Şimdi Ara

fiziğin mantığını anlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben dikey geçiş sınavından sonra üniversitede fizik derslerinde zorlanmamak için fizik çalışacağım.

temelden alan ve ileri seviyeye götüren, işin mantığını anlatan, mesela “formül şudur hadi soru çözelim” mantığından ziyade formüllerin nerden geldiğini kavratan video veya kitap önerilerinizi bekliyorum.

karaağaç fasikülleri bu beklentimi karşılar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hippasus -- 5 Eylül 2018; 22:54:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• up

• Richard Feynman'ın kitapları (türkçesi var) ve internetteki dersleri (türkçesi yok galiba). Geriye kalan şeyler için Wikipedia ve Google Scholar.

Mantığı ancak böyle kavranabilir diye düşünüyorum ama bizim için bunlar zaman kaybı tabii ki. YKS için bir senede sınav sistemine adapte olmak test çözebilmek gerekiyor ve bunu da sadece fizik için yapmıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaiji_itou K kullanıcısına yanıt
    karaağaç fasikülleri nasıldır? ebadaki meb kitapları, khan akademiyle birlikte karaağaç fasiküllerini bitirmeyi düşünüyorum.

yazmış olduğum beklentileri karşılar mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yaşına kadar anlamadıysan anlayamazsın bazı şeyler yetenek gerektiriyor yapacak bir şey yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BearGyrlls kullanıcısına yanıt
    buna katılmıyorum. daha önce hayatımda matematik de görmemiş, dört işlem yapamayan biriyken tyt matematikte 30 net yaptım.

daha önce bu dersleri görüp başarısız olsaydım, size hak verirdim.

temel bilimlerde lise müfredatında başarılı olmak için yetenek gerekmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hippasus

buna katılmıyorum. daha önce hayatımda matematik de görmemiş, dört işlem yapamayan biriyken tyt matematikte 30 net yaptım.

daha önce bu dersleri görüp başarısız olsaydım, size hak verirdim.

temel bilimlerde lise müfredatında başarılı olmak için yetenek gerekmiyor.

30 net nedir yani büyük başarı mı. Zaten zorlasan 3 5 tane ilk bakışta yapılamayan soru vardı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fizik zeka gerektirir

• tamamdır teşekkürler arkadaşlar, önerilerinizi dikkate alıp çalışmayı bırakıyorum:)

• BearGyrlls kullanıcısına yanıt
    niye kıvırıyorsunuz ki
  • hippasus H kullanıcısına yanıt
    hocam bakma şunlara fizik yapılır umut öncül izleyin ben izledim faydasını gördüm sadece konularım yetişmedi birde üstüne kaydırma yaptım, ertan şahin var o ücretli ders anlatıyor ama güzel diyolar tabi eleştirenler de yok değil yani kovalayın hocam o konuşanlar fiziği matematiği anlamadığı için sözele geçip sizin de anlamayacağınızı düşünen tipler kıskançlar fesatlar siz önünüze bakın
  • Fizik formullerinin ispatlari khan akademi ve meb fizik kitaplarinda mevcut. Mebin kitaplarina on yargiyla yaklasmamak lazim ozellikle 12. Sinif meb kitabi muhtesem formullerin ispatlarini tek tek yazmislar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkdaşların kötü bir niyeti yok hocam, kendi düşüncelerini paylaşmışlar sadece:) öneriniz için teşekkür ederim, dikkate alacağım

• Vigelos V kullanıcısına yanıt
    öneriniz için çok teşekkür ederim. kesinlikle bahsettiğiniz kaynaklardan faydalanacağım.

• ahmet nuri akay videoları hala bulunuyor mu bilmiyorum ama izlersen fiziğe de yatkınsan türkiyedeki fizik öğretmenlerinin %90ından daha iyi fizik öğrenir hatta öğretirsin
  • Hala anlayamadım hocam Allah kolaylık versin fizik ve geometri sıkıntılı dersler özellikle fizik

• Graviton G kullanıcısına yanıt
    öneriniz için teşekkürler. bahsettiğiniz hocayı araştıracağım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.