Şimdi Ara

Fizik neden zor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapamıyorum . Kimya ve biyolojim iyi ea ya mi gecmeliyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Biz salağız

• Önyargı. İyi bir hocadan dinledikten sonra sevmeye başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cubb0rn -- 9 Temmuz 2020; 20:28:50 >
  • cubb0rn C kullanıcısına yanıt
    Kimden

• Bence temel olmadığından ya da ilgi duyulmadığından.Fizikten güzel ders mi var
  • lazımlık L kullanıcısına yanıt
    Özel ders hocamdan

• Matematiği yapabilen fiziği de yapar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fizikle barış veya uö
    tamamen önyargı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de önyargıdan dolayı olduğunu düşünüyorum. En başta nefret ederken şu an gerçekten çok seviyorum. Zor gelmesinin sebebi mantığını kavramak yerine verilen gerekli gereksiz tüm formülleri ezberleyip her soruda uygulamaya çalışmak olabilir

• "Boş yapıpta kıymetli vaktinizi tüketmeyiniz."
    Selam ve dua ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar bilim olarak değil soruları çözülmesi gereken bir ders olarak gördükleri için zor geliyor. lisedeyken hoca formülü yazıyordu sonra 3-4 örnek çözüp bırakıyordu. formül nereden geliyor, mantığı nasıl kimse üzerine düşmüyor. khan academy'den vs. bakarsan aslında ne kadar birbiriyle bağlantılı konular olduğunu görürsün. kısaca fizik zor filan değil. insanlar az emek - çok net prensibiyle yaklaştığı için öyle algılanıyor.
  • bizim bir fizik hocası vardı , devlet okulunda öyle bir hoca bulamazsın nedeni ise her şeye nedensellik ile yaklaşıp her konuya ait soruda muhakkat işleme dahil olmasa bile herşeyi çizmemizi isterdi(sınavda da böyle yapmak zorunluydu yoksa sıfırı basardı) böylece her şeyi görüp mantığını anlıyordun tabi sınavdan da yüksek alıyorduk sonra ösym de fizikten neredeyse 0 çektim *mk , evdeki hesap çarşıya uymadı.Bu da böyle bir anımdır.
  • yanlış çalışıyorsun belli ki. lise fiziği herkesin yapabileceği seviyede bir fiziktir. ister kafan bassın ister basmasın. ha eğer mühendislik okuyacam fiziği sevmiyorum dersen o zaman batarsın. hele ki makina inşaat gibi bölümler senden kan alır fiziğin iyi olmazsa. gerçi makinada kimyan iyi olmazsa da kan alırlar (bkz: termodinamik dersleri, akışkanlar mekaniği dersleri ve ısı transferi dersleri)
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Sevgili Fourier, birbirimizi kandırmayalım. Fizik gayet zor bir disiplin.
    Mantığıyla öğrenmek kalkmak bence daha zorlaştırıyor. Tabii şu var, sınavda sadece fizik çıkıyor olsaydı yararlı olabilirdi. Bu şartlarda ise az emek çok net prensibi gayet mantıklı.

• Aga okadar cok senin yazini gordumki ytu makine yazicaksam senden oturu yazcam valla iyi reklam yapiyorsun

• Ben de zor diyordum sonra anladım ki istemiyormuşum. Bence senin de ya ilgini çekmiyor ya da işin temelini güzelce kavramadan yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.