Şimdi Ara

Floppy disk(s) fail (40) sorunu için yardım..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar geçen yıl bilgisayarımın ethernet girişi yanmıştı, bugün gittim bir tane ethernet kartı aldım, taktım bilgisayarı açarken"disk boot failure insert system disk and press enter" hatasıyla karşılaştım, ethernet kartıyla hiçbir alakası olmadığını düşündüğüm halde ethernet kartını çözüp bilgisayarı öyle açmak istedim, yine aynı hatayla karşılaşınca donanıma şöyle bir göz gezdirdim ki, kasayı açarken hdd lerin güç bağlantısını çözebilmişim. Tabi bu hatayı fark etmeden önce bios da ayarlamalar mı yapmadım, bios pilinimi takıp çözmedim, onlarca değişiklik yaptım. Hatayı fark ettikten sonra, hdd lere tekrar güç bağladıktan sonra bu kez aşağıdaki fotoğraflardaki hatayı almaya başladım.

1. fotoğrafta bördüğünüz F8, F9 tuşlarına basınca birşey olmuyor. F1 tuşuna basınca en sondaki fotoğraftaki ekran geliyor. Diğer fotoğraflarda bot ayarlarını vesayre gösterdim. Bilgisayarda 2 hdd var.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

F1'e basınca çıkan ekran.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FDedecan -- 12 Ekim 2011; 18:22:31 >

• hocam pc nin düğmeye bas del den biosa gir default unu al
    sonra ilk menüden flopy olan kısmı disable yap sisteminde de eksik dosya var onun içinde onarm yapabilirsin hiç denemedim belki olur ama en sağlamı çak formatı
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce_1

hocam pc nin düğmeye bas del den biosa gir default unu al
    sonra ilk menüden flopy olan kısmı disable yap sisteminde de eksik dosya var onun içinde onarm yapabilirsin hiç denemedim belki olur ama en sağlamı çak formatı

Öncelikle cevap için teşekkürler, dediğini yaptım ancak yine olmadı. Format atamıyorum çünkü başlangıçta cd okumuyor, direk bu hatayı veriyor.
  • bilgisayarında 2 parça hdd görünüyor işletim sistemi hangisinde biliyorsan diğerini bi çıkar bakalım önce

bu resimleri almayı düşünecek kadar kapasite sahibisindir diye varsayıp boot uda cd roma göre ayarladığını düşünüyorum

cd rom --cd-- ve ide/sata bu üçünü bi kontrol edip denermisin

illaki okuyacaktır
  • quote:

bilgisayarında 2 parça hdd görünüyor işletim sistemi hangisinde biliyorsan diğerini bi çıkar bakalım önce

bu resimleri almayı düşünecek kadar kapasite sahibisindir diye varsayıp boot uda cd roma göre ayarladığını düşünüyorum

cd rom --cd-- ve ide/sata bu üçünü bi kontrol edip denermisin

illaki okuyacaktır

Botu cdroma göre ayarladığım halde format cdsini okutamadım zaten. Bilgisayarımda 2 hdd görünüyor, 2 de cd rom var. 2 hdd de hangisinde sistemin kurulu olduğunu görmek için tek tek çözüp takmaya gerek yok çünkü bu işlemi zaten Hard Disk Boot Priority kısmındna yapabiliyorum, yani önceliği seçebiliyoruz.

"cd rom --cd-- ve ide/sata bu üçünü bi kontrol edip denermisin "

Son dediğini anlamadım, yukarıda söylediklerinle mi bağlantılı?

• ntdrl eksik diyor aslında sistemin içinde işletim sistemi olmayan diski ilk olarak görüyor olabilir sistem olmayanı çıkar dememdeki amaçta windows kurulu diskinde mi sorun var yoksa sen bot ayarlarınımı yapamadın onu anlamak

o bahsettiğim 3 lüde acaba cd de cdromlarda yada data kablolarında sorun varmıdır onu anlamak
  • quote:

ntdrl eksik diyor aslında sistemin içinde işletim sistemi olmayan diski ilk olarak görüyor olabilir sistem olmayanı çıkar dememdeki amaçta windows kurulu diskinde mi sorun var yoksa sen bot ayarlarınımı yapamadın onu anlamak

o bahsettiğim 3 lüde acaba cd de cdromlarda yada data kablolarında sorun varmıdır onu anlamak

Fiziksel olarak zaten hiçbir kabloya dokunmadım, sadece hdd güç kablosu çıkmıştı onu taktım. Daha önceden böyle bir sorun yoktu. İlk mesajımda anlattıklarım olaylar sonucu geldi bu ekran. Cd rom vs. kablolarında sorun olduğuna ihtimal vermiyorum. İşin sinir bozucu yanı format atmama izin vermiyor, boot cd rom ayarlarını yapmama rağmen. Bilgisayarcıya getireceğim, ne yapacağı konusunda mantık yürüttüğümde biosu baştan silip yükler diyorum. Onu ben de yaparım ama boş cd yok. Flash diskten de tanıtmak ayrı bir sancı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FDedecan -- 12 Ekim 2011; 19:38:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bende bilgisayarcıyım ve emin ol bios yükleme olayını sorun anakarttan kaynaklıysa denerim

daha önce hdd cdrom ve kablolarını denerim
  • quote:

hocam bende bilgisayarcıyım ve emin ol bios yükleme olayını sorun anakarttan kaynaklıysa denerim

Bu akşam yapacağım şu meredi, kafaya taktım.
  • quote:

hocam bende bilgisayarcıyım ve emin ol bios yükleme olayını sorun anakarttan kaynaklıysa denerim

Hocam dediğin gibi kablolarla uğraşınca sorunu çözdüm :) İlik işletim sistemi yüklü olan hdd yi açtım, sonra pc kapatıp öteki hdd yi tekrar bağladım sorun yapmadı :) Sağolasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FDedecan -- 12 Ekim 2011; 22:30:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.