Şimdi Ara

Fiziksel ve Kimyasal değişimlere örnekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konu basit gibi görünüyorda bazen uç sorular oluyor ve ygs de eleyicilik bakımından gelirse diye işimi sağlama almak istiyorum.
    Yırtılma,erime,donma,buharlaşma,çözünme olayları,gökkuşağı vs gibi örnekler fizikseldir.Yanma,oksitlenme,asit,baz falan kimyasaldır falan da.Bazı çözünme olayları fiziksel bazıları kimyasal oluyor onda neye dikkat edecez.Yemek tuzu suda çözünmesi fiziksel gümüşnitratın kimyasal oluyor mesela.Ve ya tellerin elektriği iletmeleri petrolden mazot eldeleri falan fiziksel oluyor.Hocamız koladan asit kaçmasıda fizikseldir dedi mesela bu gibi örnekleri çoğaltabilir miyiz zor örnekleri.İlgilenlelere teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantasy* -- 7 Ekim 2010; 13:44:54 >

• Çok var tabi ama aklıma gelenleri sayayım;

Kimyasal: Solunum,fotosentez,çürüme-ekşime,mayalanma,grizu patlaması(belki çıkmaz ama belli olmaz yine de), çöplüklerden çıkan metan gazı, inşaatlardaki harcın sertleşmesi, florasan ışıkların prensibi, hava yastığının şişmesi vb.

Baya ilginç örnek vermişti bizim hoca ama defterim yanımda değil şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ AWESOME _

Çok var tabi ama aklıma gelenleri sayayım;

Kimyasal: Solunum,fotosentez,çürüme-ekşime,mayalanma,grizu patlaması(belki çıkmaz ama belli olmaz yine de), çöplüklerden çıkan metan gazı, inşaatlardaki harcın sertleşmesi, florasan ışıkların prensibi, hava yastığının şişmesi vb.

Baya ilginç örnek vermişti bizim hoca ama defterim yanımda değil şimdi.

Ben de enteresan örnekler arıyordum öyle ondan açtım hem geyik olsun hem bilgi paylaşımı vs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.