Şimdi Ara

flash bellek dolu hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16 gb flash belleğim daha önce 8 gb vardı her 2 sindede bu hata oluyordu biçimlendirmeme rağmen 16 gb a 8 gb lık bi dosya atamıyorum hedef sürücüsündeki disket dolu hatasını veriyor neden olabilir acaba aynı dosyayı hd ye atabiliyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Virüs olabilir yada flash bellekte gizli klasörler olabilir . Biçimlendiriniz ve birde öyle deneyiniz .
  • Bellek 8GB.
    6GB'lik tek dosya atamıyosun.
    Ama toplam 6GB tutan parça parça dosyaları atabiliyorsun.
    Çok garip.
    Buradan tek bir sonuç çıkıyor bellek tek parça halindeki büyük dosyalarda yazım uzun süreceğinde sürekli yazımı kabul etmiyordur.
    Diğer flash belleğinde de aynısı oluyorsa ve virus yoksa o zaman bilgisayarının USB portlarında sorun vardır.
    Devamlı olarak veri aktarımını kaldırmıyor olabilir.
    Flash belleklerin büyük ihtimal USB 2.0
    Bilgisayarında USB 1.0 veya 1.1 mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 9 Mayıs 2009; 19:09:58 >
    ▓4*4 GB CORSAİR WHİTE VENGEANCE DDR3 1600 MHZ▓MSİ 660 Tİ POWER EDİTİON SLİ42'' LG LCDLOGİTEC 5+1 TEAM EXTREEM 120 GB SSD RAİD 0 + 1 TB HD
    DÜN GEÇTİ, BUGÜN GEÇİYOR, YARIN VARMI? GENÇLİĞİNE GÜVENME SEN ÖLEN HEP İHTİYARMI ?
  • @SELBAL
    Abicim bilgisayarında USB 1.0 veya 1.1 mi var?
    ▓4*4 GB CORSAİR WHİTE VENGEANCE DDR3 1600 MHZ▓MSİ 660 Tİ POWER EDİTİON SLİ42'' LG LCDLOGİTEC 5+1 TEAM EXTREEM 120 GB SSD RAİD 0 + 1 TB HD
    DÜN GEÇTİ, BUGÜN GEÇİYOR, YARIN VARMI? GENÇLİĞİNE GÜVENME SEN ÖLEN HEP İHTİYARMI ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hızlı Flash bellek önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın chipset driverlerini sil.Tekrar kur.
  • Bunun sebebi flash belleğinizin dosya sisteminin fat32 olmasıdır. Fat32 dosya sistemli depolama birimlerine tek seferde 4gb dan büyük verilieri atamazsınız. Bu fat32 dosya sisteminin sınırlılığıdır.

Peki tek seferde 4gb ya da 4gb'dan büyük verileri nasıl atacağım? Flash belleğinizin dosya sistemini ntfs yaparak. Ntfs dosya sistemine tek seferde 4gbdan büyük verileri rahatlıkla atabilirsiniz.

Flash belleğinizin dosya sistemini fat32 den ntfs ye çevirmek için belleğinizi biçimlendirmelisiniz. Biçimlendirme ekrarnında dosya sistemi türünü ntfs yapın ve biçimlendirmeyi tamamlayınız. (Unutmayınız!! biçimlendirme sırasında verileriniz kaybalacaktır )
  • Ama flash belleği NTFS olarak biimlemek için biraz farklı bir yol izlemen gerekli.Windows flash bellek takıldığında otomatik olarak çabuk kaldırma modunda çalıştırır.Bu nedenle NTFS bçimlendirme seçeneklerinde gözükmez.Bunu düzeltmek için, aygıt yöneticisinden flash belleğin takılı iken,defopalam sekmesinden belleğin özelliklerine gir.Resimde gösterdiğim sekmeden en iyi performans seçeneğini işaretle.Ve tamam de.Sonra flash belleğini NTFS ile biçimlendirebiliceksin.Ama bunun bir dezavantajı var.Flash belleğini donanımı güvenli kaldır sekmesinden durdurarak sökmelisin.Yoksa veri kaybı olur.Görev çubuğunun sağ alt köşesinde bulabilirsin.
     flash bellek dolu hatası

Windows ingilizce ve ben türkçe karşılıklarını birebir olarak bilmediğim için resim attım.

• Bu programlarla NTFS biçimlendirme işlemini yapabilirsiniz..

HP_USB_Boot_Utility
    Güncel link :http://www.pctipp.ch/downloads/dl/32594.asp

SwissKnife V3.22
    http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm
  • çok sağolun ya,
    cevap veren arkadaşların eline sağlık,
    çok güzel bir bilgilendirme olmuş,
    sayenizde 4 gb lık filmimi flash belleğe atabildim,
    yoksa satıcıyla papaz olucaktım :D
  • flash bellegi aldıgında,içinden bir kitapçık verirler onu okusaydın detaylı bir şekilde nasıl biçimlendirecegin konusunda sana yardımcı olucaktı..fat 32 fat ve ntfs olarak ayrı ayrı hepsini anlatır...

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

Bu programlarla NTFS biçimlendirme işlemini yapabilirsiniz..

HP_USB_Boot_Utility
    Güncel link :http://www.pctipp.ch/downloads/dl/32594.asp

SwissKnife V3.22
    http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm

TEşekkürler hocam. büyük dertten kurtardınız beni. Teşekkürler çok. =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

Bunun sebebi flash belleğinizin dosya sisteminin fat32 olmasıdır. Fat32 dosya sistemli depolama birimlerine tek seferde 4gb dan büyük verilieri atamazsınız. Bu fat32 dosya sisteminin sınırlılığıdır.

Peki tek seferde 4gb ya da 4gb'dan büyük verileri nasıl atacağım? Flash belleğinizin dosya sistemini ntfs yaparak. Ntfs dosya sistemine tek seferde 4gbdan büyük verileri rahatlıkla atabilirsiniz.

Flash belleğinizin dosya sistemini fat32 den ntfs ye çevirmek için belleğinizi biçimlendirmelisiniz. Biçimlendirme ekrarnında dosya sistemi türünü ntfs yapın ve biçimlendirmeyi tamamlayınız. (Unutmayınız!! biçimlendirme sırasında verileriniz kaybalacaktır )

Teşekkürler güzel bilgi
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.