Şimdi Ara

Floresan inverteri lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • UVC lamba çalıştırmak istiyorum. 40W civarında bir lambayı çalıştırmak için düşünüyorum. Hazır ürün istemiyorum zaten zor bulunuyor ya da hiç yok.

Elinizde bizzat yaptığınız bir devre var mı?

Veriler:

12V ile çalışan bir devre düşündüm ama trafo ile düşürüp bir daha yükseltmek mantıklı gelmiyor. Bu nedenle 220V ile nasıl çalıştırabilirizi düşünüyorum aslında.

Sac nüveli trafo ile sürebilmeliyim. Basit 555-Mosfetli bir çevirici devresi yapsak olur mu?

Gerilim n'leyici yapsak?

...

Yardımcı olabilir misiniz? 40W'lık UVC lambasını süreceğiz.

• Balast

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10-12 tl fiyatı var. Değer mi uğraşmaya...

https://www.trakyaspot.com/urunler/urun/670-40w-florasan-balast/

proje geliştirmeye yogunlasmalisiniz.

Projelerinizi takip ediyorum.

Kolay gelsin.

• Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.

@mavi-kaplan aradığım tam 2. videodaki işte

EDİT:

Arkadaşlar ikinci videoda gerilim n'leyici devresi kurulmuş. Bu devrede 100pF kapasitörden bulamadım. Polyester sanırım. Lakin şunu buldum olur mu dicektim:
    https://www.direnc.net/
    100pF 1000V - Direnc.net® - Türkiye'nin Elektronik Komponent ve Robotik Marketi
    https://www.direnc.net/arama?q=100pF+1000V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 27 Ağustos 2020; 8:2:58 >

• Trafo olmadan gerilim katlayicidan 40 - 50 w elde edemezsiniz.

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği ve doğruluğu kesin olmadığı için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Ekim 2020; 0:53:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uvc yi surebilmek için hangi devreyi yaparsanız yapın. Malzemelerinin toplamı balast fiyatı 12 tl. 'nin üzerinde olur. Ekonomik olmaz.

Devreyi ticari olarak satmayı düşünüyorsanız balastı zaten 4-5 tl ye temin edersiniz.

Siz yapacağınız cihazın geri kalan kısmını tamamlayın.
    Bakalım ortaya ne cikiyor.
    Tasarım açısından gerekli tadilatlar sonra yapılır.
    Cihaza son şekil verilir.

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği ve doğruluğu kesin olmadığı için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Ekim 2020; 0:53:42 >
  • 90No sen yap, birkaç zorluğun bunların yolunu çizmesine vazgeçirmesine bakma ... birilerine fayda olur alır çizimini yapar, sonra köşeyi döner zengin olur ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 27 Ağustos 2020; 16:55:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

90No sen yap, birkaç zorluğun bunların yolunu çizmesine vazgeçirmesine bakma ... birilerine fayda olur alır çizimini yapar, sonra köşeyi döner zengin olur ...
    Zengin olsam ben olurdum burda paylaştığım pcbler diğer forumdakilerin dörtte biri değil

Yakında orda paylaştığım güç kaynaklarını burda da paylaşıcam.

• Eski tasarruflu lambanın sürücüsünü kullanabilirsin.

• 555 ve IRFZ44N gibi mosfetler ile yapılmış devreler var ama 40w gücündeki lambayı yakar mı orasını bilemem. Ayrıca floresanları yakmak için 40w hazır elektronik cihazlar var, bir yerden 220v giriliyor diğer yerden direk lambaya çıkış alınıyor onlara bakabilirsin.

Örneğin
    urun.n11.com
    Elektronik Floresan Balast 1x40W CATA CT-2510 Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/akim-koruyucu-prizler/elektronik-floresan-balast-1x40w-cata-ct-2510-P242039618

• Teşekkür ederim. Malzeme fiyatını hiç takmıyorum da, lamba fiyatına bakmayı unutmuşum. Dolayısıyla devre mevre yapmaktan ya da balast satın almaktan vazgeçtim. Bu arada verdiğiniz fiyatlar dün baktığım yere göre yine de yüksek. 6,5-7TL'ye çin malı bir elektronik balast bulmuştum dün. Baya 36W balast.
  • Memleket zaten minnet saygı duymuyor üretene icad edene ... bir de fiyat artışı zamlarla iyiden köstek olunuyor ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.