Şimdi Ara

fizikçiye şöyle bi soru sordum dondu kaldı (ışık hızını aşma hakkında) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
4
Favori
5.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orionsguard

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

quote:

quote:

quote:

Merkezkaç kuvveti diye bir kuvvet yoktur. Eylemsizlik kuvveti vardır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Merkezka%C3%A7

buyrun

üşendim ciddi bir kaynak bulmaya

yinede siz ciddi bir kaynak isterseniz; google is your best friend

Hayır, merkezkaç kuvveti lise öğretmenlerinin uydurduğu bir kuvvettir.

genç,

hadi cahilsin anladık bari google'a yaz da öğren lise öğretmenleri mi uydurmuş ?

Bence sen herhangi bir prof.a sor fizikten anlayan başka ne diyim bilmiyorum. Merkezkaç kuvveti uydurma bir kuvvettir.

ulan iyi ki bi lise okudunuz he

14 yaşında herşeyin farkındasınız tamam

sonuçta bu cisimleri dışarıya doğru ittiren bir kuvvet var mı yok mu?

Eziklik kompleksin mi var nedir bu yaştan laf sokma derdin? Senin yaşın kaç? Konudaki asıl cahil sensin, git adam akıllı bir fizikçiye sor bu nedir diye hatta ses kaydıda al foruma koy öyle mors edersin beni tamam? Yemin ediyorum anaokulu çocuklarına izletilen bilimsel çizgifilmlerdeki gibi açıklamalar yapıyorsunuz.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=merkezka%C3%A7+kuvveti

Al bak burada da senin gibi bilmişler var ama arada doğru düzgün cevaplayanlar olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Anor~

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

buyrun

genç,

hadi cahilsin anladık bari google'a yaz da öğren lise öğretmenleri mi uydurmuş ?

Bence sen herhangi bir prof.a sor fizikten anlayan başka ne diyim bilmiyorum. Merkezkaç kuvveti uydurma bir kuvvettir.

Alıntıları Göster
    üşeniyorum birir türol feysi getirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

bu buluşu kutlayalım

Alıntıları Göster
    Allahını seven sis atsın.

o kadar motoru üretip 50 km çapında daireyle felan uğraşacağıma honda nın asimosuna takarım o motoru. ön tarafa bi kamera buyur kardeş ışık hızında koşan nesne. üstelik değişmleri naklen izle

tuz bulduğunuz her yere ben hıyarım diye koşmak olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: hærun

quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Saniyede 10.000 deviri hangi motorla yapabilirsin ki?

gelişen teknolojiyle beraber üretilebilr diye düşünüyorum

mıknatıs bilimcilere bi sorun belki biliyolardır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

buyrun

genç,

Eziklik kompleksin mi var nedir bu yaştan laf sokma derdin? Senin yaşın kaç? Konudaki asıl cahil sensin, git adam akıllı bir fizikçiye sor bu nedir diye hatta ses kaydıda al foruma koy öyle mors edersin beni tamam? Yemin ediyorum anaokulu çocuklarına izletilen bilimsel çizgifilmlerdeki gibi açıklamalar yapıyorsunuz.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=merkezka%C3%A7+kuvveti

Al bak burada da senin gibi bilmişler var ama arada doğru düzgün cevaplayanlar olmuş.

he tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: LucidEresbos

üşeniyorum birir türol feysi getirsin

Alıntıları Göster
    öyle bişey yapsan dünya yörüngesinden oynar
  • quote:

Orijinalden alıntı: prince1907

o kadar motoru üretip 50 km çapında daireyle felan uğraşacağıma honda nın asimosuna takarım o motoru. ön tarafa bi kamera buyur kardeş ışık hızında koşan nesne. üstelik değişmleri naklen izle

asimo ışık hızında koşacak?

• quote:

quote:

ironiden anlamayan nesli çok seviyoruz

kaldıraç felan çöz en iyisi sen

• quote:

quote:

quote:

ironiden anlamayan nesli çok seviyoruz

kaldıraç felan çöz en iyisi sen

Alıntıları Göster
    arkadaşım zamanda yolculuk denen kavram ileride yapılacaksa ( zayıf bir ihtimal ) bunun ışık hızıyla yada ışık hızını geçmekle filan ilgisi olmayacak.Sicim teorisi veya solucan delikleri teorisiyle zamanda atlama yaparak veya farklı teorilerle ortaya atılrak başka şekilde birşeyler bulunacak.. ya da bambaşka ufuklara yelken açılacak.(aşığadaki formüle bakınız ...)

Uploaded with ImageShack.us

m : v hızında seyreden maddenin kütlesi
    m0 : maddenin durağan haldeki ilk kütlesi
    c : ışık hızı
    v : maddenin hızı

Formülün paydasındaki yani kök içindeki v c ye yaklaştıkça bu oran 1 olur. ışık hıznda ise payda 0 olur bu da tanımsızdır.Yani ışık hızında bile gitmek heryerde bulabileceğiniz ve geçerliliğini koruyan Relativistic mass formülüne göre imkansız.Araştırmacılar uzaydan gelen ve ışık hızında daha hızlı atom altı parçacıkların olduklarını idda etmişerdir.. ne kadar doğru bilemem.

Bir başka eşitlik. 1 gr maddeyi olduki ışık hızına çıkarmak istiyorsunuz. Gereken enerji ;

E / m = c2 = (299,792,458 m/s)2 = 89,875,517,873,681,764 J/kg (≈9.0 × 1016 joules per kilogram)

89.9 terajoules
    24.9 million kilowatt-hours (≈25 GW·h) >>>> Dünyanın en büyük nükleer santrali 1600MWatt
    21.5 billion kilocalories (≈21 Tcal)
    21.5 kilotons of TNT-equivalent energy (≈21 kt)
    85.2 billion BTUs

yani ışık hızını geçmek veya yakalamakla zamanda yolculuk yapılmaz ancak solucan deliği teorisi veya başka teorilerle zaman da atlayrak (bu konuyu daha sonra ele alacağım) gerçekleşebilir..

• quote:

arkadaşım zamanda yolculuk denen kavram ileride yapılacaksa ( zayıf bir ihtimal ) bunun ışık hızıyla yada ışık hızını geçmekle filan ilgisi olmayacak.Sicim teorisi veya solucan delikleri teorisiyle zamanda atlama yaparak veya farklı teorilerle ortaya atılrak başka şekilde birşeyler bulunacak.. ya da bambaşka ufuklara yelken açılacak.(aşığadaki formüle bakınız ...)

Formülün paydasındaki yani kök içindeki v c ye yaklaştıkça bu oran 1 olur. ışık hıznda ise payda 0 olur bu da tanımsızdır.Yani ışık hızında bile gitmek heryerde bulabileceğiniz ve geçerliliğini koruyan Relativistic mass formülüne göre imkansız.Araştırmacılar uzaydan gelen ve ışık hızında daha hızlı atom altı parçacıkların olduklarını idda etmişerdir.. ne kadar doğru bilemem.

Bir başka eşitlik. 1 gr maddeyi olduki ışık hızına çıkarmak istiyorsunuz. Gereken enerji ;

E / m = c2 = (299,792,458 m/s)2 = 89,875,517,873,681,764 J/kg (≈9.0 × 1016 joules per kilogram)

89.9 terajoules
    24.9 million kilowatt-hours (≈25 GW·h) >>>> Dünyanın en büyük nükleer santrali 1600MWatt
    85.2 billion BTUs

yani ışık hızını geçmek veya yakalamakla zamanda yolculuk yapılmaz ancak solucan deliği teorisi veya başka teorilerle zaman da atlayrak (bu konuyu daha sonra ele alacağım) gerçekleşebilir..

zaman sormadım

• sasirdim su an cunku bende hemen hemen ayni tipi dusunmustm 4-5 sene once arklarla ufolari tartisiyoduk cok hizli hareket edebildiklerinden vede isik hizini gecebilceklerinden yola ciktim ancak 50km falan hesaplamamistim biraz dusuk seviyede tutarak rpm hizini yuksek tuttum ben yani motoru bu motorun ne kadar buyuk oldugu onemli degil sonucta ona gucu veren enerjide sorun ki boyle buyuk bi donus hizini olusturucak enerji bana gore evrende vardir onemli olan o enerjiyi verebilicek maddeleri bulup (ayni kutuplu olucaklar)(cern benzeri ama o zmn cern deneyi ile ilgili bilgim yoktu yani ordan calmamistim atlamayin hemen :D) carpistirarak enerjiyi ortaya cikarip sabitlemek gucu kontrol altina alip donus hizina vermek... teori iste bosveeerr biz goremicez nasil olsa o zaman sabahlar olmasin :D :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ben olsAm o aleti uzayda çalıştırırım.Dünyadan uzak.
    Ayrıca ışık hızı üst limit falan değil aynştaynın dediğinin daltonun atom parçalanamaz dediğinden farkı yok

• quote:

arkadaşlar şimdi 50 km çapında cd gibi dairesel bir şekil düşünün
    ortasında da bunu 600000 rpmde döndüren bir motor
    50 km=50000 metre
    600000 rpm=10000 rps (saniyede 10000 tur attıracak)
    tekerleğin çapıyla motorun devrinin çarpılması hızı verir
    50000*10000=500.000.000 m/saniyeden 500.000 km/saniye olur
    ışık hızı kaçtı 300.000 km/saniye
    ışık hızını aştık?

malligina donup kalmistir...ne diye kastin bu kadar diskmis rpm mis...madem g.tunden element uydurcan direk 500000km sn ile giden cismimiz var deseydin...al astik isik hizini tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguryenipinar

sasirdim su an cunku bende hemen hemen ayni tipi dusunmustm 4-5 sene once arklarla ufolari tartisiyoduk cok hizli hareket edebildiklerinden vede isik hizini gecebilceklerinden yola ciktim ancak 50km falan hesaplamamistim biraz dusuk seviyede tutarak rpm hizini yuksek tuttum ben yani motoru bu motorun ne kadar buyuk oldugu onemli degil sonucta ona gucu veren enerjide sorun ki boyle buyuk bi donus hizini olusturucak enerji bana gore evrende vardir onemli olan o enerjiyi verebilicek maddeleri bulup (ayni kutuplu olucaklar)(cern benzeri ama o zmn cern deneyi ile ilgili bilgim yoktu yani ordan calmamistim atlamayin hemen :D) carpistirarak enerjiyi ortaya cikarip sabitlemek gucu kontrol altina alip donus hizina vermek... teori iste bosveeerr biz goremicez nasil olsa o zaman sabahlar olmasin :D :D

ama yukarda yazdığımı gerçekleştirdiğinde einstein gibi yıllarca anılırsın

• quote:

quote:

quote:

einstein mod on,

merkez kaç kuvveti diye birşey var bu dünyada,

o kadar hızla hiç bir cisimi döndüremezsin, burak cisimi her hangi bir atomu bile döndüremezsin quantlarına ayrılır.

einstein mod off.

tamam devir saniyede 2500 olsun dairenin çapı 200 km olsun

Fmk =m.V2/r

buyur hesapla

bu küvvete dayanacak bir cisim bulabilirsen zaten dünyanın en büyük keşifini yapmış olursun ki,

quantlar birbirine bulacağın sonuçtan çok daha düşük bir kuvvetle birbirine bağlıdır.

bağlantıyı sen kur

hep bizim einstein olmamızı bekleme

Vay arkadaş..

• quote:

89.9 terajoules
    85.2 billion BTUs

iyi guzel dediklerine aynen katiliyorum.. ancak sorun su einsteinin soylede bi sorusu var aynayi elime alsam ve isik hizinda hareket etsem yada gecsem aynadaki ben yokmu olurum sonucta isik aynadan yansidigi icin aynada kendimizi goruruz yani benmdemerak ettigim o isik hizinda hareket edersek gercekten aynada gorunmezmiyiz yada diger teoremi isik hizinda hareket edersek uzaydaki baska birine gore dahami genc kaliriz yine einsteinin uzay araci teoremi ben bunlari merak ediyorum bunlar teori kanitlanmadi ama dogru olarak kabul ediliyo ben kanitlandigini gormek istiyorum sonucta teori olusturmak biraz kafa yorarak kolay ama sorun pratikte iste

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozguryenipinar

sasirdim su an cunku bende hemen hemen ayni tipi dusunmustm 4-5 sene once arklarla ufolari tartisiyoduk cok hizli hareket edebildiklerinden vede isik hizini gecebilceklerinden yola ciktim ancak 50km falan hesaplamamistim biraz dusuk seviyede tutarak rpm hizini yuksek tuttum ben yani motoru bu motorun ne kadar buyuk oldugu onemli degil sonucta ona gucu veren enerjide sorun ki boyle buyuk bi donus hizini olusturucak enerji bana gore evrende vardir onemli olan o enerjiyi verebilicek maddeleri bulup (ayni kutuplu olucaklar)(cern benzeri ama o zmn cern deneyi ile ilgili bilgim yoktu yani ordan calmamistim atlamayin hemen :D) carpistirarak enerjiyi ortaya cikarip sabitlemek gucu kontrol altina alip donus hizina vermek... teori iste bosveeerr biz goremicez nasil olsa o zaman sabahlar olmasin :D :D

ama yukarda yazdığımı gerçekleştirdiğinde einstein gibi yıllarca anılırsın

tarihte yer edinmek elbette guzeldir fikirlerimiz uyusuyo ancak bide isin diger yani var oldukten sonra anilsan ne olur anilmasan ne olur :D

• neyse beyler siz takilin bu kadar fizik yeter benim kazanmam gereken bi universite var kalkip ders calisicam hayirli geceler hepinize :)
  • diskin atomlari arasindaki bag kuvvetini goz ardi etmissin. bu kuvvette bir disk elde edemezsin.

zaten isik hizina yaklastikca zaman yavaslamaya baslar, diskin ortasindaki zaman diskin ucundaki zamandan farkli olacagi icin bu madde butunlugunu koruyamaz.

bu teorin tamamen diskin atomlarinin baglarina dayaniyor.

oyle bir madde yapilabilse onun yogunlugu sonsuz olur yani big bangdeki patlayan noktadir o madde. o dayanikliktaki diskin hacmi sifira yaklasir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 21 Kasım 2011; 2:35:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corpolar

Ben olsAm o aleti uzayda çalıştırırım.Dünyadan uzak.
    Ayrıca ışık hızı üst limit falan değil aynştaynın dediğinin daltonun atom parçalanamaz dediğinden farkı yok

Alıntıları Göster
    Teoride herkes bulabilir bunu önemli olan işi pratiğe dökebilmek. Ama dediğin gibi teknoloji geliştikçe mümkün olabilir tabii.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.