Şimdi Ara

Fİzik Proje Görevi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    fizik proje ödevi aldım ve hoca konu olarak herhangi bir enerjiyi başaka bir enerjiye dönüştürmemi istedi..Bende proje bulmakta zorlanıyorum önerileriniz bekliyorum....

• quote:

Orijinalden alıntı: TheHunt3R

Sevgili arkadaşlarım abilerim
    fizik proje ödevi aldım ve hoca konu olarak herhangi bir enerjiyi başaka bir enerjiye dönüştürmemi istedi..Bende proje bulmakta zorlanıyorum önerileriniz bekliyorum....

motor, jenerator, lamba, ısıtıcı, güneş paneli, pil, akü..

şuan aklıma gelenler, hepsi birer dönüştürücü
  • Binbir çeşitlerden kablolu araba al iki liraya kumanda kısmını kesip bi ampul bağla hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştür. Evdeki 12 volt bobinin bi ucunu hoperlörlere bi ucunu ampule bağla (yalandan da olsa) ses enerjisini elektrik enerjisine dönüştür. Çok komplike düşünme, doğaçla takıl kafana göre
  • Basit bir sürekli mıknatıslı generatör yap. Elinle generatörü çevir veya hamster falan kafesleri oluyor ya o tarz birşeye bağla fare çevirsin, bunu da al bir lede bağla ışık yansın. Ya da hamster koştukça üretilen gerilimle bir sayacı falan çalıştır, hamsterin koştuğu süreyi hesapla ekranda göster. Ya da şöyle de olabilir, o hareket enerjisini bir aküde depola ya da hareket enerji gelince onun enerjisiyle başka bir motoru çalıştır o motor da çalışınca hayvana yem versin misal. Hayvan da anlasın koşunca yem geldiğini koşsun yani öyle şeyler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.