Şimdi Ara

Fizik Açısal momentum kepler karışımı bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fizik Açısal momentum kepler karışımı bir soru
    Cevap 1 ve 3 diyor ben 1 ve 2 için açısal momentum yönüne paralel bir kuvvet uygulanacağı için korunacağını düşündüm
    Ama 3 için bir yorum yapamadım.Hani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kendi etrafında dönerken göktaşı Jüpitere çarpınca tork uygulanmadığı için açısal momentum korunur
    Açısal momentun=mr².w m arttı o yüzden açısal hızın azalması lazım. Güneş çevresinde dönme açısal momentumu da sabit kalmalı çünkü yine tork yok. O yüzden yine mr².w yaparız m arttı w azalması lazım. Bu yüzden 3 de doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ensüginhan -- 10 Haziran 2020; 21:34:23 >
  • Ensüginhan kullanıcısına yanıt
    Hocam Rküp/Tkare sabit diye biliyorum güneşe göre
    Yorumunuz biraz eksik kalıyor o zaman çünkü yarıçapı sabit kabul ettiniz sanırsam ?

• Güneş çevresindeki dönme süresi nasıl değişiyor ki? Tkare/Rküp oranı sabit yani süre değişmez, kendi ekseni etrafındaki açısal momentumu korunur, mw2r m artar w azalır kendi ekseni etrafında dönme süresi artar. Ben Yalnız 1 buluyorum 3ü anlamadım anlayan varsa up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3'ün yanlış olması gerek sanki.
  • 1.oncul icin F=m.a gibi dusun goktasi dusunce toplam kutle artiyor ivme az da olsa azalir, v=a.t bundan dolayi da hiz azalir, x=v.t hiz azalisi sureyi arttirir
    2.oncul biraz klasik yani acisal momentum tork.d haricinde degistigini gormedim
    3.oncul periyot artacagi icin dogru olur
    Boyle dusundum hocam ben

• Up 3 için yorumu olan ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladığım kadarıyla R3/T2 oranının sabit olması bu gezegenlerin ilk fırlatilma hızlarıyla ilgili.Ertan hoca böyle diyordu yani en azından ben öyle anladım.Zaten bu oran cembersel hareket formülünden geliyor ve yaklaşık olarak eşit bir değer tam aynı değil çünkü hareket cembersel bir hareket değil.Firlatilma anından sonra gezegenlerin periyotlarıyla ilgili hesaplamalarda açısal momentum korunumunu uygulamak gerek.Mwr2 açısal momentum r sabit kabul edilip m artınca w azalır.R neden sabit onu ben de açıklayamadım.Ama R3/T2 oranı bu durumda uygulanırsa eliptik yörüngede dolayı hatalı sonuç verir.Bu benim yorumum.Kesin değil ama

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.