Şimdi Ara

Flash belleğimi hiçbir şekilde biçimlendiremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Samsung 64 GB Flash belleğim var fotoğrafını koyarım. Gayet süper bir flash bellek fakat son birkaç gündür sorun var tara diyordu ilgilenmiyordum. Boş bir zamanımda dedimki tarasında ne varsa çözsün. Tarattım sorun çözülemedi dedi. Biçimlendirmek istedim " Windows biçimlendirmeyi bitiremedi " dedi. Disk Yönetiminden denedim aynı hatayı verdi. İçine dosya atıp dosya alabiliyorum fakat biçimlendiremiyorum. Birkaç program denedim olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xvectorhd -- 18 Mayıs 2017; 19:19:15 >

• Cmd diskpart yolunu denedin mi? Veya hddguru programını?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cmd denedim ama programida deneyeyim

• hdd guru yazınca HDD Low Level Format adında bir program çıktı, onu denedim, aygıt hazır değil diye hata veriyor. Ve şu an farkettimki, flash'ın güvenlik ayarlarında TAM İZİN yok. sadece okuma ve yürütme var. Tam yetki verirken yarıda kalıp Aygıt hazır degil diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xvectorhd

hdd guru yazınca HDD Low Level Format adında bir program çıktı, onu denedim, aygıt hazır değil diye hata veriyor. Ve şu an farkettimki, flash'ın güvenlik ayarlarında TAM İZİN yok. sadece okuma ve yürütme var. Tam yetki verirken yarıda kalıp Aygıt hazır degil diyor.

Şu adresten

https://cloud.mail.ru/public/2fdf2da0419b%2F0085456%20B-01914GPL.rar

Gparted iso dosyasını indir. Rar dan çıkar. İçinde iso dosyasını bul. Bunu rufus veya universal usb installer programlarıyla flash belleğe bootable olarak yazdırıp, pcyi bu aygıttan başlat. Linux masaüstü açılınca gparted i çalıştır. Flash belleği bul ve ntfs formatını seçip biçimlendir. Aşağıdaki adreste gparted kullanımı var. Önce onu bi incele :

https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=GParted_kullan%C4%B1m%C4%B1

• İndiriyorum, fakat şunu soracaktım, tam yetki vermeden bu program yapabilir mi ? Çünkü sadece okuma ve yürütme yetkisi var ya o açıdan.
  • quote:

İndiriyorum, fakat şunu soracaktım, tam yetki vermeden bu program yapabilir mi ? Çünkü sadece okuma ve yürütme yetkisi var ya o açıdan.

Daha önce bu başıma gelmedi, sadece Linux ortamında denemen için yazdım bu yöntemi. Bi dene bakalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Flash Belleğimi Kullanamıyorum.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yalnız disk seçerken boyutlara dikkat et. Windows'taki gibi c-d-e yok. Dev/sda tarzı isimler var.Yanlışlıkla yedekleri veya Windows'u silme.

• Bir saniye, Linux derken ? Linux'ta nasıl açıcam anlamadım. Linux'mu yükleyeyim pc'ye ?
  • quote:

Bir saniye, Linux derken ? Linux'ta nasıl açıcam anlamadım. Linux'mu yükleyeyim pc'ye ?

Hayır hocam. Bu Linux tabanlı live cd dir. Yani Linux'u flasha kurup pcyi flash üzerinden çalıştırmak. Pcye bişey kurulmuyor merak etme. Bu kalıplar, açılmayan pclerden veri kurtarma amaçlı hazırlanmıştır.

• He tamam teşekkürler, deniyorum.
  • Flash belleğimi hiçbir şekilde biçimlendiremiyorum

Hiçbir program yazdıramıyor, Rufus-Windows Usb Dvd Download Tool-Universal USB Installer. Hata resimdeki gibi.
  • quote:

Hiçbir program yazdıramıyor, Rufus-Windows Usb Dvd Download Tool-Universal USB Installer. Hata resimdeki gibi.

Sen o sorunlu flasha mı yazıyorsun ki? Eğer başka flash yoksa cdye yazdır. Ashampoo burning studio veya Nero tarzı bir programla. Hafıza kartı da olur,okuyucu ile tabii ki. Universal usb installer programında ; en üstteki kutudaki listede, en altta unlisted Linux tarzı bir seçenek var onu seç. Ortadaki kutudan gparted iso dosyasını seç. En alttaki kutudan ise flash belleği seç ve yanındaki tiki işaretle. Bu flashı gerektiği biçimde formatlamak içindir. Çıkan soruları onayla ve başla.

• Bozuk flash ile değil. 3 adet farklı flash ile denedim hepsinde aynı hatayı veriyor. Dediğin kutucukları seçtim ama yine aynı.
  • quote:

Bozuk flash ile değil. 3 adet farklı flash ile denedim hepsinde aynı hatayı veriyor. Dediğin kutucukları seçtim ama yine aynı.

Flashı fat32 olarak biçimlendirip dene bakalım.

• Zaten hepsi Fat32'de iken bu hatayı aldım. NTFS seçince zaten biçimlendirmeyi yapamıyor donuyor. Sadece fat32 oluyor. Ondada bu program hata veriyor. Bence uğraşmayayım. Para biriktireyim, yeni bir flash bellek alayım.
  • quote:

Zaten hepsi Fat32'de iken bu hatayı aldım. NTFS seçince zaten biçimlendirmeyi yapamıyor donuyor. Sadece fat32 oluyor. Ondada bu program hata veriyor. Bence uğraşmayayım. Para biriktireyim, yeni bir flash bellek alayım.

Bence cdye yazdırıp dene. Önemli olan yeni bişeyler öğrenmek. Deneme yanılma falan. O programların hepsinin her Flashta hata vermesi pek olası değil. Atladığın bi nokta olabilir. Teamviewer var mı? Bi de ben bakayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 25 Mayıs 2017; 22:55:1 >
  • CD takamam okuyucum yok. TeamWiever var ama şu an okula gidiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.