Şimdi Ara

Sata IDE Uyumsuzluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir türlü çözemediğim bir sorunum var birileri yardımcı olursa ömür boyu dua ederim..

Sistemim:

Asus A8N5X Socket 939 Anakart

Amd Anthlon 3500+ CPU

Kingston 1 Gb DDR 400 Mhz Ram

Ati Radeon X1050

Samsung 300 Gb + Samsung 160 Gb + Samsung 200 Gb Sata HDD + Maxtor 200 Gb + Samsung 300 Gb IDE HDD

-Şimdi sorunum şu ide ve sata hdd ler bir arada bağlı olduğu zaman windows kurmaya çalıştığımda hani cd yi koyupta ilk başlattığınızda xp yi kurmak için bir tuşa basın diyorya orayı sormuyor ve direk kuruluma geçiyor.

-Neyse kurulum ekranı geliyor oradan her hangi bir partitionu seçiyorum xp kurmak için ancak şöyle bir hata alıyorum " Ancak bu diskte Windows XP uyumlu bir bölüm yok "

-IDE hdd leri söküyorum herşey normal kurulum yapabiliyorum satalara...sataları söküyorum IDE lere kurabiliyorum sorun yok

-IDE leri söküp satalara kurulum yaptıktan sonra ide leri tekrar bağlıyorum bu seferde windows açılmıyor bir dosya eksik diyor söküyorum ide leri windows açılıyor

-Aynı şekilde satalrı söküp ide ye kurulum yaptıktan sonra sataları bağlayınca yine aynı sorunu yaşıyorum

-Hdd lerde bir prolem mi var diyeceksiniz sanmıyorum çünkü hepsini tek tek denedim sorun yok ama sata ve ide bir araya gelince böyle sorunlar yaşıyorum yardımcı olursanız minnettar olurum...

• pri. slave ayaların yapılımı?

Orjinalden alıntı: TeeNKiNG

pri. slave ayaların yapılımı?

evet primary ve slave ayarları tamam sorun yok onlarda ayarladım

quote:

Orjinalden alıntı: FeunD

ikisi bir araya gelince boot menüsünde harddisklerin hangisinden boot edeceğini seçebileceğin bir menü var.ordan birini seç

windowsun kurulu olduğu hdd yi seçiyorum gelen menüden sistem bilmem ne dosyası eksik diyo başlamıyor ide yi çekince açılıyor :(
    Sata HDD de win98 Sorunu
    21 yıl önce açıldı
    XP kurulumu + İDE Hdd + SATA HDD
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.