Şimdi Ara

Floresan Işıldağı Full Ledli ışıldağa çevirme Acil Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar eskiden neredeyse hepimizin evlerinde floresan lambalı ışıldaklar olurdu bende geçen malzemeleri kurcalarken bu ışıldak gözüme çarptı floresan olduğu için 6 volt 4 amperlik ışıldak aküsü çok fazla dayanmıyordu bende dedimki 6 volt 4 Amper ile 10 lu gruplar halinde 50 adet ledi bu floresanların takıldığı yerdeki parlak yüzeye düzgünce delip montajlayıp kendime led ışıldak yapayım yanlız bazı sorularım olacak bu 50 adet beyaz 5 mm lik ledleri 6 volt 4 amper akü ile nasıl çalıştırabilirim ??

Yani lambaları paralel bağlayıp 3 volt hatta 4 volt verip rahatlıkla çalıştırabiliyorum fakat 6 volt ile nasıl çalıştıracam araya sanırım wattlı bir direnç koymam gerekecek ama nasıl bir direnç değeri vs nasıl olacak ??

Bir diğer sorum bu ışıldağın içinde kendi orjinal trafosu mevcut birde bu ışıldağa malum 6 volt aküyü şarj edecek devre lazım şarj olduğunda otomatik şarj akımını kesecek bir devre lazım

Bana yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim. İyi geceler !!!
     Floresan Işıldağı Full Ledli  ışıldağa çevirme Acil Yardım ! Floresan Işıldağı Full Ledli  ışıldağa çevirme Acil Yardım ! Floresan Işıldağı Full Ledli  ışıldağa çevirme Acil Yardım ! Floresan Işıldağı Full Ledli  ışıldağa çevirme Acil Yardım !

• ledleri 2'şerli seri bağla.. direnç kullanma..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

ledleri 2'şerli seri bağla.. direnç kullanma..

Aynen 2 şerli seri bağlayın sorun olmaz ben aynısını yaptım 2 yıl kadar önce gayet verimli oluyor. Aynı şarj sistemi zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediğiniz gibi ledleri ikişer seri bağladım fakat enteresan bi durumla karşılaştım bu 20 adet seri bağlı ledi 6.5 volt ışıldağı aküsüne amper metre ile bağladım toplamda 80 ma çekti şaşırıp kaldım. 3 adet 20 şerli led grupları yaptım toplamda 60 led 240 ma çekiyor bu hesaba göre buda yaklaşık 6 volt 4 amper lik akü de en fazla 16 saat çalışıyor hesap bu sizce bi sorun varmı???

Bide normalde tek beyaz led 3.6 volt ile çalışıp 20 ma çekiyor seri bağlandığı zaman bu amper 10 ma kadar düşüyormu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 23 Mayıs 2014; 18:01:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensörlü Lamba Yardım...
    12 yıl önce açıldı
    florasan lı vumetre Yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.