Şimdi Ara

Flaş parlamasını önleyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni aldığım panasonic LX3 ile deneme çekimleri yapıyorum,az ışıklı iç mekan çekimlerde resimler temiz çıksın diye makinenin dahili flaşını kullanıyorum.geniş çekimler gayet güzel,ama özellikle yakın plan çekimlerde çok parlama oluyor,bunun önüne nasıl geçebilirim?

örnek resim

http://img148.imageshack.us/img148/1871/p1000317f.jpg

• Yakın plandaki obje için flaş kullanımı ustalık isteyen birşey. Body üzerindeki flaş sizi pek tatmin etmeyebilir. Hevesiniz kırılmasın. İşin doğrusu kaliteli bir çekim isteniyorsa harici flaş ve tetikleyici ile strobist tekniği uygulanabilir. Ama bu flaşlı çekimleri daimi kullanıyorsanız daha doğrusu ilgi alanınız buysa bütçe ayrılabilecek bir teknik. Siz el yapımı veya nette bulabileceğiniz ucuz yollu flaş diffuser kullanın. Daha kaliteli yoğun bir ışık elde ederseniz. Bir de çekilen objenin hemen arkasında gölge oluşturabilecek duvar vb. ortamları tercih etmeyin. Selametle.

• Flash ların GN (guide number) degeri vardır. Bu deger formule ederek uygun pozlama ile patlamadan cekimler yapılır.

Flash tam manasıyla kullanmak istiyorsanız gereginden fazla yada dusuk aydınlatmaması icin GN degerini bilip hesap yapmak lazım.
    Hesaplama cok basit.

Mesela flash GN degeri 11 olan bir makina 5 metre uzaklıgı aydınlatması icin 11/5=2.2 F degeri cıkarılır.
    Yada diyaframa gore hesaplarsak 11/2.8=3.9 metre cıkar.

Iso degeri arttıkca GN degeri degisir.
    Mesela ıso 100 de GN 11 ise, ıso 400 de 22 olur. Bu tabloyu bilip kullanmakta daha dogru sonuclara goturur.

Bunun dısında aydınger kagıdı ile flash ısıgını yumusatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 15 Ekim 2010; 14:47:54 >
  • Fotoğrafı 24mm'de çekmişsiniz sanıyorum. O mesafede patlamayacak flaş yok gibi birşey. LX-3'te flaşın etkin olduğu mesafe 24mm'de 0,8m'den başlıyor sanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Yakın plandaki obje için flaş kullanımı ustalık isteyen birşey. Body üzerindeki flaş sizi pek tatmin etmeyebilir. Hevesiniz kırılmasın. İşin doğrusu kaliteli bir çekim isteniyorsa harici flaş ve tetikleyici ile strobist tekniği uygulanabilir. Ama bu flaşlı çekimleri daimi kullanıyorsanız daha doğrusu ilgi alanınız buysa bütçe ayrılabilecek bir teknik. Siz el yapımı veya nette bulabileceğiniz ucuz yollu flaş diffuser kullanın. Daha kaliteli yoğun bir ışık elde ederseniz. Bir de çekilen objenin hemen arkasında gölge oluşturabilecek duvar vb. ortamları tercih etmeyin. Selametle.

Arkadaş açıklamayı yapmış zaten... Şimdilik yapacağınız işlem diffuser kullanmak.. Olmadı çekerken flaşın önüne beyaz dosya kağıdı koyun. az buçuk flaşı yumuşatır

• cevaplar için çok sağolun,sanırım şimdilik flaşı yumuşatma yoluna gidicem,profesyonel yöntemleri daha sonra düşünürüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading

quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Yakın plandaki obje için flaş kullanımı ustalık isteyen birşey. Body üzerindeki flaş sizi pek tatmin etmeyebilir. Hevesiniz kırılmasın. İşin doğrusu kaliteli bir çekim isteniyorsa harici flaş ve tetikleyici ile strobist tekniği uygulanabilir. Ama bu flaşlı çekimleri daimi kullanıyorsanız daha doğrusu ilgi alanınız buysa bütçe ayrılabilecek bir teknik. Siz el yapımı veya nette bulabileceğiniz ucuz yollu flaş diffuser kullanın. Daha kaliteli yoğun bir ışık elde ederseniz. Bir de çekilen objenin hemen arkasında gölge oluşturabilecek duvar vb. ortamları tercih etmeyin. Selametle.

Arkadaş açıklamayı yapmış zaten... Şimdilik yapacağınız işlem diffuser kullanmak.. Olmadı çekerken flaşın önüne beyaz dosya kağıdı koyun. az buçuk flaşı yumuşatır

24mm ile o mesafede flaşı kullanabilmek için önüne bir tomar A4 koymak gerek

PS ile çok hızlı bir şekilde aşağıdaki gibi düzelttim. RAW olsaydı biraz daha detay yakalayabilirdik.
    http://img833.imageshack.us/img833/6465/p1000317fps.jpg

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fotoyu makinanın kendi ayarlarında çekmişiniz makina Shutter 30 sec ve Aperture ve ıso ayarlarını kendi ayarlamış lx3 flaşı kısma ayarı varsa onu deneyin manuel ayar'da Shutter hızını yükseltip 400,500 gibi diyaframı 2,8 çekip deneyin.yada tersi.

quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

yeni aldığım panasonic LX3 ile deneme çekimleri yapıyorum,az ışıklı iç mekan çekimlerde resimler temiz çıksın diye makinenin dahili flaşını kullanıyorum.geniş çekimler gayet güzel,ama özellikle yakın plan çekimlerde çok parlama oluyor,bunun önüne nasıl geçebilirim?

örnek resim

http://img148.imageshack.us/img148/1871/p1000317f.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 15 Ekim 2010; 18:27:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.