Şimdi Ara

FLAC olan ses formatıyla nasıl araç cdsi hazırlayabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Oynatıcının flac formatını desteklemesi lazım. Genelde araç oynatıcısı MP3 destekler. Eğer aracınızın oynatıcısı nın flac desteklediğini düşünüyorsanız veri CD si olarak yazabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cd hazırlayamazsın; zira araç teyplerinin yüzde doksanı double dinlerde dahil flac desteklemez.

telefona koyar telefondan bluetooth varsa bluettoh ile ile dinleyebilirsin.

ama bluetooth ile dinlediğin için gene flac kalitesini alamayacaksın.

kalite istiyorsan tek çare harici bir flac destekli mp3 playeri aux girişinden bağlamaktır.

hayırlı günler.
  • Flac formatını 320 kbps mp3'e çevirebiliyorsun. Arabada dinlediğin sistem ile de zaten arada ki farkı anlayamazsın. Ben bu şekilde yapıyorum, standart youtubetan çevirme mp3lere göre baya kalite farkı oluyor.
  • Arkadaşlar flac dosyaları nerden ve nasıl indirebiliriz peki?
  • Bob Seger kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • FLAC dosyalar kayıpsız ve yüksek kaliteli olduğu için doğrudan AUDIO CD yapabilirsiniz. MP3 gibi çalamıyor çoğu cihaz malesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2000'li yılların başında müzik albümlerinin resmi satıştaki hallerini CD olarak alırdık. koca CD içinde sadece bir albüm olurdu. bit seviyesi mp3'e göre çok yüksek olan, kaliteli ses formatları ile kayırlı olurlardı.

bunu söylüyorum çünkü FLAC denilen şey o zamanlar satın aldığımız ve CD çalarların desteklediği ses formatlarının dosya sıkıştırması ile sıkıştırılmış halidir.

kısacası, FLAC'dan DTS tarzı "sıkıştırılmamış" bir formata çevirirseniz mantıken CD çaların bunu görebilmesi ve oynatması lazım.

"mantıken" diyorum çünkü aradan çok yıllar geçti, kimse artık para verip resmi albüm CD'si almıyor, mp3'ler çok yaygınlaştı, yeni üretilen daha düşük maliyetli CD çalarlar belki de DTS gibi o eski kaliteli formatları desteklemiyor olabilirler.
  • bir de not geçeyim;

soruya öğüt ile karşılık vermeyi sevmem ama, şu düşüncemi söylemek istiyorum,

FLAC ve DTS ben de dinliyorum, ama bu yüksek kaliteli ses formatlarının kalitesi ancak size o kaliteyi hissetirebilecek ses ortamı mevcut ise anlaşılıyor. yüksek kaliteli bir kulak üstü kulaklık tercihimdir mesela.

arabada hoparlör ile müzik dinlemeye gelirsek, araçta zaten birsürü sarsıntı, uğultu var, o hengamede hoparlör size sesin çoğu ayrıntısını hissettiremez diye düşünüyorum. bu sadece düşüncedir.

yani, söz konusu dinleme ortamı seyir halindeki bir aracın içerisindeki araç hoparlörü olacak ise, yüksek kaliteli ses formatlarına bence pek gerek yok. zaten o aradaki kalite farkını aracın ortamı yok edecektir.

ha siz derseniz ki ben denedim ve ses farkını duydum, ona lafım yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Ocak 2017; 18:33:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

bir de not geçeyim;

soruya öğüt ile karşılık vermeyi sevmem ama, şu düşüncemi söylemek istiyorum,

FLAC ve DTS ben de dinliyorum, ama bu yüksek kaliteli ses formatlarının kalitesi ancak size o kaliteyi hissetirebilecek ses ortamı mevcut ise anlaşılıyor. yüksek kaliteli bir kulak üstü kulaklık tercihimdir mesela.

arabada hoparlör ile müzik dinlemeye gelirsek, araçta zaten birsürü sarsıntı, uğultu var, o hengamede hoparlör size sesin çoğu ayrıntısını hissettiremez diye düşünüyorum. bu sadece düşüncedir.

yani, söz konusu dinleme ortamı seyir halindeki bir aracın içerisindeki araç hoparlörü olacak ise, yüksek kaliteli ses formatlarına bence pek gerek yok. zaten o aradaki kalite farkını aracın ortamı yok edecektir.

ha siz derseniz ki ben denedim ve ses farkını duydum, ona lafım yok..

Bende uzun uzun düşündüm 320 kbps yeterli sanırım.Flac araba için gereksiz.Fakat aracın usb yeri yok.2004 yılında japonyadan gelmiş ilk jazz jenerasyonundan araç.Cd hazırlamak istiyorum bunun için en uygun programın linkini atarmısınız?

• Kendinle çelişiyorsun flac'in manası az miktar sıkıştırma ile cd kalitesine yakın ses vermektir. Sen zaten cdsi yapacağım diyorsun. Bir cdye flac yapıp 15 şarkı koyacağına normal audio cd yarat mis gibi kalite al işte. Ya da araçta usbi sd girişi varsa direk wav formatında kaydet müziklerini hepsini şıkır şıkır çalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Kendinle çelişiyorsun flac'in manası az miktar sıkıştırma ile cd kalitesine yakın ses vermektir. Sen zaten cdsi yapacağım diyorsun. Bir cdye flac yapıp 15 şarkı koyacağına normal audio cd yarat mis gibi kalite al işte. Ya da araçta usbi sd girişi varsa direk wav formatında kaydet müziklerini hepsini şıkır şıkır çalsın.

Hocam flac dosyalarini audio nasil yapabilirim audio olarak mi cdye yazdirmam gerek aracin usb girisi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FLAC formatı "az miktar sıkıştırma ile audio CD kalitesine yakın" ses kalitesi verir düşüncesi yanlış. FLAC direkt olarak audio cd kalitesinde ses verir.

FLAC formatında audio cd dosyaları dosya sıkıştırması yöntemi ile sıkıştırılırlar (winzip gibi) dinleme esnasında da tekrar açılırlar, açıldıktan sonra orjinal dosyanın bire bir aynısı çıkar ortaya. sıfır kayıp.

örneğin FLAC'a dönüştürülmüş bir DTS dosyasının ses kalitesinde hiçbir değişme olmaz. FLAC ismindeki 'L' harfi zaten "Loseless" kısaltması idi. kayıpsız yani.

mp3 ses formatı ya da JPEG resim formatları ise "kayıplı" sıkıştırma formatlarıdır. bu formatlar dosya sistemi sıkıştırması yapmazlar, veriyi fourier serilerine dönüştürürerek "kayıplı" şekilde kaydederler. hafif kayıp gerçekleşir ama sıkıştırma seviyeleri çok yüksektir. mp3'ler bu yüzden az yer kaplarlar. JPEG resim dosyaları bu yüzden az yer kaplarlar.

FLAC sıkıştırmasında kayıp sıfırdır, ama dosya pek fazla sıkıştırılamaz.

• Yazdiginizi yuz kez yazdilar zaten.320 kbps de karar kildim.Flacin siradan ses sistemlerinde zor anlasilacagini biliyordum.Elimde flac dosyalari oldugu icin bu soruyu sorma gereksinimi duydum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı soruyu soran arkadaşlara cevap olsun diye diyorum 1. si elinizdeki flac müziğin orjinal olup olmadığını öğrenin mp3 den dönüştürme bir flac aldatmacadır. Bunu adobe audition gibi programlar ile frekans analizinden görebilirsiniz. Yada ses dalgalarına zoom yapıp dalgaların en ince ayrıntısına girintisine çıkıntısına kadar olup olmadığını görerek anlarsınız mp3 daha sade bir dalga sunar. 2. olarak flacımız orjinal ise bunu format factory ile wav formatıa çeviriyoruz şarkı boyu 75 dakikayı geçmeyecek şekilde oluşturuyoruz misal 15 şarkı oluşturdunuz bundan sonra wav dosyalarını nero cd yazdırma programı ile audio cd olarak yazdırıyorsunuz işlem bu kadar basit wav formatı sıkıştırılmamış ses formatıdır . cd ye yazdıktan sonra wav dosyalarını silebilirsiniz.
  • Nero ile direkt flac dan audio CD ye çevirme yapılamıyor mu ,arada format factory kullanmak şart mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.