Şimdi Ara

FM 2017 Neden Almalı Neden Almamalısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle ben en güncel oyun CM 03-04 olduğu zamanlar (artık hangi yılsa) bu oyunla başladım ve devamında çıkan her oyunu uzun uzun oynadım. Az çok kendimce hangi sene ne kadar değişiklik oldu neleri iyi neleri kötüydü deneyimledim. Bu FM 2017'nin nesi yeni diyen arkadaşlara henüz ara transfere gelmiş olsam da az çok görüşlerimi belirteyim. Hiçbir FM serisinde olmadığı gibi bu da "yeni bir oyun" olmamış, değil. Hatta kelimenin tam anlamıyla "geliştirilmiş oyun" bence. Fakat bunu oynayacağıma FM 2016 oynarım, ne kaybederim derseniz yerini tutmaz.

Görsel zırvalıklara pek takılmıyorum. O yüzden yok girişte seremoni var, yok ağlar daha yumuşak, yok doku kalitesi falan girmeyeceğim. Zaten grafik hastası birisi değilim (hatta 3D'ye bu sene geçtim) ve Fifa 17, PES 17 varken FM'nin grafiklerini tartışmak bile gereksiz. Bu oyunu da hemen hemen herkesin grafiği için değil detaylı simülasyon olduğu için oynadığını da biliyoruz.

Ne peki hoşuma giden, 16'da değil de bunda gördüğüm güzel şeyler? Birincisi teknik ekibin çok daha aktif olduğunu hissettiriyor. Sürekli öneri ve fikirler sunuyorlar. Bu önceden de vardı ama şimdi direk gelen kutusuna eksik olan bölgelere transfer önerileri, personel önerileri, bir sonraki maçta yararlanılabilecek taktiksel öneriler, oyuncuların sözleşmeleri ve form durumlarıyla ilgili öneriler vs. Önceki serilerde yardımcı ekiple hiç toplantı yapmazdım ama şimdi gerçekten güzel öneriler direk gelen kutusuna düşüyor.

Diğeri ise FM 2016'da ProZone adı altında oynanan maçla ilgili birçok bilgiye erişebiliyorduk. Şimdi analiz ve istatistikçilerle birlikte gelen kutunuza önünüzdeki maçla ilgili rakip hakkında gerçekten önemli bilgiler, bir önceki maçta oynadığınız oyunla ilgili yararlı istatistikler geliyor.

Takım Raporu - İstatistikler ekranından takımla ilgili bütün yararlı istatistikler var ve istediğinize tıklayıp takım genelinde oyuncu dağılımını görebiliyorsunuz. Yine takım raporlarında kadro derinliğinin sizin taktiğinize göre gösterilmesi de çok hoş.

Bunun dışında mesela bir oyuncuyla sözleşme imzalamadan önce onunla belli istekleri konusunda ön anlaşma yapmak, bir oyuncu kiraladığınızda vereceğiniz karşılığın ona ne kadar süre verdiğinizle alakalı olması hep gerçekçilik katmış. Yani oyunu gerçekçiliği, futbol simülasyonu için oynayan varsa kesinlikle FM 2017 almalı. Ha ben hazır taktik, maçları sonucu göster, transferleri internette aratıp yapıyorum, istatistik takımın ne yaptığı umrumda değil hızlı hızlı geçiyorsanız almasanız da olur.

Başka hangi durumda almamalısınız? Eğer sadece STSL oynarım kendi takımımla oynarım diyorsanız yine hiç bulaşmayın bence. En azından düzgün bir güncelleme gelene kadar ya da sağlam editlenmiş bir database ile oynamıyorsanız. Bazı arkadaşlar durumdan hoşnut mesela GS, FB yönetenlerden oyun böyle daha zorlayıcı daha güzel olmuş diyenleri duydum. Fakat ligimizle ilgili yıllardır süregelen sıkıntı üç büyüklerle 1-2 senede küçük takımlarla da 2-3 sene de lige ambargo koyabiliyorsunuz ve bunu yapmak gerçekten çok kolay. Geri kalan zamanda 25 yıl oynasanız belki üst üste 25 kez şampiyon olabilirsiniz. Çünkü Türk takımlarının transfer politikaları aşırı derece saçma. Bu oyunda ise borçlardan dolayı büyük takımlar küme düşüyorken, hiçbir oyuncu alamıyorken oyunu en bilmeyen biri bile sağdan soldan duyduğu birkaç wonderkid ya da sözleşmesi biten oyuncu alsa direk ambargo koyabilir.

Tabi bütün yenilikleri bilmiyorum ama daha fazlasına sahip arkadaşlar ekleyebilir. Misal Spor bilimi tarzı yeni gelen şeylerin neye yaradığı konusunda hiçbir fikrim yok, belki de bir işe yaramıyor. Önceki serilerde olup benim bu sene farkettiğim özellikler falan varsa düzeltebilirim. Zahmet edip okuyanlara umarım faydalı olur.

• Cevap cok basit.

FM bir tutku vede asktir. Daha dogrusu yasam bicimidir. Herkes oynayayip beceremez.

Bu yuzden seven tam sever, oynamayi beceremeyen camur atar

Sabahin korune kadar uykusuz kalip, sabah gozleri kip kirmizi ise, okula gitmeyi bi tek fm oynayan bilir, anlar.

FM futbolun en keyifli halidir. 17 yasinda alip gelistirdigin oyuncuyu zamani geldiginde ekrana derin ve huzunlu sekilde bakarken, elinin titreyerek transfer sozlesmeni kabul etmesidir.

FM sevgilinle, karinla kavga etme nedenidir.

FM bir oyun degil ona bagimli olanlarin anlayabilecegi bir duygudur.

Kankinle oyuncu paylasmaktir. Yari Finalde son dakkada yedigin gol yuzunden sinirinden agladigin, belkide etrafindaki esyalari parcaladigindir.

FM anlatilmaz yasanir denilen duygularin tumudur. FM Futbol aski ve ona asiklarin sevdasidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 8 Kasım 2016; 21:43:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sanada ayri tesekkur ediyorum 10 numara ozetlemissin.

Konu basligini okuyup direk konuya girdim mesaj yazmaya basladim

Yazdiktan sonra okudugum icin mesajini, yazdiklarinizin altina imzami atiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 8 Kasım 2016; 21:50:15 >
  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam sen de FM tutkusunu gerçekten çok iyi anlatmışsın Hiçbir şey yapamaz denilen takımlarla finalleri görmek, küllerinden topladığın takımla şampiyonluğa gitmek, gezinirken bulduğun efsane bir regeni kapmak, 3e aldığın oyuncuyu 10a satıp yerine 3 adam daha almak, 45 tane şut çekip rakibe pozisyon vermeden 1-0 yenilmek Bu oyunu tutkuyla oynayan bizlerin asla unutamayacağı anılar hep
  • aynen oyle hocam. bu yuzden sana tesekkur ederim boyle bir konu actigin icin.

kimi sahislarin abuk subuk sacma konu basliklari ve komedi gibi olan yorumlarini okuyunca bi yandan guluyor bi yandanda onlarin adina uzuluyorum. ne kacirdiklarini gercekten bilmiyorlar cunku

Su forumda zaten belli bi kitle ve kisiler kendilerini biliyor. Cok guzel ve nezih bir ortamimiz var.

Bu sahislarin actigi konulara ben cevap yazmayarak zaten prim verdirmiyorum. Bu konuyu ve yorumlari okuyan akli basinda FM tutkunu arkadaslarada sinirlerine hakim olup o sahislari es gecmesini, onlarin amaclarina alet olmamalarini diliyorum.

Troller her yerde trol cunku. Ozellikle ana konuya damlayan tipler. Onlara hele bayiliyorum.

hem hak, hemde emek hirsizlari.
    korsan oynayip gelip sebeklik yapiyorlar.
    bi adette eve mi alsam ne yapsam. sirke gitmeye gerek yok valla hepsi birbirine benziyor, papagan gibi hep ayni seyler

kim ezberletiyorsa artik. iyi egitmisler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 8 Kasım 2016; 23:25:15 >

• Fortescue kullanıcısına yanıt
    2004 yılında daha 13 yaşındayken artık cm öldü kardeş fm var dediklerinde çekinerek indirmiştim. 2 boyutlu o görüntüyü görüp verdiğim taktiğin bir simülasyonunu izletmeleri beni büyülemişti. Bir keresinde 28 saat oyunun başından kalkmamıştım. en son laptoptan duman çıkınca prizden falan çekip yatmıştım. Laptopu tamire göndermiştik. Yukarıda arkadaşların dediği gibi bu bir tutku. Resmi olarak türkçe dil seçeneği geldiğinden beri orjinal alıyorum. Her serisini 1000 saatin üzerinde oynuyorum. bana yılda 1000 saat vakit geçirten oyuna da 59 tl vermek için bütçe ayırmayı da saçma bulmuyorum.

Oyun içinde tek yapılmasını istediğim adeta hayalim olan şey aldığımız maaşları biriktirip kulüp satın alma gibi bir olay yapmamıza izin verseler harika olur. Çünkü o maaşın hiç bir anlamı yok. Düşünsenize 10 sezon para biriktiriyorsun harika kariyer yapıyorsun. sonra gidip ingiltere 4. liginden takım satın alıp onu diriltmeye çalışıyorsun. istersen başkan+menajer istersen sadece başkan oluyorsun falan. Kulüp satış olayı oyun içinde sanal bir şekilde devam ediyor zaten sık sık rastlamışsınızdır. Böyle bir şeyin eklenmesi oyuncular için yeni hedefler olması adına ve oynanma süresini uzatma adına harika olur.

• 5 milyon euroluk Süle'ye kulübü 117 milyon euro istedi el insaf be kardeşim şunu düzeltsinler başka bir şey istemiyorum . Onun dışında yukarıda yorum yazan arkadaşlara katılıyorum fm bir tutkudur bu oyunu 16 senedir oynuyorum ölene kadar da bırakabileceğimi hiç sanmıyorum . Hatası ile sevabı ile fm bizim oyunumuzdur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz_19811981 -- 9 Kasım 2016; 18:47:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Y Ddraig Goch Aynen hatta ben küçük kulüp yönettiğimde para gitmesin diye sözleşme pazarlığında hep alabileceğim en düşük parayı alırdım. New Star Soccer oyununda kazandığımız maaşları kullanabiliyorduk. Bu olayla ilgili oyun futbol simülasyonu, sanal hayat simülasyonu değil o yüzden bizim hayatımız ya da maaşımızın oyuna etkisi önemsiz diyenler de var. Fakat yine de mesela Achievement Point mantığıyla ya da oyunda edindiğimiz parayı kullanabilmek oyuna gerçekten çok fazla zevk getirir.

Benim en çok beklediğim özellik geliştirilmiş antrenman sistemi. Bu kadar gerçekçi bir futbol oyununda kesinlikle büyük bir eksiklik. Takımın hocasıysanız maçlar, transferler kadar antrenmanlar da büyük önem taşır. Kuracağınız kadroya karar verir, taktik belirler ve oyuncularınızın eksik yönlerini görürsünüz.

@oguz_19811981 Hocam oyunda futbolcunun ne kadar değerinin olduğunun hiçbir önemi yok bence. Zaten değer oyuncunun, takımın ve ligin popülaritesi, form durumu, yaşı gibi değerlere göre oyun tarafından otomatik veriliyor. Süle gibi potansiyeli olan oyuncular değeri 3 milyon bile olsa hele ki kulübü için kilit oyunculardansa 40 50 milyondan aşağı vermeyebiliyorlar. 117 milyon olayı da satmak istemiyoruzun farklı bir deyişi.

Dediğim gibi değeri 3 milyon olan birisini belki 40 50 milyondan aşağı alamayız. Ya da kulübünde gereksiz görünen ama gerçekten sağlam bir futbolcuyu değeri 20-30 milyonken 8-10 milyona alabiliriz. Bu oyunda özellikle Manchester City'de çok büyük örnekleri var. Bedava denilebilecek fiyatlara Clichy, Kolarov, Fernandinho, Toure, Delph, Sagna vs. elinden çıkarmaya çalışıyorlar.

• en son fm 2015 oynadım. Askerlik sebebiyle 2016 yı atladım.
    fm 2015 de iyi bir takımın varsa taktikten bağımsız olarak çok saçmalamazsan rahatlıkla başarılı olabiliyordun.
    şimdi 2017 ye geçtim. daha 4 sezondur taktiği oturtabilmiş değilim.
    sürekli maçı detaylı izleyip analiz yaparak ancak bir yere varabiliyorum.
    gece rüyamda taraftar floryadaki evimi basıyor lan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 10 Kasım 2016; 22:18:47 >
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Ben 3 santraforlu bir taktik ve 2 ST 1 AMC bulunan bir taktik yaptım. Genelde maçlara ikisinden biriyle başlayıp 1 farkla öne geçersem başka bir kontra taktiğe, 2 farkla öne geçersem tamamen oyunu kitleyen bir taktiğe geçiyorum dakikaya göre. Şu ana kadar hiçbir takımda tek taktikle başarılı olamadım. Sanırım yapay zeka farklı taktikler kullanmaya itiyor biraz.
  • Ben genelde tek taktikle oynarım.
    dizilişten ziyade talimatlar direk etkili oluyor . Eskiden bu kadar baskın değildi.
    ince ayarı tutturmak zor. maçları izlemek gerekiyor. takımın nasıl gol yediği nasıl gol attığını nasıl top kaptırdığını, pas bağalantılarının nerede kesildiğini iyi tahlil etmek lazım. bu problemlere karşı da yaptığın talimatlar direk etkili olunca oyunun daha da içine giriyor insan.
    araya atılan toplarla gol yeme problemini hala çözebilmiş değilim. maçları kazanıyorum ama 3-2 5-4 4-3 gibi sonuçlarla bitiyor maçlar.
    ön liberolu sistemle oynamak gerekiyor gibi .
    hücum futbolu önceki serilerde işi bitiriyordu. bu kez savunma yapmaya zorluyor sanki.
    Velhasıl oyunun yeniliği ne diye soran olursa mükemmelleştirilmiş maç motoru diyebilirim. yaptığınız en ufak talimatı dahi oyuna yansıtıyor. oyun tam bir taktik savaşına dönmüş. istediğimiz de bu. updatelerle birlikte ocağa doğru çok daha iyi bir hale gelecektir.

tabii eleştirilerimiz de var.
    öncelikle maç motoru her zamanki gibi buglu.
    yapay zeka yerlerde.
    ve şu maç ve oyuncu talimatlarının sayıları arttırılmalı artık. yıllardır bir iki değişiklik dışında aynı.
    bir de parayı karı kızla yesek iyi olur. (şaka lan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 11 Kasım 2016; 0:28:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.