Şimdi Ara

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar malum tercih dönemine daha var ama araştırmalara erken başlamak lazım . Fizyoterapi okuyanlar bitirenler veya bu bölüm hakkında bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum .

Fiyoterapi okumak zor mu ? Ygs2 ve mf3 ile alan yerlerin farkı ne ? Eğitimi en iyi olan yer neresi ? Bölümün geleceği nasıl şimdi girsem en iyi ihtimal dört sene sonra bitiricem dört sene sonra yine işi garanti olabilir mi ? Üniversite çok fark eder mi ? Mezun olduktan sonra yükselme şansı var mı ( uzmanlık gibi) ? Özelde ve devlette ortalama maaşlar ne kadar ?

Biraz uzun oldu ama severek yapabiliceğim mesleklerden biri olduğu için sorularımın hepsini öğrenmek istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proudyman -- 24 Haziran 2014; 17:43:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up up up

• ygs-2 ve mf3 ile alınan yerlerin hiçbir farkı olmayacak..Aynı diplomayı alıp aynı işe girebileceksin bunu bil yeter İş garantisi şimdiki kadar olmasa bile iyi durumda olacagını düşünüyürum,yani sadece tahmin kimse bilemez bunu şuan..

Maaş olarak bir arkadaş izmirde 3300 e çalışıyor geçen sene mezun oldu..Sağdan soldan anadoludan çağırdılar 3500-4000 e ama ailesi,evi burda oldugu için rahatını bozmak istemedi..Bu arada dokuz eylül ftr mezunu kendisi
  • Uppp

• quote:

Orijinalden alıntı: D@yWaLKer35

ygs-2 ve mf3 ile alınan yerlerin hiçbir farkı olmayacak..Aynı diplomayı alıp aynı işe girebileceksin bunu bil yeter İş garantisi şimdiki kadar olmasa bile iyi durumda olacagını düşünüyürum,yani sadece tahmin kimse bilemez bunu şuan..

Maaş olarak bir arkadaş izmirde 3300 e çalışıyor geçen sene mezun oldu..Sağdan soldan anadoludan çağırdılar 3500-4000 e ama ailesi,evi burda oldugu için rahatını bozmak istemedi..Bu arada dokuz eylül ftr mezunu kendisi

Arkadasa katılıyorum + olarak degerini kaybetmiş birçok saglık bölümünden iyidir ve cok hayır dua alırsın ayrıca sıralamasının yükseleceği görüşündeyim

• Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler okuyanlar ya da mezun olanlardan da bilgilendirme bekliyorum koskoca forumda yok mu ya hiç okuyan :)

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sdü Tıp ve tıp hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uppppp

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: proudyman

Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler okuyanlar ya da mezun olanlardan da bilgilendirme bekliyorum koskoca forumda yok mu ya hiç okuyan :)

Var var olmaz mı :) Okuması zor onu söyliyim anatomiden kaldım bütü bekliyorum hala en basitinden Onun haricinde zorluğuna rağmen meslek gibi meslek olduğunu düşünüyorum. Toplasan 2 kere hastaneye gitmişimdir ama hastanın o mutluluğunu görünce dedim doğru yerdeyim diye. Paradan ziyade bunu düşünmek lazım gerçekten meslek olarak da zor. Başkalarıyla da konuşun bol bol araştırın. Forum olmasaydı geçen sene yanlış tercihle gidiyodum başka yere o yüzden yardıma geldim nankörlük etmemek lazım, dediğim gibi tercihlere kadar araştırmaya devam edin imkan varsa hastaneye gidip ortamı görmeye çalışın

• proudyman P kullanıcısına yanıt
    Bir mesleği kötülemek istemem ama o puanları haketmiyor. Annem doktor ordan biliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PeşimizdeBiriVar kullanıcısına yanıt
    Açıkçası aldığı parayı çok düşünmüyorum ama öğrenmek lazım yinede :) benim en çok merak ettiğim şey iş tamam sağlıkçı açığı var şu an boşta kalma durumu yok ama dört beş sene sonra ne olur sence bu arada mesajın için teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: proudyman

Açıkçası aldığı parayı çok düşünmüyorum ama öğrenmek lazım yinede :) benim en çok merak ettiğim şey iş tamam sağlıkçı açığı var şu an boşta kalma durumu yok ama dört beş sene sonra ne olur sence bu arada mesajın için teşekkürler :)

Benim de daha 3 senem var boşta kalmayacağımızı ümit ediyoruz :) Bence uzun süre açıkta kalmayız tabi sağlık bu nolur bilinmez ama benim de pek bi bilgim yok bu konuda. Daha tecrübelilerle konuşmak lazım, rica ederim :)

• PeşimizdeBiriVar kullanıcısına yanıt
    Nick imden de anlaşılacağı üzere tıp istiyordum fakat olmadı.Trabzon gibi dişleri zorlayacağım.Asıl kafamda olan fizyoterapi.21 bin geldi sıralamam ve bir çok ftr yi tutturuyorum.Ama bu konuda bilgi eksiğim var sanırım.Sorularımı aşağıya yazacağım acaba yardımcı olabilir misiniz?
    1.Mezun olduktan sonra uzmanlık var mı?
    2.Ders programında gösterilen yaz staji nasıl oluyor?Biz mi hastane buluyoruz okul mu kendi hastanesinde eğitiyor?
    3.4. sınıftaki klinik eğitimi nasıl?Tıp fakültesindeki gibi mi?
    4.Uygulamalı dersleri var mı yoksa hep bilgi ağırlıkta mı?
    som olarak özel mi avantajlıdır devlet mi?

Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim teşekkürler. @PeşimizdeBiriVar
  • Uppp

• FTR okuyanlar yardım edin önerir misiniz? Çok mu zor iş ortamları?
  • Up

• ondokuzmayıstıp O kullanıcısına yanıt
    Mezun olduktan sonra istersen iki yılda uzmanlık alabiliyorsun
    Staj üç haftayı kapsıyor nerede yapacağın da üniversiteye göre değişiyor. Bazıları kendi hastanesini zorunlu kılıyor bazıları istediğinde yapabilirsin diyor.
    Klinik eğitimi tıptaki gibi. Dördüncü sınıfta stajyer fizyoterapist oluyorsun.
    Uygulama dersleri tabi ki var birinci sınıf bilgi ağırlıklı ikiden itibaren uygulamalar artıyor.
    Özel mi devlet mi derken çalışırken mi yoksa üniversite olarak mı ?
  • 2 yıllık bir bölüm var hastaya yakın temas hareketlerin onun yaptığı söyleniyor ben insanlarla çok yakın olmayı sevmediğim için bunu sormuştum
    Bir de hastaya ilk doktor bakıyor sonra fizyoterapiste yolluyor diye biliyorum. Yazmalı mıyım bilmiyorum of
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.