Şimdi Ara

Fizikte Yeğin nükleer Zayıf nükleer Elektromanyetik kuvvet soruları NEYDİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
4.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

ben yalnız 2 mi yalnız 3 mü dedim hatırlamıyom bu konuya çalışacaktım kesin çıkacak diye bakamadım bi türlü

sen yine iyisin benim böyle bir konunun varlığından bile haberim yoktu
  • Tamam beyler sakin olun yalnız II olacakmış cevap fenden 2 yanlışım oldu şimdiden. Bu arada ÖSYM soruları Wikipedia'dan mı soruyor aynı cümleyi yazmışlar;http://tr.wikipedia.org/wiki/Temel_kuvvet
  • Yeğin nedir arkadas? Sinav yapip insan eleyecez diye yaptiklari kepazelikten baska bir sey degil. OSYM baskanina sorsan o bilmez yeğinin kelime anlamini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene çıkabilir bu soru,konu yükselsin
  • 3. Yargıyı hatırlayan arkadaş var mi ? Gerçi geçen yıl sınavdan çıktığımızda hatırlayan yoktu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler cevap 2-3 değimiydi öyle hatırlıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap nedir? Ben sınava girsem 2-3 derdim. Zira 3. şıkta elektron ve protonu bir arada tutan kuvvetten bahsediyor. Bu da zayıf nükleer kuvvettir diye hatırlıyrum, Kimya'da ki çekirdek kimyası konusundan..
  • '' yeğin kuvvet güçlü kuvvetle aynıdır ve çekirdekteki proton ve nötronları birarada tutar,zayıf nükleer kuvvet radyoaktif bozunmalarda ortaya çıkar zayıf nükleer kuvvetin etki ettiği parçacık bozunarak başka parçacığa dönüşür ''

Demiş forumdan bir arkadaş. Galiba bu doğru, ben yanlış biliyormuşum.

http://palmeyayinevi.com/UserFiles/File/OnikiSinifFizikKonu/Unite6.pdf

251. sayfada her şey yazıyormuş.

LİNKİ OKUYUN!

Sağolasın hocam anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomthejeer -- 13 Mart 2015; 18:13:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Cevap nedir? Ben sınava girsem 2-3 derdim. Zira 3. şıkta elektron ve protonu bir arada tutan kuvvetten bahsediyor. Bu da zayıf nükleer kuvvettir diye hatırlıyrum, Kimya'da ki çekirdek kimyası konusundan..

Çekirdeğin bir arada durmasını sağlayan kuvvet GÜÇLÜ NÜKLEER
    Çekirdeğin karasız olmasını sağlayan kuvvet ZAYIF NÜKLEER
  • Cevap 1-3 beyler forumun fizik Allaha emanet yemin ediyorum herkes yalnız 2 demiş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.