyunun kurdu olmus arkadaslar varken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haderslev

    O anlamda demek istemedim oyunu benim gibi az bilenler ve yeni yeni ogrenenler icin bir cekince konusu. Ben bireysel talimat vermeyi dahi bilmiyordum. Bazi seyleri yeni yeni ogreniyorum. Bunuda Stig hocam gibi senin gibi oyunu bilen abilerimiz kardeslerimiz vasitasiyla sorarak danisarak ogreniyoruz.

    Benim isimden dolayi haftada 2 gun bazen 3 gun oyun oynayabilecek vaktim oluyor. Onlardada tas catlasin 2 saati gecmez.

    Hal boyle olunca oyun oynayacak vakti zor buldugumdan kariyer yapmam yada paylasmam soz konusu degil. Heleki sizin gibi oyunun kurdu olmus arkadaslar varken
    Anladım hocam bende öğrencilik yıllarını değerlendiriyorum işte iş hayatına atılınca ben de bu fırsatları bulamayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel ve yararlı bir konu olmuş

    Bana göre bunun 2 sebebi var. Birinci sebep; İnsanlar eskisi kadar sabırlı ve oyuna bağımlı değiller. İnsanların oyun oynayabileceği düzinelerce oyun var. Kimisi hemen ilk zorlukta pes ediyor kimisi ise istediği bişeyler olmayınca hemen oyunu bırakıyor. Bunu nerden mi biliyorum kendimden

    Benim futbol menejerlik oyunlarını oynamaya başlamam Championship 97/98'e dayanır. Oynadığım ilk menejerlik oyunu oydu Ardından Premier League Manager 98 ile bu sürdü gitti.
    Neredeyse piyasaya çıkan her türlü managerlik oyunlarını oynamışımdır. TCM, LMA, CM, PL, FM, Fifa Manager vs vs diye gider.

    Benim için en efsane oyunlardan biri kesinlikle 01/02 idi. 3-4 ay kendini yediğimi bilirim. Kırdığım fare ve klavyelerin haddi hesabı yoktur Fakat o oyunla birlikte kendimi geliştirmeyi ve manager serisi oyunları gerçekten oynamayı öğrendim. Doygunluğun yaşı yoktur her yaşta her gün bişeyler öğrenilir ama FM belli başlı bir mekanizma ve mantıkla yürür. Sonuçta bilgisayar dediğiniz şey 0 ve 1'lerden oluşuyor. Bir oyun ne kadar geniş olabilir. İşte bunun cevabı ikinci sebepde

    İkinci sebep; İnsanların çoğu artık multi oyunlar oynuyor. Tek kişilik oynanan oyunlar 1 yada 2 elin parmağını geçmiyor. Bu tek kişilik ve online olmayan oyunların başında FM gelir. FM aslında bilene kolay bilmeyene zor bir oyun. Aynı şekilde başka oyunlarda böyle. Mesela BF1'de iyi bir oyuncu olabilmek için bilmeniz gereken şey nedir? Tabiki haritalar ve stratejik yerleFakat FM böyle değil. Ne harita var nede silah. FM olduğu gibi SAYILAR ve ALGORİTMA üzerinden işlenen bir oyun. Bu da oyunu günümüz oyunlarından zor ve gerçekten zaman ayırıp öğrenilmesi gereken bir oyun yapıyor. Tabi bu zamanda bunlarla uğraşacak oyuncular az.

    İşte bu yüzden FM'de iki ayrı mod ile çıkıyor. Normal olarak en detaylı ve derin Football Managerlik simulasyonunu sunan FM ve birde kısa kolay fazla detaylarla boğulmadığınız Touch modu.
    Bu bile FM oyuncularını ayırır oldu. Touch'ı oynayıp FM'ye burun kıvıranlar bile gördüm Normal FM'yi ise hilesiz hurdasız oynayabilen insan sayısı neredeyse 100'de 10 belkide 10 bile yoktur.

    Toparlamam gerekirse FOOTBALL MANAGER günümüz OYUNCULARIN pekte tercih etmediği bir oyun. Onlara göre hem zor hemde öğrenilmesi sinir bozucu

    Ben 31 yaşındayım. 10 yaşımdan beri her türlü futbol menejerlik oyunlarını oynayıp onlarla büyüdüm. Şimdiki nesil arkadaşlarımız Dota ile LoL ile yada diğer multi oynanan oyunlar ile büyüdü.
    Onlarada hak veriyorum. Şimdi elinde 1060-1070 gtx'i olan bir genç arkadaşımız PUBG falan varken gelipte FM'ye katlanmaz. 2-3 maç yapar 2 yenilgi alır oyunu bırakır bir daha da FM bile oynamaz

    Fakat 100 kişiden muhakkak benim / bizlerin gibi Futbol hastası, aşığı 3-5 kişi çıkıp oyuna alışıp, sevdikten sonra bir kere daha bu büyülü dünyadan kopamayacaktır.
    Ben bu büyülü dünya ile 21 sene oldu tanışalı ve bir 21 sene daha gideceğinden şüphem yok

    FM bir oyun değil, tutku ve yaşam biçimidir. Herkes FM oynayamaz




  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Fm ye katlanmak beceremediklerinden olmasın o, hilesiz hurdasız oynalardan olmaktan gurur duyuyorum ama itiraf ediyorum oyuna ilk başladığımda kazanamadığım bazı kritik maçları kazanana kadar oynuyordum, ilk fm 13 ile tanıştım bu oyunla, o zamanlar fm ruhu felan bilmezdim. Yenile yenile kazanmayı öğrendim diyebilirim. Bir de siz bu kadar oynayacak vakti nasıl buluyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafikerim ben 24 saatin 18 saatini laptopumun başında geçiriyorum :) 2 saat iş 1 saat oyun 2 saat iş 1 saat oyun

    Şaka bi yana işimin getirdiği avantaj diyelim. Günde 3-4 saat oyun oynamaya vaktim oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sensei İtachi

    Anladım hocam bende öğrencilik yıllarını değerlendiriyorum işte iş hayatına atılınca ben de bu fırsatları bulamayacağım.

    Alıntıları Göster
    Guzel zamanlar bu yillar iyi degerlendir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haderslev kullanıcısına yanıt
    Değerlendirecek pek te birşey kalmadı 2 ay sonra muhtemelen kalıcı iş hayatı başlayacak :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu şuana kadar sadece Türkiye ligi ( Galatasaray ) ile oynadım oynadığım seriler boyunca çoğunda 2025-2029 arası kariyer bitiyor bunun sebebleri ;

    1 - Takım borç batağı içinde 3 sene içinde yavaştan düzlüğe çıkıyorsunuz yüksek maliyetli oyuncu alsanız FFP cezası geliyor.

    2 - Yıldızları toplıyım 17-22 yaş arası gençleri alıyorum lig ilk 4 giremeyince sıkıntı oluyor.

    3 - Oynadığımız taktik bir süre sonra işlevsiz hale geliyor antreman metodları değiştiriyorum takım düzene girene kadar ligte aşağılara iniyoruz .


    benim başlıca sebeblerim bunlar . Şimdide İzmirspor kariyeri yapıyorum 2021 yılındayım hala Süper amatördeyim bu kariyeri silip baştan yapacağım galiba.
  • Ben bitirmek zorunda kaldım hocam yoksa efsane zevk alıyordum :(
  • Benimkini takip edebilirsiniz
    Sebebi
    1-Hem oyna Hem yaz zor geliyor
    2-Belirli bir süre sonra borç nedeniyle illallah ediyoruz
    3-Transfer bulamıyoruz
    4-1001 türlü taktik deniyoruz yine 10.bitiriyoruz
    5-Milli maç arasında elimize en az 1 sakat oyuncu geliyor
    6-1 sezon bitirmek uzun sürüyor iş güç varken zaman kalmıyor
    7-Takımdan kovuluyoruz bir kaç gün kariyer giremiyoruz
    8-En iyi oyuncukuz ceza yiyo kart yiyo elimize 60 lık mal adamlar kalıyor
    9-Kupaları kazanmak zor
    10-Gol yiyince sinirleniyoruz
    11-Taraftar hep mutsuz daha fazla kupa istiyor
    12-Derbilerde tansiyonlar oynuyor
    13-Fm gün geçtikçe bozuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FM 13'te 7 sezon oynamıştım. FM 19'da şu an 8.sezonumu oynuyorum. Onun dışındaki oyunlarda hep sıkılıp yarım bırakıyordum kariyerimi
  • Sürekli aynı oyuncular, aynı taktikler de etkenlerden biri. Ben tamamen gözlecimin verdiği raporlara göre farklı oyuncular almaya çalışıyorum ama millete bakıyorum herkes aynı adamları alıp durmuş.
    İşin içine regenler girince bu ezber bozuluyor haliyle, gözlemciye göre oyuncu alamadıklarından bitiriyorlar kariyeri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.