Şimdi Ara

Fizikçilere 'pratikte momentum' sorusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar spor yaptığım yerde spor hocaları ile bir tartışmam oldu. Örneğin düz bir sehpaya uzanıp 100 kg'lık bir ağırlığı şınav çeker gibi kaldırıp indiriyoruz (Bench Press hareketi).

Ataletin var olduğu ilk kısmı saymazsak -ki kaslarda da elastik kuvvet denilen bir şey vardır ve ataletin de üzerine çıkar- bu hareketi uygularken yukarı itmede normal bir hız için atıyorum 105 kg'lık bir kuvvet, yüksek bir hız için 110 kg'lık bir kuvvet uyguluyoruz.

Soru şu ki hareketi hızlı yaparsak itme hareketinin sonlarına doğru momentumdan dolayı ittiğimiz ağırlık azalır mı, yani 110 kg yerine 100 kg'lık bir kuvvet mi uygular oluruz ? Değil ise bu momentum sadece kuvvet uygulamayı kestiğimizde mi ortaya çıkar, zıplamada olduğu gibi ?

Herkese sevgiler, saygılar.

• Kütlenin korunumu ilkesinden dolayı ağırlıkta en ufak bir değişme olmaz. F=m.a formülünden dolayı mı hızlı kaldırırsak ağırlık azalır mı demişsin tam anlayamadım ama kütle hiç bir zaman değişmez.

Kütle sabit dedik hızlı kaldırırsan ivme artar dolayısıyla yukarıdaki formüle bakarak F(force) yani kuvvet artacaktır.Formüle göre kütleyi ne kadar yavaş kaldırırsan o kadar az kuvvet harcarsın.Ancak buna paralel olarak kasların yükte geçirdiği zaman artacaktır.Kolu mesnet olarak düşünüp detaylı yük analizi yapmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    zeka sorusu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.