Şimdi Ara

FM 2017 | GALATASARAYLILAR DERNEĞİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyuncuların değerleri çok düşük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismail58000 kullanıcısına yanıt
    Tamamiyle ligin değeriyle alakalı ve bence doğru yapmışlar malesef...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail58000

    Oyuncuların değerleri çok düşük

    o önemli değil ki hocam. 19 yaşında değeri 570 bin olan adamı 30 milyona anca alıyorsun.

    Piyasa değeri oyuncunun yaşı ve kontratı ile alakalı genelde.

    Musleraya 10 milyon verseler satmam mesela.

    Hiçbir oyuncu gerçek değerinde pek satılmıyor zaten. O olmak olsun diye var bence :)

    Gareth Bale mi 100 milyon euroluk adamdı da real aldı zamanında. Yada Pogba mı 120 milyon değerinde :)

    Higuain'e bile juve 90 milyon euro mu ne verdi. deli paralar bunlar.

    Ben pek takılmıyorum. Önemli olan almak istediğim adamı fazla ödemeden almak :DD
  • Ben de biraz kurcaladım da maalesef teknik heyetimiz çok kötü. Dahası teknik personele verilen maaşlar da düşük olduğu için kurcalamadım, kimseyi yollamadım; ama olur da yollayınca düzeliyorsa yollamak lazım. Genelde böyle oynuyorum. Tolga yerine De Jong geliyor ve Sinan yerine de Bruma. Sakat oldukları için oynayamadılar. Beşiktaş maçında De Jong kırmızı gördü bir de. 2/2 yaptım, ama tekrar başlarım gibi çünkü teknik heyet hiç içime sinmiyor.

    Ekleme: Oyuncu değerleri gerçekten de düşük.

     FM 2017 |  GALATASARAYLILAR DERNEĞİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 19 Ekim 2016; 14:19:33 >




  • De jong tam bir bomba oldu bende iyi top oynuyor ama her maç kırmızı kart gördü görücek kıvamında oynuyor . Forvetede poldiyi koydum kanatlara yasin bruma böyle daha çok kafama yattı
  • Bende ilk yarı bitti konya 1. ben 2. sıradayım fakat risk alıp sezon başı poldi ve şeyşuyu gönderdim, maddi açıdan çok rahatladı takım. Bu yarıda da selçukla ereni yollayacağım. Eren çok kötü 10 maçtır tık yok adamda. Sigdorson çok iyi satın aldım fakat 1 forvet lazım 12 milyona kadar çıkabilirim.
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    Aklımda isim Yok ama oyuncu arama kısmında;

    Hız
    Teknik
    Bitiricilik
    Soğukkanlılık
    Hız

    Olarak aratırsan sana uygun olanları görüp alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MA11

    Aklımda isim Yok ama oyuncu arama kısmında;

    Hız
    Teknik
    Bitiricilik
    Soğukkanlılık
    Hız

    Olarak aratırsan sana uygun olanları görüp alabilirsin.

    Teşekkür ederim hocam.
  • Chedjounun sözleşmesi 1 yıl kaldıgından satılabilir en kötü 4 5 milyon euro eder.

    Sinan Gümüş kiralanabilir

    Semihin bonservisi iyi ise satılmalı sonraki satıştan kar şeklinde

    Ayrıca Teknik ekipte neden Ayhan ve Orhan hocalar yok ?
  • Oliver Wood kullanıcısına yanıt
    Benim oyunumda varlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MA11

    Benim oyunumda varlar.

    aynen bende de var :) olmaz olasıcalarr
  • Eldeki oyuncular 2016'da olduğu gibi iyi paralara gitmiyor. Sneijder'i ancak 2 milyon euro'ya satabildim. Linnes'i 750 bine falan. Çok da para gelmeyince kadro kalitesi düştü kovulmak üzereyim FFP'de kötü durumda Galatasaray'la ilerleyen var mı?
  • Türk kulüpleri genel olarak maddi sıkıntı içindeler. Buda bence gerçeği yansıtıyor. Bu sezon baktığımızda3 büyük kulübümüz ya kiralık ya da serbest oyuncuları transfer ettiler.

    Şampiyon olmuş BJK bile bonservis verip oyuncu alamadı. Transferler Jose Sosa gittikten sonra yapıldı fark edersiniz.

    Kanımca 1-2 sezon sıkıntılı geçecektir. Buna çare olarak,ligde şampiyon olup CL'de derece yapmaya çalışmak. Varsa para eden oyuncuları satıp para kazanmak. Bunu yanında yüksek maaş alan oyuncuları da yollamak da önemli tabi.

    Bence oyundan zevk almak istiyorsak ya EPL yada BundesLiga'da oynamalıyız. Misal EPL'de kalburüstü takım alıp birkaç takviye ile kafaya oynayabilirsiniz. Malum orda ki gelirler tavan yapmış vaziyette.

    Yada Almanya'da bir takım alabilirsiniz. Almanya'nın altyapısı malum. Her sene çok iyi oyuncular çıkıyor. Misal RBL,takım genç oyunculardan oluşuyor. İlk sezon iyi transferler yapıp Avrupa'ya gitmek içten bile değil.




  • Galatasaray ile sezon oynayıp da ikinci sezonunda Avrupa'ya gidebilen var mı? Ligde çok iyi gitmeme karşın FFP kan alacak gibi duruyor. Çok düşük bonservis bedeline iyi oyuncuları satmak da istemiyorum, yerine adam alamam.

     FM 2017 |  GALATASARAYLILAR DERNEĞİ




  • Benimde FFP çok sıkıntılıydı hocam. 29 ve üstü yaşında olup 2 milyon euro'dan fazla maaş alan herkesi sattım. De Jong, Selçuk, Podolski, Sneijder, Hakan, Sabri falan. Bruma ve Muslera'da sözleşmelerinin bitimine 1 yıl kala yani 2. sezon başı sözleşme yenilemek istemediler. Devre arası beleşe birine kaptırmaktansa onları da sattım. Öylece FFP'den geçtim. 2. sezona yeni başladım. 3-4 kiralık oyuncu var çok az maaş alan. Diğer oyuncular da maksimum 2 falan alıyor. Eldeki oyuncuları satmadan FFP'den kurtulamıyoruz yani

     FM 2017 |  GALATASARAYLILAR DERNEĞİ  FM 2017 |  GALATASARAYLILAR DERNEĞİ  FM 2017 |  GALATASARAYLILAR DERNEĞİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manciaa -- 24 Ekim 2016; 19:04:51 >




  • Beyler ben genelde bir mevkide oyuncu eksik ise oraya transfer yerine önceliğim Altyapıya yönelmektir ligte ve kupada çok altyapıdan oyuncu oynattım ama hiçbiri gelişim sağlamadı FM 15 - 16 Serisinde acaba bizim Altyapımı kötü ?
  • arkadaş nihayet oyuncu gönderme kolaylaşmış biraz.
    hamit, sneijder, selçuk, podolski, semih, tolga, de jong, chedjou, serdar, sabri, muslera, eren, hakan gönderilmeli. aşırı yüksek maaşları var. yoksa ffp zor. bu mali durumla 3 den fazla oyuncuya 2 milyondan fazla vermek mantıksız. bu oyuncuları sattığınızda zaten 15 20 milyon euro civarı transfer ücreti açılıyor. tabii ki bunu transfere basmayacağız. kasada tutacağız. böyle yaptığımız zaman bir sezonda 30 milyon eurosu maaşlardan yaklaşık 30 milyon eurosu da transfer ücretlerinden olmak üzere 60 milyon euroyu cebimize koyduk. güzel para.
    carole, cavanda ilk sezon idare eder. cavandanın yerine ucuz bir oyuncu bakılabilir belki. gino peruzzi olabilir. kalede cenkin performansı fena değil. ligi götürüyor. bruma zaten bildiğiniz gibi. josue ligde idare eder ilk sezon. sezon sonu bonservisini alabilirsiniz. ucuz adam. richario zivkovici ajax ucuza bırakıyor. taksitle falan alın. zaten hepiniz tanıyorsunuz. kiralık listesindeki oyunculara baktığımızda pek işe yarar adam yok. josh murphy kiralanabilir. fm 2015 den tanırım. pırlanta gibi çocuktur.
    savunmaya david navaro, simao mate, madibo diakite, guirane n'daw var ucuz ve yaşlı :) istediğiniz iki tanesini alabilirsiniz. yeterli olacaktır ilk sezon. özellikle simao ve diakiteyi kesinlikle öneririm. ikisi de serbest. ortalama üstü stoperleriniz olur. yedekleri de koray ve salih dursun.
    sağ kanat için braga maçlarında baş belamız olan lapiska saçlı alanı alabilirsiniz. 35 yaşında. josh murphyi de kiralayarak yedeklerseniz sağ tarafı koridor yapar bu yaşlı kurt. arkalarında da sinan ve yasin var.
    orta saha göbek ciddi sıkıntı. ucuza kaliteli oyuncu yok. biraz para harcamak lazım. ben rodrigo bentancur aldım. genç ve iyi bir adam. yanına bakarsınız artık. jem karacan iyi yedek.
    ofansif orta sahada josuenin arkasına efsaneyi alabiliriz. Ronaldinho. boşta. sık sakatlanıyor, çabuk yoruluyor, ama ronaldinho. ben sadece kadroda dursun diye bile alıyorum. ona güvenip yola çıkılmaz, fakat yolda yanınızda olması faydalıdır.
    gördüğünüz gibi genel olarak günlük planlama yaptım. yani amaç günü kurtarıp mali durumu toparlamak, bunun en kolay yolu da maaş yükünden kurtulmak. bu şekilde 2 sene içinde maddi olarak düze çıkar takım. sonra da genç oyuncu ihracatıyla üst seviyelere çıkılabilir. bakalım küme düşmezsek bir şeyler yapacağız.

    transfer durumları
     FM 2017 |  GALATASARAYLILAR DERNEĞİ


    maaş ve bütçe durumu
    oyuna başlarken galatasarayın yaklaşık 65 milyon euro maaş gideri vardı.
    şuan 30 milyon euro,
    transferden de 30 milyon euro gelir elde ettik.
    10 milyon euro da harcadık transfere.
    yani 50 milyon euro artıdayız bir sezonda.
    iki takım daha kurarım ben o paraya.

     FM 2017 |  GALATASARAYLILAR DERNEĞİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 27 Ekim 2016; 23:25:15 >




  • Hocam öncelikle şunu söyleyeyim ilk önce GS ile başladım fakat devre arası kovuldum 3 aşağı 5 yukarı oyuncuların ne yapacağını biliyorum, Eren'i satmakla çok iyi etmişsin. Sigdorsonu almaya bak golleri döşüyor hazır sezon başıyken ucuzdan kapat. Sneijder iyi işler yapardı keşke satmasaydın. Çok fazla oyuncu göndermişssin özellikle Selçuk falan satılınca takımın morali düşüyor kötü etkileniyor ama maaş bütçesini düşürmek gerek kesinlikle. Bir de tekrar oyuna başladığımda Feyenoord'u seçtim ve gözlerime inanamadım maaş bütçesi 9milyon ki feyenoord sanırım ya ş.ligi yada avrupa liginde oynuyor geçen sene ilk 3'teydi hollanda kupasını falan kaldırdılar hatırladığım akdarıyla neyse sözün özü bizim ülke gerçekten maaş bütçesini o kadar kabartıyor ki sonuç avrupa kupalarına katılamamakla sonuçlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 28 Ekim 2016; 1:52:15 >
  • Sig çok saklanıyor. O yüzden oynatmiyorum. Zivkovic çok iyi.sneijderi de tutma lüksü yok. 5.5 milyon euro nedir ya. Verilmez o paralar. Josue ve ronaldinho toplam 1 milyon euroya oynuyor. Tabii ki ikisini toplasan bir sneijder etmez fakat ligde idare ediyor. Özellikle ronaldinho bazen eski gunlerine dönüyor fakat istikrarsız tabii. S.ligi zaten yok. Selçuk da yine yaptığı işten fazla kazanıyor. Gerçi benim oyunda en sevdiğim şeylerden bir tanesi mali yönetimdir o yüzden maaş konularına falan pek takilmam. Belki bir Selçuk chedjou de jong tutulsa çok ciddi sarsmaz butceyi ama böyle saha hoş. Zaten mevcut mali durumlarla ligde iki seneye rakip kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 28 Ekim 2016; 9:40:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dgo_cr7

    Sig çok saklanıyor. O yüzden oynatmiyorum. Zivkovic çok iyi.sneijderi de tutma lüksü yok. 5.5 milyon euro nedir ya. Verilmez o paralar. Josue ve ronaldinho toplam 1 milyon euroya oynuyor. Tabii ki ikisini toplasan bir sneijder etmez fakat ligde idare ediyor. Özellikle ronaldinho bazen eski gunlerine dönüyor fakat istikrarsız tabii. S.ligi zaten yok. Selçuk da yine yaptığı işten fazla kazanıyor. Gerçi benim oyunda en sevdiğim şeylerden bir tanesi mali yönetimdir o yüzden maaş konularına falan pek takilmam. Belki bir Selçuk chedjou de jong tutulsa çok ciddi sarsmaz butceyi ama böyle saha hoş. Zaten mevcut mali durumlarla ligde iki seneye rakip kalmaz.

    Aynen oyle fener ornegin dokulmeye basliyor. Devre arasi salih ucan'i 900k-1m€ civarinda verdiler bana. Ayni sekilde stoch 1,3m€ idi vazgectim sonradan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.