Şimdi Ara

Fizik Proje Ödevi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba lise 2.sınıf ögrencisiyim fizikten proje ödevi aldım ögretmen güneş enerjisi ile ilgili bişey yapabilirsiniz demişti bende güneş enerjisi ile çalışan araba yapmaya karar verdim bu konu hakkında pek bir bilgim yok nasıl yapıcagımı ve malzemelerini nerden bulabiliecegimi yazarsanız sevinirim.

• www.bluemavi.com
    www.direnc.net
    www.dorukanstore.com

Malzemeleri buralardan alabilirsin
    Basit pilli araba alıp uygun panelle tekrar şarj edersin.en basiti bu olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 5 Nisan 2014; 19:37:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabayı kendim yapmak zorundayım basit bi araba olabilir ama nasıl yapacagım konusunda hiçbir fikrim yok
  • Bozuk oto kaset çaları içinde birçok dişli var. Bulabilirsen işine yarar. Ama bi oyuncak araba alıp parçalarını kullanman lazım. Tekerlekleri oyuncaktan almış demez kimse

• bişey soracam benim bu konu hakkında bilgim 0 yani videoları felan izliyrum ama yapılışlarını felan anlatmıyolar bana hangı malzemelerı alcagımı ve nasıl yapacagım hakkında bilgi verirsen cok makbule geçer kardeşim lütfen benim için cok onemlı bir ödev
  • Bana kalırsa pilli oyuncak al. Dış kasasını çıkar yerine kartondan kasa yap. Tek tek yapmaya çalışırsan pahalı olur. Zaten aynısını yapacaksın. Kumandalı olmasına gerek yok bence. İşin hilesini öğretmek hoş değil. Biraz da araştır yardımcı oluruz

• işin hilesini ögretmek diyorsunuzda vaktim yok 2 hafta içinde teslim etmem lazım ödevi ve ben daha hiç böyle bi ödev yapmadım okadar video izledim arastırma yaptım yani bi elektrik motoru almam lazım güneş paneli almam lazım bunları bile neye göre alacagımı bilmiyorum ki burda insanlardan yardım beklıyorum anlayıslı olun lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih3834

arabayı kendim yapmak zorundayım basit bi araba olabilir ama nasıl yapacagım konusunda hiçbir fikrim yok

legodan yap. bak ciddiyim dalga geçmiyorum gayet legodan yapılma projelerle yarışmalara katılanlar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: tristran

quote:

arabayı kendim yapmak zorundayım basit bi araba olabilir ama nasıl yapacagım konusunda hiçbir fikrim yok

legodan yap. bak ciddiyim dalga geçmiyorum gayet legodan yapılma projelerle yarışmalara katılanlar var

doğru diyorsun ama oda cok basit olur gibime geliyor ya
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tristran

quote:

doğru diyorsun ama oda cok basit olur gibime geliyor ya

legoyla üni seviyesinde ( benim ark mayın tarama aracı yapmıştı) yarışmalara katılıyorlar sen hocana danış.yoksa baştan birde araba yapıcam dersen onun makaniği başına ayrı dert açıcaktır.önemli olan arabanın işleyişi ve elektronik devresiyse zaten hocan kabul eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 5 Nisan 2014; 20:25:50 >

• sorarımda fazla vaktim yok
  • Araba yerine daha basit birşey alsaydın hesap makinelerinden çıkan güneş enerji panelleri ile bişeyler yapaiblidin.Bir küçük panel küçük bir ışığı yakıyor.2-3 Tane bulabilirsen güzel şeyler ortaya çıkabilir
  • araba daha kolayıma geldi bilmiyorum ama nasıl yapıcagımı ayrıntılı şekilde anlatabilecek yardımcı olabilecek bir arkadaş arıyorum yardım edin lütfen
  • ben şimdi oyuncak arabamı parçaladım daha sonra şimdi napıcam onu bilmiyorum yardım edın
  • hocana hiç soru sorma boş yere sallamaz çünkü.. ilgilenecek biri olsaydı projeyi o bulur sunu yapacan derdi (Yılların tecübesi ) sana ilk okulda aklımda olan 2 proje önerecem ikiside basit bilgi gerektrimez

1- Arabaların park etme sorunu ile ilgili bir adet uzaktan kumandalı araba alacaksın bir apartman dairesi modeli yapacaksın mukavadan filan sorna araba evin önüne geldiğinde yapacağın sistem ile ( buton motor veya şırıngaların pistonları ile olabilir) araba otomatik oto parka girecek projenin faydası ise apartmanlara ayrıca otopark girişi yapılmayacak

2-Basit bir temizleme robotu eskiden gördüğüm bir oyuncaktan aklıma gelmişti oyuncak önde dönen bir sistem var bu şekilde eğer bir yere çarparsa kendiliğinden yön değiştirebiliyor o oyuncaktan bulacaksın üzerindeki motorları ğüçlendirmen gerekebilir üzerinede bir sübürge sistemi yapacaksın aal sana temizleme robotu projenin faydası maliyet düşürülmesi

kolay gelsin hangisi kafana yatarsa yapabilirsin ikiside uğraşılırsa güzel projeler ama öznerek yap yoksa hiç yapma kolay gelsin

• ben güneş enerjisi ile araba yapmaya karar verdim hatta arabayı söktüm bile şuan içindekelere bakıyorum ama ne oldugunu anlamıyorum neyi nereye baglıyacagımı ne malzeme alacagımı hiç bilmiyorum yardıma ihtiyacım var
  • quote:

ben güneş enerjisi ile araba yapmaya karar verdim hatta arabayı söktüm bile şuan içindekelere bakıyorum ama ne oldugunu anlamıyorum neyi nereye baglıyacagımı ne malzeme alacagımı hiç bilmiyorum yardıma ihtiyacım var

Şunu bil ama o araba iki tane dandik güneş paneli ile hareket etmez arabanın tüm yüzeyini kaplasan bile yine gitmez tekerler döner sadece bataryayı şarj edebilirsin oda bataryanın dayanma süresini biraz uzatır ayrıca çok basit olur sen ne için yapıyorsun bu projeyi ?
  • hoca bana illede güneş enerjisini kullanacaksın demedide yani dediki yapılmış bir deneyi veya bir buluşu yapacaksın sınıfta anlatacaksın dedıde onu yapayım dıyom yok dıyo bunu yapayım dıyom yok dıyo yan sınıfdan biri güneş enerjisi ile calısan gemi yaptı diye örnek verdi bende ordan çağrışım yaptımda benım için kolay olabilecek hocanında begenebılecegı bişey biliyomusun lütfen yardım et zamanım kısıtlı
  • quote:

hoca bana illede güneş enerjisini kullanacaksın demedide yani dediki yapılmış bir deneyi veya bir buluşu yapacaksın sınıfta anlatacaksın dedıde onu yapayım dıyom yok dıyo bunu yapayım dıyom yok dıyo yan sınıfdan biri güneş enerjisi ile calısan gemi yaptı diye örnek verdi bende ordan çağrışım yaptımda benım için kolay olabilecek hocanında begenebılecegı bişey biliyomusun lütfen yardım et zamanım kısıtlı

Canım anladım aklıma şuan çok şey var ama yapımları zor kolay bişey istiyorsun istersen periskop yapabilirsin 2 adet ayna kullanarak korton veya mdf den dış yüzeyi yaparsın basit ne dersin

ikincisi biraz kimya ama fizikte sayılır sınıfta uçan balon yap tuz ruhu+ alimiyum folyo ile
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.