Şimdi Ara

Fiziği iyi olanlar yardımcı olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Manyetizma konusunda aklıma takılan 2 şey var bunları açıklayabilir misiniz ?
    1. Kapalı yüzeyden geçen net manyetik akının 0 olduğunu söyleyebiliyoruz ama neden elektrik alan için böyle bir genelleme yapamıyoruz ?
    2. Meb kitabında " Birim yüzeyden geçen manyetik alan çizgisi sayısına manyetik akı denir ." diye bir ifade var ama bu ifade benim aklıma yatmadı. Manyetik akı tüm yüzeyden geçen manyetik alan değil midir ? Çünkü akı=B.A diye bir formülümüz var, buradan birim yüzeydeki manyetik alan çizgi sayısı B olmaz mı ? Ayrıca akı hesaplanırken integral kullanılıyordu sanırım bu da toplam alan için kullanılmasını destekliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorduğun soruları görünce Fiziğimin yetersiz olduğunu anladım.

Kusura bakma ben testle büyüyen nesil olarak bunlar sınavda çıkmaz yeaaa diyip uzaklaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Hannibal96

Sorduğun soruları görünce Fiziğimin yetersiz olduğunu anladım.

Kusura bakma ben testle büyüyen nesil olarak bunlar sınavda çıkmaz yeaaa diyip uzaklaşıyorum

Neden yardımcı olmayıp ego yapıyorsun ki bilgin yoksa da yorum yapmayabilir güzel insan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞekerPancarı

quote:

Orijinalden alıntı: Hannibal96

Sorduğun soruları görünce Fiziğimin yetersiz olduğunu anladım.

Neden yardımcı olmayıp ego yapıyorsun ki bilgin yoksa da yorum yapmayabilir güzel insan

Bu yorumumda ego mu çıkardın güzel insan? Paragraf çözmeni rica ediyorum

• Hannibal96 kullanıcısına yanıt
    Hahahha haklısınız hocam sorduğum sorular lise seviyesine göre ayrıntı şeyler bence de ama yine de cevaplayan çıkar umarım. Ben geçen seneki lys sorularını gördükten sonra konuların mantığını anlamaya yönelik çalışsam sınavda kolaylıkla yapabilirim demiştim ama o mantığını anlama kısmını gerçekleştiremiyorum bir türlü , özellikle de böyle soyut konularda

• quote:

Orijinalden alıntı: Luxurian

Hahahha haklısınız hocam sorduğum sorular lise seviyesine göre ayrıntı şeyler bence de ama yine de cevaplayan çıkar umarım. Ben geçen seneki lys sorularını gördükten sonra konuların mantığını anlamaya yönelik çalışsam sınavda kolaylıkla yapabilirim demiştim ama o mantığını anlama kısmını gerçekleştiremiyorum bir türlü , özellikle de böyle soyut konularda

Keşke bize formül yerine böyle mantığını öğretselerdi de cevaplayabilseydik.Elbet bilenler vardır ama onlar muhtemelen kendi çabalarıyla araştırıp öğrenmişlerdir.

• Bunlar çok soyut ve formülü manyetizmadan nefret ediyorum elektrik gene bi yere kadar çekiliyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl Kötü Biri Olabilirim?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarı

• Elektrik alan 0 olamaz cünkü daima bir uzaklık vardır.

• Millikan kullanıcısına yanıt
    Elektrik alanın sonu olmamasından bahsediyorsunuz sanırım. Peki +q dan -q ya giden elektrik alan çizgilerinin sonu olduğunu söyleyemez miyiz ?

• Cizgi sadece modelleme dostum soyut düşün

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.