Şimdi Ara

Flash Bellek Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 64 GB bir flash belleğim var. Flash belleğin içine bilgisayardan video aktarıyordum, aktarım sırasında bir anda bilgisayar flashı okumamaya başladı. Taktığımda ses çıkıyor, ayarlara girdiğimde takılı gözüküyor fakat C ve D klasörünün yanında gözükmüyor. Gizli dosyaları göster yaptım; USB Sürücüsü (E:) çıkıyor ve iki kez tıkladığımda lütfen içine disk yerleştirin diyor.


    3-4 farklı bilgisayara taktım, hepsinde de ses geliyor fakat flashın içini bir türlü göremiyorum. Neyden kaynaklı olduğunu da anlamadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..




  • Partition USB with Free USB Partition Tool Manager (Bootable) - EaseUS


    programda gözükürse format atarsın ya da delete yapıpformat dersin

  • Teşekkür ederim. Format atmam ya da delete yapıp format demem neticesinde, içindeki belgeler de kaybolacak sanırım değil mi ?

  • jbd1912 J kullanıcısına yanıt

    evet

  • Merhaba


    Sandisk marka 64 GB USB 3.0 flashdisk aldım. Alışverişi internetten yaptım. 4 günde geldi. Kutusunda geldi. Fakat midemi bulandıran bir durum var. Flash diski bilgisayarın USB 3.0 portuna taktım. İçine film kopyaladım. 58 GB tutan filmleri 1 buçuk saatte kopyaladı. Bu bana çok yavaş geldi. Sonra Flash diski uygun biçimde porttan çıkarmak için sağ alt köşeye tıkladım.


    Disk 2.0 aygıtını çıkar


    şeklinde bir yazı çıktı. Fakat Flash diskin üzerindeki plastik tutamaçta Ultra Fair USB 3.0 Flash Drive yazıyor. Ve son bir şey. İçi mavi değil. Siyah.


    Bu Flash diskin gerçekten USB 3.0 olup olmadığını en kesin nasıl anlarım.


    İlgili resimler.


    Bilgisayarın flash diski nasıl gördüğünün resmi, Flash diskin üzerindeki plastikte yazanlar ve gelen kutu resmi aşağıda:

    Flash Bellek Sorunu
    Flash Bellek Sorunu
    Flash Bellek Sorunu




  • topaz42 kullanıcısına yanıt
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

    Program için teşekkürler. İndirdim. Uyguladım. USB 3.0'ün karşısında no yazıyor.


    port not supports USB 3.0 (bağlantı noktası USB 3.0'ı desteklemiyor)



    Şimdi bu yazı takılı olan USB 3.0 Flash diskin 3.0 olmadığı anlamına mı geliyor. Yoksa notebook'un USB portunun 3.0 diskleri desteklemediği anlamına mı geliyor.


    Hangisi acaba.

  • İçinin siyah olması her ne kadar sıkıntı olsa da, kutu ve flash bellek üzerinde usb 3.0 ve 150mb/sn yazıyor. Nereden aldın bunu? Varsa garanti yolla istersen. Pcnin usb portu 2.0 olduğu veya driver güncel olmadığı için o hızı alıyor olabilirsin. Bende o flash Belleğin 3.2 olanı var. Usb 2.0 portunda 15 mb alıyorum. 3.0'da, ise aşağı yukarı 90bm alıyorum. Multiboot usb olarak kullandığım için çok sallamadım hızını. Ama senin sorunun portla ilgili. Emin olmak için usb 3.0 portu olan bir pcde dene kafan berrak olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 28 Mart 2022; 15:16:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efe Yakup Karahanlı kullanıcısına yanıt

    Kullandığım bilgisayar Casper Notebook. 4 adet USB girişi var. 2 tanesi içi siyah. Diğer 2 tanesinin içi mavi. Linkini verdiğiniz programla bakınca USB 3.0 portu olduğu görünüyor. Ama bir yandan da USB 3.0 desteklenmiyor gibi bir yazı çıkıyor.


    Sanırım olay şu: Portlar USB 3.0 ama portlardaki yazılım USB 3.0 desteklemiyor. Yarın USB 3.0 destekleyen ve içi mavi olan başka bir Flash Disk ile deneyeceğim. Olmadı. 3.0 bağlantılı 2 TB harddisk ile deneyeceğim.

  • Son ve kesin bir bilgi vereyim. Aldığım Flash diskin ambalajında ve diskin plastik kısmında 64 GB USB 3.0 yazmasına rağmen flash disk USB 2.0 çıktı. Aldığım mağazaya geri göndermek istiyorum ama geldiği gün ambalajını maalesef çöpe attım.Flash Bellek Sorunu 


    Evdeki bilgisayarda da denedim. Evde USB 3.0 flash disk ve 2 TB'lık 2 tane mobil harddisk var. Onları takınca 3.0 yzısının yan tarafında yes yazıyor. Bu diski takınca no yazıyor.


    Kısaca; Flash disk USB 2.0 çıktı.


    Aslında ambalajında ve plastik kısmında USB 3.0 yazan fakat kendisi USB 2.0 çıkan bir şey için mağazanın da yapabileceği bir şey yok. Direkt Sandisk'in merkezine yazdım. Cevap bekliyorum. İnşallah cevap verirler.

  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    Benim yıllar önce sadece telefona takıp çıkarma olayından sonra kullanılamaz hale gelen 1 hafıza kartım vardı. SanDisk Türkiye distribütörünü aradım. Yolla gelsin dediler. Yolladım. Taa Polonya'dan sıfır hafıza kartı yolladılar :)

    Hem Türkiye db hem Polonya fabrika gayet ilgiliydiler. Kendilerine müteşekkirim. Sen de böyle bir yol izleyebilirsin. Her ne kadar kutuyu atmış olsan bile, sonuçta flash Belleğin üzerinde 3.0 yazıyor ama içi 2.0 Bence bu yeterli delil olarak. Bi dene istersen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efe Yakup Karahanlı kullanıcısına yanıt

    Sandisk Türkiye'ye sabah e-mail gönderdim. Sıkıntıdan bahsettim. Cevap verdiler.



    Sayın ALİ,

    SanDisk® Global Customer Support ile irtibata geçtiğiniz için teşekkür ederiz. 2 iş günü içinde SanDisk® Global Customer Support Temsilcisi gelen bir e-posta yanıt almanız gerekir.

    Bu süre içinde yanıt almadıysanız, SanDisk® Global Customer Support gelen e-postalar için SPAM / Önemsiz / Promosyonlar klasörünü kontrol ediniz. Ayrıca güvenilir bir gönderici olarak bizim e-posta adresimizi ekleyiniz.

    Ayrıca kb-tr.sandisk.com üzerinden durum geçmişini ve güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.


    Saygılarımızla,

    SanDisk® Global Customer Support



    Ayrıca sabah USB hız testi programı indirdim. USB 3.0 flash disk ile bu aldığım diski teste tabi tuttum. Bir kaç kere test ettim. 3.0 olan saniyede 130 mb okurken yeni aldığım ve 2.0 çıkan şey saniyede 20 mb okudu.


    Yani her türlü 2.0 olduğunu ispatladım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 29 Mart 2022; 11:30:2 >




  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle doğru. Delil olarak bu daha iyi. Muhtemelen yenisini gönderirler. Çözüme ulaşınca burada ya da yeni bir konu açarak paylaş da, yankiler de böyle bişeyle karşılaşırsa faydalansınlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 29 Mart 2022; 11:35:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonucu paylaşırım. Kesinlikle sürüncemede bırakmam. Merak etmeyin.Flash Bellek Sorunu 


    İnşallah çözüme kavuşur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 30 Mart 2022; 14:28:0 >
  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    İnşaAllah çözülür. Ancak ufak bir uyarım var. Pm atmak istedim ama mesaj gönderilemiyor sana. Buradan yazayım. Çünkü mecburum uyarmaya.

    O alt kısma koyduğun tapınma emojisi, şirk, küfür içeriklidir. İnşaAllah çözülür cümlesinden sonra koyduğun için, hüsnü zan edip Allah'tan bekleme niyetinde olduğunu düşündüm. Çünkü hiç bir Müslüman o emojiyi Allah'tan gayrı birine karşı kullanamaz. Daha önce yönetime bu emojiyi kaldırmaları konusunda şikayet kısmından yazmıştım ama sallamıyor admin demek ki..

    Kendisi bilir. Ben üzerime düşeni yaptım. İnsanlara bunu söyleyince, o kadar da değil derler ama, o kadar önemli ki bu konu. Vallahi Allah'tan gayrı birine karşı kullansa biri, onun günahına ortaktır.

    Ben bir kardeşin olarak uyarayım istedim seni. Eğer Müslüman isen onu kaldır ordan. İyi akşamlar kardeş.Flash Bellek Sorunu 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Efe Yakup Karahanlı kullanıcısına yanıt
    1. O emojiyi Allah'a dua ediyorum. İnşallah çözülür manasında kullandım.
    2. Sandisk'ten cevap geldi. Aldığım ürün gerçek Sandisk değilmiş. Sahte imiş. Benden Ambalajın önlü, arkalı fotoğrafını ve Faturanın fotoğrafını istiyorlar. İlgili mağaza hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyoruz diyorlar.


    Ambalajı geldiği gün çöpe attım.Flash Bellek Sorunu 


    Bundan sonra Polyannacılık oynayacağım. USB 3.0 olsa ne olur. Evde 3 tane TV, 3 tane Blu-ray ve DVD video var ve hepsinin USB girişi 2.0. Film seyretmek amacıyla kullanacağım bir flash disk olacağı için kendimi bu şekilde avutacağım.


    Canımı sıkan tek şey: 135,50 TL'ye 64 GB USB 2.0 flash disk almış olmak.

  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    🤗🤗👍

    Vallahi üzüldüm kardeş. Yuh artık yani bu kadar da olur mu arkadaş. Usbnin de sahtesi çıktı daha neler görücez..

    Ayrıca şu firmaların, fiş fatura hadi neyse de, şu ambalaj takıntısını anlamıyorum? Yani ambalaj ne kadar önemli olabilir ki? Zaten ürünün üzerinde yazıyor usb 3.0 diye, daha ne ambalajı. Yazık oldu. Ancak yapabileceğin en doğru şeyi yapmaya karar vermişsin zaten. Oturup ağlamaktansa mutluluk içimizde deyip yolumuza devam edelim. Allah tekrarında göstermesin..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efe Yakup Karahanlı kullanıcısına yanıt

    Şu da var. Ambalaj ve fatura istenmesi gereksiz. Çünkü malı direkt mağazaya gidip almadım ki, bizden aldığınızı ne bilelim deseler. İnternetten aldım ve hangi mağazadan alındığı ve hangi kargo ile geldiği zaten hepsiburada'nın sayfasında kayıtlı.


    Daha neyin ambalajını soruyorlar.


    hepsiburada sitesine de yazdım. Filan mağazadan ürün aldım. Sahte çıktı. Eğer mağaza sahipleri dürüst iseler irtibata geçerler. Ben de düzeltme mesajı yazarım dedim.


    Bakalım. Bekliyorum. Sonucu yazarım.

  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    Allah yardımcın olsun hocam. İnşaAllah bi çözüme kavuşur. Hepsiburada'ya sık sık baskı yap. Sürekli ara. Bıkıp yardımcı oldukları da oluyor bazen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.