Şimdi Ara

Flyback sürücüsü yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu arada 2n3055li devre verimli degil. Ayrıca 2n3055 cok asiri bir şekilde ısınıyor ve yanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Trafo kolay kolay yanmaz. büyük ihtimal 555 veya transistör yandı.birdaha yanmaması icin sardıgın bobine parale hızlı diyot bagla.

Hocam yanıp yanmadığını nasıl anlarım transistörün kollektör emiter bacaklarından akım geçiyor kontrol kalemini dokundurunca yanıyor kalem Bir avom bile yok Hem ilk çalıştırmamda transistöre soğutucu koymadım ama sıcakta değildi sanırım 555 yandı ve herhangi bir hızlı diyot olur mu ?

Edit: 2n3055 devremde bulunmuyor hocam onu niye söylediniz ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellolef -- 20 Şubat 2013; 20:25:40 >

• 2N3055i yucelnet in en son koydugu devre için söylemiştim.
    555 li devrede herhangibi hızlı diyot olur ama diyot ters baglancak unutma.
    Ben 555li devreyi denerken 6-7 tane 555 yaktıktan sonra diyot aklıma gelmişti ve 555 bidaha yanmamışti. :)))))

• yani +yı - ye -yi +ya olarak dimi hocam ? Ve yardımınız için teşekkür ederim :)
  • ya devrede nasılsa öyle. (+) hiç (-) ye bağlanır mı? yakmışsındır entegreyi felan. Soğutucu koyarak çalıştır transistörü.
  • Evet diyot o şekilddm baglanacak.ve yucelnetinde dedigi gibi transistöre sogutucu baglamayı unutma.
    yücelnet, gözünüzden kaçtı galiba diyotdan bahsediyorduk.

• @yucelnet
    Hocam gözünüzden kaçtı sanırım + - davası diyot için yoksa doğru bağladım yani :)

@TuRkiShCowboy
    Teşekkürler hocam yarın yeni entegre ve hızlı diyot alırım :) Transistörün yandığını düşünmüyorum ısınacak kadar çalışmadı bile
  • Ha tamam ben diyot alduğunu anlamamıştım. Diyotu devrene ters olarak bağlıcaksın. Yani diyorun beyaz çizgi olan yeri (+) bölümüne bağlanacak. Bu şekilde sen diyotun siyah tarafından (-) volt versen de akım geçemicek. SAdece (+)da akımın oluşacak.

Sen entegreden 2-3 tane al dursun. Transistör de al nolur nolmaz. Sonra beklemek zorunda kalmazsın.
    Bak biz bir arkadaşla. Devrenin ve transistörün beslemelerini ayırdık. Transistöre 12 volt yaklaşık 4 A verdik. Ama soğutucumuzun arkasına fan da taktık ve 2 transistör paralel bağlıydı. Devreyi çalıştırır çalıştırmaz odada modem kafayı yedi, maus işlemedi! Çünkü bu devreler acayip yüksek derecede radyasyon yayıyor. Devreyi çalıştırdıktan sonra yanına florasan bir ampül yaklaştır kendi kendine parlıyor, yanıyor. Tabi biz sonradan transistörleri patlatana kadar akımı yükselttik. Resmen elektrik fırtınası estirmiştik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 21 Şubat 2013; 1:12:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

Ha tamam ben diyot alduğunu anlamamıştım. Diyotu devrene ters olarak bağlıcaksın. Yani diyorun beyaz çizgi olan yeri (+) bölümüne bağlanacak. Bu şekilde sen diyotun siyah tarafından (-) volt versen de akım geçemicek. SAdece (+)da akımın oluşacak.

Sen entegreden 2-3 tane al dursun. Transistör de al nolur nolmaz. Sonra beklemek zorunda kalmazsın.
    Bak biz bir arkadaşla. Devrenin ve transistörün beslemelerini ayırdık. Transistöre 12 volt yaklaşık 4 A verdik. Ama soğutucumuzun arkasına fan da taktık ve 2 transistör paralel bağlıydı. Devreyi çalıştırır çalıştırmaz odada modem kafayı yedi, maus işlemedi! Çünkü bu devreler acayip yüksek derecede radyasyon yayıyor. Devreyi çalıştırdıktan sonra yanına florasan bir ampül yaklaştır kendi kendine parlıyor, yanıyor. Tabi biz sonradan transistörleri patlatana kadar akımı yükselttik. Resmen elektrik fırtınası estirmiştik

Alırım hocam dursun evde hem Bu arada hocam şu dediğiniz cidden hoşuma gitti Şimdi yeni bir adaptör alsam onunla devreyi beslesem elimdeki bilgisayar güç kaynağının 12 v kanalını transistörlere bağlasam 4 amper nasıl uygulayabilirim ? Hem transistörlerin paralel bağlantısı nasıl olacak ? Ve bu transistörleri kullansam olur mu ? trafoyu yakma ihtimali var mı ? Son olarak bu radyasyon tehlike yaratır mı biyolojik olarak ?

Çok soru sorduğumun farkındayım hocam kusura bakmayın merak işte

• Pc guc kaynagı 12v.ta 10 amperden fazla verebilir. Yeni guc kaynagi almanıza gerek yok.saglik yonunden tek yönü ozon gazı üretiyor. eger cok cok fazla solursanız riskli deniyor ama bana bişey yapmamıştı. :) trafoda kolay yanmıyor, zaten yanmadan önce trafonun nüvesine sardıgın kablolar duman cıkarır dolayısıylada trafoyu yanmadan kapatıp sogutursun. sonra ark çıkarmaya devam :))

• quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Pc guc kaynagı 12v.ta 10 amperden fazla verebilir. Yeni guc kaynagi almanıza gerek yok.saglik yonunden tek yönü ozon gazı üretiyor. eger cok cok fazla solursanız riskli deniyor ama bana bişey yapmamıştı. :) trafoda kolay yanmıyor, zaten yanmadan önce trafonun nüvesine sardıgın kablolar duman cıkarır dolayısıylada trafoyu yanmadan kapatıp sogutursun. sonra ark çıkarmaya devam :))

Hocam yucelnet dedi işte 4 amper uyguladım diye 10 amper verebilir dediğiniz gibi de sorum şu 4 amperi kendi çekecek mi transistör ? Yoksa ayrı bir devre mi yapmak gerek 4 amper uygulamak için transistörlere ? Hem devreden nasıl ayırmam gerek transistörü ? +yı -yi nereden vermem gerek ? Paralele bağlantı dediğimiz direk ledleri bağladığımız gibi mi bağlıcam paralel yani ?

• http://forum.donanimhaber.com/m_70290393/tm.htm arkadaşlar evimde fare var öyle böyle degil
    normal farelerden daha büyük flyback trafo ile yapılan bu devre fareyi öldürür mü
  • Flyback tarafosu nu buldum altında 10 adet pin var bu binlerden hangilierini kullanacagız
  • Arkadaşlar lütfen bir yardım edin Flyback tarafosunun altında 10 tane pin var bir tane steteskop gibi ortadan çıkmık kablo var
    iki tane nerden geldi belli olman kablo var bunlardan hangisini kullanacagız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

Arkadaşlar lütfen bir yardım edin Flyback tarafosunun altında 10 tane pin var bir tane steteskop gibi ortadan çıkmık kablo var

hocam ilk önce osilatör devresi kurmanız gerek ve bunun çıkışını o trafonun üzerinde açıkta duran nüvenin üzerine saracağınız olan 1-1.5 mm'lik (6-7tur) kablonun uçlarına bağlıcaksınız devre çalıştıktan sonra çok dikkatli olun 24-26 kV civarı voltaj var orda. Üstteki kalın kırmızı kabloyu aşşağıdaki pinlere yaklaştırın hangi pin ile ark (atlama) yaparsa o pinden kablo uzatın ve o iki ucu kullanın o iki nerden geldiği belli olmayan kablolar ise işe yaramıyor. İyi günler dilerim. Tekrardan söyleyim dikkatli olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

quote:

Arkadaşlar lütfen bir yardım edin Flyback tarafosunun altında 10 tane pin var bir tane steteskop gibi ortadan çıkmık kablo var

hocam ilk önce osilatör devresi kurmanız gerek ve bunun çıkışını o trafonun üzerinde açıkta duran nüvenin üzerine saracağınız olan 1-1.5 mm'lik (6-7tur) kablonun uçlarına bağlıcaksınız devre çalıştıktan sonra çok dikkatli olun 24-26 kV civarı voltaj var orda. Üstteki kalın kırmızı kabloyu aşşağıdaki pinlere yaklaştırın hangi pin ile ark (atlama) yaparsa o pinden kablo uzatın ve o iki ucu kullanın o iki nerden geldiği belli olmayan kablolar ise işe yaramıyor. İyi günler dilerim. Tekrardan söyleyim dikkatli olun.

teklikenin farkındayım çalşıtırıken gerekli önlemleri alacağım

anlamadığım bir şey daha var, şemada trafonun giriş baghlantısında üç tane bobin var yada sizin dediginiz gibi
    saracağım kablonun uçlarına osilatör ile bir ucana - diğer ucana kare dalga mı vermeligim
     Flyback sürücüsü yardım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

quote:

teklikenin farkındayım çalşıtırıken gerekli önlemleri alacağım

anlamadığım bir şey daha var, şemada trafonun giriş baghlantısında üç tane bobin var yada sizin dediginiz gibi
    saracağım kablonun uçlarına osilatör ile bir ucana - diğer ucana kare dalga mı vermeligim
     Flyback sürücüsü yardım

Hocam bu devrede bir tane bobin var oda üsteki 47-200 uH 10A olan o üçlü gibi görünen sarılacak olan primer uçları onu bende daha çözebilmiş değilim hangi uçlar olduğunu 2 uçluda sardığın primerin uçlarına bağlıyorsunda bu 3lüyü bende anlamadım hocam "yucelnet"' in attığı devreyi yapıyorum ben sizde öyle yapın bence ilk onu bitirelim sonra buna geçeriz aralarındaki fark 555li devreden daha yüksek amper taşıması birde 555lide ark mavi bunda sarı. İyi günler dilerim

• Arkadaşlar zaten amaç dc yi ac ye çevirmek. Mantık bu . Ben hiç devre falan uğraşmadım arduinoda dijital pinden kare dalga çıkış alıp TIP3055 ile yükselttim. ve direk bağladım. oldu.Üstelik arduinodan isteiğim frekansda da alabiliyorum. En iyi frekansı deneyerek buldum. Sargı sayısını soracak olursanız o trafoya göre değişir. Frekans değeride öyle. Deneme yanılmayla en iyi sonucu bulursunuz.
  • Trafonun orijinal primer sargısını 130-140VDC'yi 15 kHz civarında anahtarlayıp sürerseniz daha iyi olur. (TV EHT'leri için söylüyorum.) Bu arada bu işlerle uğraşırken gerekli önlemler alınmalıdır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.