Arkadaşlar vektörlerde olsun basit makinelerde olsun Sinüs kosinüs ifadeleri karşıma çıktığında çılgına dönüyorum (0 trigonometri bilgim var). Sadece sinüsün hangisi kosinüsün hangisi olduğunu (Karşı dikin hipotenüse oranı gibi terimler) bilsem sizce bu konuda sıkıntım geçermi yoksa cosinüs sinüs ile ilgili trigionometride sorularıda mı çözmem gerek.
quote:
Orijinalden alıntı: Logic54
Arkadaşlar vektörlerde olsun basit makinelerde olsun Sinüs kosinüs ifadeleri karşıma çıktığında çılgına dönüyorum (0 trigonometri bilgim var). Sadece sinüsün hangisi kosinüsün hangisi olduğunu (Karşı dikin hipotenüse oranı gibi terimler) bilsem sizce bu konuda sıkıntım geçermi yoksa cosinüs sinüs ile ilgili trigionometride sorularıda mı çözmem gerek.
Hocam genelde cos53, cos37, sin37, sin53 çıkıyor. Onlarında değerlerini soruda veriyor. Dediğiniz gibi karşı kenar bölü hipotenüs çıkıyor. Birde bunlardan üçgen oluşturuluyor bazı sorularda 3,4,5. Benim karşıma başka türlü çıkmadı.
hocam trigonometri çalışmana gerek yok ki zaten sana yatayda veya düşeyde verilen kuvvetlerde direk matematiksel işlem yapacaksın fakat vektörü eğimli verdiğinde bunu yatay ve düşey bileşenlere ayırman gerek dikeyde sin , yatayda cos la çarpacaksın bu kadar
BloodyShift
kullanıcısına yanıt
hocam dik üçgen konusuna hakimim. ama mantığını öğrenmek açısından sordum diğer arkadaş güzelce anlatmış durumu sanada çok teşekkür ediyorum.
bak vektörü çizdin ya. açı olan taraftaki bileşini için kosinüsü kullan.açı olmayan taraftaki bileşen için sinüsü kullan. değerini soru verir zaten al yerine koy.
ozank_95
kullanıcısına yanıt
Hocam durum hepsinde böyleyse verdiğin tyo için çok teşekkür ettim. gerçi soruda da veriyor cos yada sin değerini ama genel kültür olarak :)
TheWolverine
kullanıcısına yanıt
HOcam gerçekten sağol. Bu bilgi de çok işimi görecek :D