Şimdi Ara

Flaş bellekler neden çabuk bozulur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
13.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • itiraf edeyim ki.flaş bellekleri kuralına uygun kullanmıyorum.yani "donanımı güvenle kaldır"dan kaldırmadan çıkarıyorum.bilmiyorum belki de bu yüzden 1 flas bellek bende 1 sene gitmiyor.?
    işin garipp tarafı da 1 saat önce çalışan bir flas bellek hiç hata filan vermeden çalışmadı.başka pc-lerde denememe rağmen.

şimdi merak etttiğim şu ki acaba flas belleklerin belli bir ömrü var mı?sürekli kopyalama silme zarralı MI?biçmlendirem zarralı mı?

• Zarar tamamen bellekteki akımı (yani o andaki işleme göre USB soketten belleğe data aktarımındaki normal akım yada hazırda bekleme konumundaki sızıntı akımı) kesmeden çekmekten kaynaklanıyor. 3 sn lik bir işlemi yapmaya üşenmenin maliyeti azami 1 yıl kullanılacak bellekler... Çözüm ise zaten soruda saklı.
  • Hocam ben bu işleri şansa bırakıyorum elektronik iş şans işi değilmi örneğin benim toshiba flash disk annem sağolsun çamaşır makinasında yıkamış yanlışlıkla ama bir baktım hala çalışıyor şans yani
  • Sürekli kopyalama zararlı değil. Usb nin bozulma sebeplerinden en çok görüleni usb portlarının dengesiz voltaj vermesidir.
  • Pier'in dediği gibi voltaj ve donanımı güvenli kaldırmamaktan kaynaklanıyor.

100 defa uyarıyoruz etrafımızdakileri yahu cokmu zor sağ tıkla durdur yap öyle çıkart

yok ya ne alakası var ben çıkarıyorum direk bişide olmuyor diyede cevap alıryoruz . belli bir süre sonra aa benim usb bellek bozuldu diye geri dönüyorlar :)
  • donanımı güvenle kaldır özelliğini kullanarak kaldırmak gerek.Bunu şahsen denedim ve uyguladım normalde 2 ay gitmeyen flashlarım şimdi 7 ay oldu hala sorun yok ayrıca flashın markasıda çok önemli imkanınız varsa OCZ alın süper ötesi diyebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragonball

Pier'in dediği gibi voltaj ve donanımı güvenli kaldırmamaktan kaynaklanıyor.

100 defa uyarıyoruz etrafımızdakileri yahu cokmu zor sağ tıkla durdur yap öyle çıkart

yok ya ne alakası var ben çıkarıyorum direk bişide olmuyor diyede cevap alıryoruz . belli bir süre sonra aa benim usb bellek bozuldu diye geri dönüyorlar :)

Sol tıklayarak daha kolay.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leprikon

donanımı güvenle kaldır özelliğini kullanarak kaldırmak gerek.Bunu şahsen denedim ve uyguladım normalde 2 ay gitmeyen flashlarım şimdi 7 ay oldu hala sorun yok ayrıca flashın markasıda çok önemli imkanınız varsa OCZ alın süper ötesi diyebilirim.

Aynen dediklerine katılıyorum ama geçenlerde OCZ ATV 8GB lık bir Usb belek aldım ve bende her zaman donanımı güvenli kaldır dedikten sonra belleğimi çıkartırım makinadan ama banamı denk geldi bilmiyorum Usb belleğim şimdi çalışmıyor hangi makainada denediysem görmedi bende garantiye gönderdim malum OCZ ürünleri ömür boyu garanti bekliyorum şimdilik sonucu tabi malum içinde sakladığım bütün verilerim uçtu

• arkadaşlar..
    bazen bende ""genel birim aygıtı şuan durduramıyor...""gibi hata oluşuyor.mecbur kalıp çekip
    alıyorum bu seferde.Bu hatanın sebebi nedir,sizin başınıza geldimi hiç??
  • quote:

Orjinalden alıntı: #GECE#

arkadaşlar..
    bazen bende ""genel birim aygıtı şuan durduramıyor...""gibi hata oluşuyor.mecbur kalıp çekip
    alıyorum bu seferde.Bu hatanın sebebi nedir,sizin başınıza geldimi hiç??

Usb disk veya harici Harddiski kullanan bir program vardır. Unlocker programını indirim kurun. Flash disk'e sağ tıklayıp unlocker dediğinizde bütün kilitler kalkacaktır. Bundan sonra sorunsuz bir şekilde güvenli kaldır yapabilirsiniz.
  • aygıtı kullanan tüm programlar kapalı oldugu halde bu hatayı alıyorum.
    Tavsiyenizi deneyeceğim,teşekkür ederim..
  • ilk flash belleğimi 5-6 yıl önce almıştım belkide daha eskidir, 64 mb lık dandik bir markaydı, hala çalışıyor tabi ben kullanmıyorum artık o başka, onun üzerine 5-6 farklı flash bellek kullandım hiçbirinde bozulma olmadı, belleği "donanımı güvenle kaldır" seçeneği ile çıkarttığınızda herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum, "donanımı güvenle kaldır" çalışmadığı zamanlarda bilgisayarı kapatarak flash belleğe giden akımı kesmek en doğrusu çünkü bellek ile usb port arasında akım varken belleği çekmek, flash belleğe zarar verebileceği gibi usb portada zarar verebilir
  • valla ben flashımı aldım alalı yani 1,5 senedir doğru düzgün flashı kaldır demedim hatta mesajımda belirttiğim gibi çamaşır makinasında da yıkandı ama maşallahı var hala çalışıyr markası toshiba 17ytl ye almıştım ŞEYTAN KULAĞINA KURŞUN....
  • eğer bir sandisk flash bellek alır ve kullanım kılavuzunu okursanız, windows XP işletim sisteminde donanımı güvenle kaldırı kullanmadan da belleğiniz çıkarabileceğiniz yazdığını görrürsünüz tek dikkat etmeniz gereken belleğin aktivitesini gösteren ışığın aktivite olduğunu gösterir şekilde yanıp yanmadığını kontrol etmek yoksa windows xp sistemlerde donanımı güvenle kaldırı kullanmanıza gerek yok.
  • sandisk kingston
    bişey olmaz
  • Arkadaşlar donanımı güvenli kaldır yapıyorum bunun ne yararı olur voltajımı kesiyor
  • Hiçbir flash belleğim şimdiye kadar yıllarca bozulmadı. Hiçbir zaman USB ye takılı cihazlarımı Güvenle kaldırmadım. USB hot plug destekli bir arabirimdir. Güvenle kaldır kısmı genelde dosya koruması içindir. Bozulan cihazlar için ise ancak iyi bir USB gerilimi sağlayamayan bir sistemden kaynaklanabilir. Mesela usb hdd ler usb nin tüm teorik gücünü çekecek şekilde tasarlandıkları için bunların güvenle kaldırılmaması iyi bir sisteme(kaliteli anakart ya da PSU) sahip olmayanlar da sorun çıkartabilir.
  • kingston hayatta bozulmuyor örnek :D : Pantolunum cebinde unuttum makinada yıkandı hiç bişey olmadı örnek2: suya düştü 5 katlı binanın tepesinden asvalta attık bişey olmadı !!! Daha nediyim dandik flashbellekler almayınız !!!
  • Arkadaşım bunun en büyük nedeni kasanın ön usb'lerini kullanmamız..
    Bunlar anakarta entegre olmadığından kabloları yanlış bağlanabiliyor..
    Bu durumda ön usb kullanımında arıza oluşuyor..
    1 kasa da 4 tane flash disk bozdum deneyerek hepsini servise gönderdim..=)
    Ama nedenini buldum sonunda usb kablolarını bi kontrol etmen(ettirmen)
    Yada kasanın arkasındaki anakarta entegre usb leri kullanman..
  • 1 sene gitmiyo mu

Donanımı güvenle kaldırıp her bilgisayara takmadığın sürece uzun uzun kullanırsın
    (Bknz ben 3 senedir kingston 2 gb kullanıyorum hala banamısın demedi şimdi 8 gb aldım bakalım hiç bi problem yok ayrıca bi adette flash bellek yaktım ön usb yuvalarını 12 volta bağlamışımda )
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.