slm arkadaslar; bu kez problem eski bilgisayarda. subat ayinda almistim.Alps marka floppy. Disketi takiyorum.Okumuyo.Hıııııııın diye sesler cikarip duruyo. Acaba bilgisayarin guc kaynagindan veya kablodami problem var cunku yeni bilgisayara taktim sorunsuz calisti.Eski kasada 250Watt codegen yenide 300Watt codegen var.Ama eskide 2 cdrom var. Kasada eskidi zaten.10-15 milyona bunu verip yeni bir kasa alsam diyom zaten.Bence power supllydan ama siz ne dersiniz? Saygilar....
Başka disket dene okumaz sa okumaz floppy bozulmuş olabilir.Floppy'nin okumaması diğer aygıtlarla ilgili değildir.
floppy nin data kablosunu ters takıp deneyebilirsin. floppy kasaya duzgun monte edilmezsede bu sorun olabiliyor. disket, surucuye tam yerlesemedigi icin okumak icin zorlanıyor.
floppy nin data kablosu ters takıldığında floppynin ışığı sürekli yanar bence ondan değil muhtemelen floppyde bir arıza verdır birde evde küçük yaramazlar varsa içine oyuncak parçası yada kağıt parçası sıkıştırmış olabilirler bide ona bak
floppy çalışmıyo olmuyo olabilir. power dan olacağını pek zannetmiyorum. başka disket denedin mi?
floppy tozlanmıştır hava tut içine yada temizleyi disk le temizle
flopy sağlammı eğer sağlamsa kablosunu değiştirmeyi dene
slm arkadaslar; gordugum kadariyla pek msji okumuyonuz.cunku ben floppyi diger bilgisayarda denedim calisiyo dedim zaten. icine kagit sikissa veya disket iyi yerlesmese veya kablo ters olsa bunlar olmaz.galiba deep impactin dedigi gibi bende data kablosundandir diyom. Saygilar...
Arkadaşım senin makinada Floppy ayarı yapılmamıştır eğer kabloların sağlam olduğundan eminsen. Biostan 1. menude Floppy driver seçeneği olacak. Bu seçeneği eğer disket sürücün 3.5" ise bu ayarı "1.44 mb 3.5"" diye tanımlayacaksın..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme