Şimdi Ara

Fizikçiler bir bakabilirmi Sözel vektör sorum var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011 Yılının son gecesi olarak hepinize selam olsun arkadaşlar :)

Bir vektör sorusu soracagım size aslında tam soruda değil kafama bir olay takıldı.Şimdi biz vektörleri uc uca ekledigimiz zaman birbirini takip ediyor ve kapalı bir şekil oluşturuyorsa toplam vektör sıfır kabul ediliyordu.Bir soruda F1 , F1 vektörü vermiş ve F3 vektörünün hangisi olursa cismin sabit hızla hareket edeceğini sormus.Cevaplara baktım Kapalı sekıl olusturacak vektörü gösteriyor.E onu eklersem toplam vektör sıfır oluyor? Yanı cisim hareketsiz kalmıyor mu ? o nasıl oluyor.

Bir başka gemi sorusunda geminin önüne F1 , geminin arkasına F2 kuvveti , Üstüne F3 , Altına F4 kuvvetleri yazmıs.Gemi sabit hızla hareket ettiğine göre demiş ve üç yargı vermiş.

I) Gemi dengelenmiş kuvvetlerin etkisindedir

II) Bunu boşverin bunu anlamıştım

III) F1 ve F2 kuvvetlerin büyüklükleri eşittir demiş.

Şimdi F1 = F2 olursa gemi nasıl sabit hızla hareket etmiş oluyor ? Geminin durmuş olması gerekmiyormu yav ? kafam allak bullak oldu sinir oldum şu konuya.Bir izah ederseniz sevinirim.

• Sen sürtünmesiz bir ortamda atıyorum bir cisme 20N'luk kuvvet uygulamaya başladın. Cisimde doğal olarak hızlanır. Sen bir müddet sonra kuvveti uygulamayı bırakırsan senin mantığına göre cismin durmuş olması gerekir ancak durmaz çünkü enerji korunumu var sürtünme olmadığından kuvveti bırakmadan önce hangi hız değerine ulaşmışsa o hızla sabit hareket etmeye devam eder. Sorduğun iki soruda da bu mantık var zaten.

Eğer sürtünmesiz bir ortamda bir cisme net kuvvet 0 ise duruyorsa durmaya devam eder hareket halindeyse sabit hızla hareketine devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 31 Aralık 2011; 10:24:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Sen sürtünmesiz bir ortamda atıyorum bir cisme 20N'luk kuvvet uygulamaya başladın. Cisimde doğal olarak hızlanır. Sen bir müddet sonra kuvveti uygulamayı bırakırsan senin mantığına göre cismin durmuş olması gerekir ancak durmaz çünkü enerji korunumu var sürtünme olmadığından kuvveti bırakmadan önce hangi hız değerine ulaşmışsa o hızla sabit hareket etmeye devam eder. Sorduğun iki soruda da bu mantık var zaten.

Eğer sürtünmesiz bir ortamda bir cisme net kuvvet 0 ise duruyorsa durmaya devam eder hareket halindeyse sabit hızla hareketine devam eder.

EYvallah sagolasın.Sımdı oldu işte.
  • NEWTONUN 1.YASASI
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.