Şimdi Ara

Flash Disk'i Kurtarmanın bi yolu yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
5.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toshiba U3 2 gb flashdiskim vardı. Geçenlerde donanım kaldır ya da u3 menüsünden eject demeden çıkardım. Acil işim vardı
    Sonrasına bilgisayara taktığımda görmemeye başladı. Görüyor lâkin açılmıyor.
    Sağ alttan şu uyarı geliyor

Tıklayınca da bu geliyor

Ama ne U3 menüsü geliyor ne de bilgisayar'ımdan görünüyor. Sadece bu tepki var yani. Başka ses soluk yok. Kurtarmanın bir yolu var mı? Yoksa rahmetli mi oldu?
    Bir de garantisi devam ediyordu sanırım. Göndersem hallolur mu?

• anakart üzerindeki girişlerde de aynı hatayı veriyormu başka bir bilgisayarda denedin mi onlardadamı aynı hatayı veriyor eğer senin flash disk ölmüş olsa hiç birşey demez...Birde güç den kaynaklanır psu yu değiştir...Başıma geldi yetersiz kaldığı için o yüzden tanımayabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sickdreth_01

anakart üzerindeki girişlerde de aynı hatayı veriyormu başka bir bilgisayarda denedin mi onlardadamı aynı hatayı veriyor eğer senin flash disk ölmüş olsa hiç birşey demez...Birde güç den kaynaklanır psu yu değiştir...Başıma geldi yetersiz kaldığı için o yüzden tanımayabilir...

Evet anakart üzerindeki USB girişinden de aynısını yapıyor.
    Benim bilgisayar harici bir masaüstünde bir laptopta denedim. Sonuç aynı. Sorun flashdisk'te yani. Bir çözümü var mı acaba?
  • Sana Şöyle Bir Flash Belleğin Yapısını açıklamaya çalişim

resimde Gördüğün Flash Belleğin Elektronik yapısı her bölümü izah etmeye çalişicam.

1 USB Bağlantı noktası
    2 Bellek Depolama ünitesi Yorumlayıcısı
    3 bellek test noktaları
    4 Flash bellek çipi
    5 kristal 12mhz sinyal kontrol eder.
    6 LED
    7 yazma koruma siviç
    8 Bellek çipi için hazırlanmış yer

şimdi sana Arızalanma sebeplerinden bahsederim.

aşağidaki Resimde işaretlediğim alanlardaki Mikro kondansatörlerin..

- Sen normal Bilgisayarına bağladın ilkin çalişti.
    - ve kullanım süresi içerisinde sen Flash belleği USB den ani çıkarmandan ötürü kaynaklanan.Voltaj dalgalanması

Bunun nedeni ise örneğin sen sisteme bağladıgında içerisine verileri kopyaladın yada sildin yada edit liyorsun herhangi bir işlem Sen veya Senin işletim sistemindeki programların (Antivirüs vs..) Bunlar direk belleğin içerisini scan eder tarama yapar yani bu durumda bilgi aliş verişi meydana gelir.

Eğerki Bu işlemler esnasında sen Flash belleği çıkartırtıgın durumlarda Flash Tamamen bozulabilir yada Bilinmeyen aygıt adında tanımlanabilir.

Bunun gerçekleşmemesi için İŞLETİM SİSTEMLERİ USB aygıtları bağladıgınızda

sağ alt sekmede durum cubugunun saatin olduğu bölümde DONANIMI GÜVENLE KALDIR. Seçeneği Mevcuttur.Bunun Görevi AYGIT ın yazılımsal olarak bütün bağlantılarını görevi sonlandır yapmaktadır.

Çözüm.

Eğerki 2 numarali gösterdiğim yonga zarar görmemiş ise.(Bellek Depolama ünitesi Yorumlayıcısı)

başlica mikro kondansatörleri değiştirmeyi deneyebilirsin.

USB bağlantı ucu ve 2 numarali aygita giden elektronik yollarda gerekli olan voltajin kart üzerinde yollarını izlemelisin bunuda bir Avometre vs... ile deneyebilirsin.

Elektronik parçaların ne iş yaptıgını biliyorsan devredeki görevini buna bağli olarak devre içerisinde sorunları yorumlayabilirsin ölçümler esnasında..

alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 10 Şubat 2009; 13:21:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Sana Şöyle Bir Flash Belleğin Yapısını açıklamaya çalişim

resimde Gördüğün Flash Belleğin Elektronik yapısı her bölümü izah etmeye çalişicam.

1 USB Bağlantı noktası
    2 Bellek Depolama ünitesi Yorumlayıcısı
    3 bellek test noktaları
    4 Flash bellek çipi
    5 kristal 12mhz sinyal kontrol eder.
    6 LED
    7 yazma koruma siviç
    8 Bellek çipi için hazırlanmış yer

şimdi sana Arızalanma sebeplerinden bahsederim.

aşağidaki Resimde işaretlediğim alanlardaki Mikro kondansatörlerin..

- Sen normal Bilgisayarına bağladın ilkin çalişti.
    - ve kullanım süresi içerisinde sen Flash belleği USB den ani çıkarmandan ötürü kaynaklanan.Voltaj dalgalanması

Bunun nedeni ise örneğin sen sisteme bağladıgında içerisine verileri kopyaladın yada sildin yada edit liyorsun herhangi bir işlem Sen veya Senin işletim sistemindeki programların (Antivirüs vs..) Bunlar direk belleğin içerisini scan eder tarama yapar yani bu durumda bilgi aliş verişi meydana gelir.

Eğerki Bu işlemler esnasında sen Flash belleği çıkartırtıgın durumlarda Flash Tamamen bozulabilir yada Bilinmeyen aygıt adında tanımlanabilir.

Bunun gerçekleşmemesi için İŞLETİM SİSTEMLERİ USB aygıtları bağladıgınızda

sağ alt sekmede durum cubugunun saatin olduğu bölümde DONANIMI GÜVENLE KALDIR. Seçeneği Mevcuttur.Bunun Görevi AYGIT ın yazılımsal olarak bütün bağlantılarını görevi sonlandır yapmaktadır.

Çözüm.

Eğerki 2 numarali gösterdiğim yonga zarar görmemiş ise.(Bellek Depolama ünitesi Yorumlayıcısı)

başlica mikro kondansatörleri değiştirmeyi deneyebilirsin.

USB bağlantı ucu ve 2 numarali aygita giden elektronik yollarda gerekli olan voltajin kart üzerinde yollarını izlemelisin bunuda bir Avometre vs... ile deneyebilirsin.

Elektronik parçaların ne iş yaptıgını biliyorsan devredeki görevini buna bağli olarak devre içerisinde sorunları yorumlayabilirsin ölçümler esnasında..

alıntıdır

Valla bunun açıklamasını yapanı bulup alnından öpmek lazım

• quote:

alıntıdır

Valla 10 numara alıntıymış aslında da. O kadar elktronik bilgisi ne gezer bende. :(

• Bundan sonra yapılacak tek şey güvenli bi şekilde kaldırmadan. Bellegi çıkarmamak.

Ama arada bu hataya bende düşüyorum.Birincide olmaz ikincide olmaz ama bir gün olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 10 Şubat 2009; 17:36:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bundan sonra yapılacak tek şey güvenli bi şekilde kaldırmadan. Bellegi çıkarmamak.

Ama arada bu hataya bende düşüyorum.Birincide olmaz ikincide olmaz ama bir gün olabilir

Daha önce yine bi kaç kez direk çıkarmıştım. Bi şey olmamıştı. Demek oluyormuş

16 gb'lık sandisk var. Alayım bari napayım.

• o benimde başıma geldi,artık güvenli kaldırıyorum,gerçekden güvenliymiş,
    veri kaybı da olabilir diye duymuşdum,yaşamadım ancak,garnti olsun,güvenli kaldıralm
    sanırım geri dönüşü yok
  • PHI, arkadaş keşke elektronikten anlasaydınız ben böyle durumlarda Flash Belek'te verileri kurtarabiliyorum hemde Veri Kurtarma Servisi'ne göndermeden. Birde yanan Hdd'deki verileri de kurtarabiliyorum. Size gelince varsa garantisi garantiye gönderin. Bede 1 Kingston flash bellek var çoğu zaman güvenli kaldır işlemini yapmadan çıkarıyorum bir problem yaşamadım şu ana kadar. Belki Flash beleklerde farklılık olabiliyor size kolay gelsni.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kasap1988

PHI, arkadaş keşke elektronikten anlasaydınız ben böyle durumlarda Flash Belek'te verileri kurtarabiliyorum hemde Veri Kurtarma Servisi'ne göndermeden. Birde yanan Hdd'deki verileri de kurtarabiliyorum. Size gelince varsa garantisi garantiye gönderin. Bede 1 Kingston flash bellek var çoğu zaman güvenli kaldır işlemini yapmadan çıkarıyorum bir problem yaşamadım şu ana kadar. Belki Flash beleklerde farklılık olabiliyor size kolay gelsni.

İçindeki veriler önemli değil. Bilgisayarda yedeği olan şeyler. Yeniden çalışsın benim için yeterli aslında.
  • 17 şubatta garanti firmasına göndermiştim.
    Yenisini göndermişler sağolsunlar.

Gerçi benimkisi U3 özellikliydi. Bunda yok. Yeni bir model.

Bu bozulan.

Bu da gönderdikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 11 Mart 2009; 1:39:30 >

• Bu arızalara direk değişim veriyorlar zaten.Kim onları tamir etmekle uğraşır. (Profesör Kasap1988 hariç tabi )
  • yukarıdaki anlatımlar ve yardım fikirleri gerçekten mükemmel ellerinize sağlık.
  • güzel anlatım.

bende bişey sormak istyiyorum yaklaşık 4 yıl aradan sonra

elimde sıradan bir flash var hiç bişeyi yokken birden yazma korumalı durumuna düştü ve ne yaptıysam nafile. bir türlü biçimlendiremiyorum. disk yazma korumalı uyarısı veriyor. bu resimde görünen siviç benimkinde yok bunu nasıl düzeltebiliriz ....
  • hp nin format aracını denemediysen link http://bc.vc/J6j5mp
  • HP usb disk storage format tool
    bahsettiğin bumudur hocam ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.