Şimdi Ara

Fiyatlar ucucak.Damat Bakan:'Birileri ulkemizi zamaninda ithalat cennetine cevirdi' (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
1
Favori
31.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yerli ürün 100 tl, ithal ürün 300 tl. Gider ithali alırım. Kaliteden ödün vermem.
  • malchik kullanıcısına yanıt
    Kaldırmayacaksınız
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Ama bu adamların agzından çıkan her kelimeye göre hareket eden yine sizsiniz. Portakal çıktı yarın dedi ki ekonomi iflas etti.

    Siz hemen vay portakal böyle dedi diye yaygara koparmaya başlarsın ama dimi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • berat albayrak bu ülke için ızdıraptır her zaman söylemişimdir başarılı olacağı tek iş çevirmenliktir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • k1mbu kullanıcısına yanıt
    Halkın yararı diyorum hala portakal diyorsun.
    Yahu Portakal da halkın yararına iş yapmıyorsa onu da eleştir.

    Bu yaptığın aynı şuna benziyor.
    “Doktorum sigara içme dedi fakat kendi de içiyor.”
    Doktorun sigara içmesi sigaranın zararlarını ortadan kaldırmaz.
    Portakal’ın imar affından faydalanması imar affının şehirlere olan zararlarını ortadan kaldırmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 23 Mayıs 2020; 15:9:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hay Allah Kahretsin 20 yıldır ülkeyi ithalat cennetine çevirenleri. Böyle şerefsizlik olmaz.
  • Birileri kim hititlermi bunlardan önce onlar vardı çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k1mbu kullanıcısına yanıt
    Yazdiklarinizin söylediklerimle uzaktan yakından alakası yok. Mesajımda hicbir hakaret de yok, YALANCISINIZ.

    Kimmiş "ülkemizi ithalat cennetine çeviren birileri"? Ben cevap vereyim, 17 yilda, Cumhuriyet tarihindeki toplam ithalatin %83'ünü gerceklestiren Tayyip iktidarı. Durum böyleyken AKP'nin bu lafı söylemesindeki ikiyuzlulugu elestirebilyor musunuz? Elestiremezsiniz, cunku siyasal islamda efendi-kul iliskisi var, sorgusuz biat, koru korune itaat kulturu var. Akla ve bireysel dusunceye yer yok. Yaşımın da bu konuyla uzaktan yakindan alakası yok.

    Yukaridaki ikiyuzluluge, piskinlige cevap veremeyince, konuyu saptirmak icin kalkmis bana bir gazetecinin pergolesinden bahsediyorsunuz, siz Tayyip'in kacak saraylarını eleştirebiliyor musunuz? Ülke ekonomisi iflastayken saraylar için yapılan israfı eleştirebilir misiniz? Elestiremezsiniz cunku niyetiniz samimi degil, eleştirmezsiniz çünkü aklınızın sahibi baskasi. Siz ikiyüzlü tutumunuzla, böyle şeyleri elestirme hakkinizi coktan kaybettiniz.

    Insanların söylediklerini söyleyenin yaşına, cinsiyetine vb. göre değerlendirmek, söylenene değil, kişinin bireysel özelliklerine göre cevap vermek: Bireysel ayrımcılık yapmak; budur yanlış olan.

    Ben söylemeden yaşımı, hangi partiye oy verdiğini varsaymalar: Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışmak; budur yanlış olan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 23 Mayıs 2020; 20:2:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Doğru söylemiş.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Saygısızlık etmeyeyim diye cevap veriyorum, mesajının tamamını okudum ve anladığım şu herkes okuduğu gördüğü bildiği şeye göre yorumlayıp yazıyor yani a kitabı var ve ab insanı var ve ab ekonomisti var ve onları takip ediyor ve sonra bu yorumları yazıyor keza bende b kitabı var ve ba insanı var ve ba ekonomisti var ve onları takip ediyorum yazıyorum diyelim. Yani ab ekonomisti ülke için 10 sebep var ve ideolojisi gereği inandığı değerleri gereği 10 sebebin 3 ünü alıyor işine gelenler çünkü onlar ve yorumluyor ve sonra kalan 7 sebebi iplemiyor. Ve gelelim ba ekonomistine o da bakıyor ki 10 sebep var ama 4 sebebi görüyor 6 sebebi görmüyor ve ideolojisi gereği inandığı değerlere göre yorumlama yapıyor. Sonra bunlar ne oluyor senin gibi benim gibi yazanların ortaya çıktığı ve aslında ikimizinde aynı ülkede yaşadığımız hal de ikimizinde dertleri aynı olduğu hal de işimize gelenlere göre bakıp yazıyor olduğumuz ortaya çıkıyor.

    O yüzden yazdığın şeylerin haklılık sebebi var ama eksiklikler var ya da işine gelmeyen yerleri kesip atmalara var gibi görünüm görüyorum ki keza sende benim yorumumda görmüşsündür ki o yüzden alıntılamışsındır.

    Bloomberg gibi veya benzer ekonomi kanallarını inceliyorum her çeşit ekonomist çıkıyor ortaya biri battık diyor biri ilerleyen dönemde güzel günler göreceğiz diyor ve Murat Muratoğlu gibileri Mağfi Eğilmez gibileri veya hükümete yakın ekonomisytler gibileri Erol Mütercimler gibileri ve daha niceleri ortaya çıkıyor sonra da bizde bunların yorumcuları oluyor çıkıyoruz. Ben her zaman derim başarılı olan ekonomist olsun ya da kim olursa olsun şu forumda benim gibi yazıyorsa benimle aynı platformu paylaşıyorsa burada işi olmaz hztta bu forumdan haberi olmaz. Misal örnek uç olacak ama Aziz Sancar neden nobel ödülü aldı ve neden başarılı işte bu forumdan bir haberi olmadığı için. O yüzden başarılı insanlar başarılarına başarı katarlar ve katmaya devam ederler. Saygılar. Yorumların içinde teşekkürler.




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Ekonominin battığını görmek için ekonomist dinlemeye gerek yok. Temel ihtiyaçların fiyatlarına, vergilerin beşe katlanmasına bakmak yeterli. Akli olan herkes kendisi görüyor durumu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Vergilerin katlandığını herkes biliyor, çünkü birçoğu bu ülke de yaşıyor o yüzden beşe katlandığı diyenlerin felâket tellaligi ile yaşadığı apaçık ortada hâliyle partisinin başında olmasını ister onunda derdi belli olduğu için. Şu ülke de iki kesim var bir arşa çıktık uçtuk Almanya bizi kiskaniyyy diyenlerle ve ülke battı diyen azınlık aynı grubu oluşturuyor. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k1mbu

    Hadi diyelim mercimek , buğday ithalat ediyoruz. Be kardeşim saman ı nasıl ithalata edeceksin?

    Hayır yani köylerde kendi tarlarında yetiştirdikleri saman ithal saman dimi. Kendi ekip , kendi biçtikleri saman ithal yani?
    Buyrun Bakan söylüyor. Hem buğday hem saman ithal ettiğimizi
    https://www.milligazete.com.tr/haber/1773564/tarim-bakani-bekir-pakdemirli-saman-ithal-etmis-olabiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Bir de düzgün cümle kurabilseniz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uçuş başlamış.

    10 MAYIS 2020
    Fiyatlar ucucak.Damat Bakan:"Birileri ulkemizi zamaninda ithalat cennetine cevirdi"


    24 MAYIS 2020
    Fiyatlar ucucak.Damat Bakan:"Birileri ulkemizi zamaninda ithalat cennetine cevirdi"




  • quote:

    Berat Albayrak " Birileri zamaninda ulkemizi ithalat cennetine cevirdi, artik oyle olmayacak.Stratejik onemi olan ve burda uretilemeyecek urunler haric tum mallarin ithalatlarini zorlastiracagiz " dedi.


    18 yıldır kim vardı ki başımızda. Adam kayın babasına laf sokuyor.
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Sen bu yazdıklarımı okuyamıyorsan ve anlayamıyorsan neden bu ülke bu halde olduğunu bize bir kere daha ispatlamış oluyorsun madem yazacak bir şeyin yok lafı değiştirmeden susmayı bil ama sende nerede ooooooo. ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 24 Mayıs 2020; 10:33:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar bolluk ve ferahlık verirseniz tabi millet deli gibi alışveriş yapar. CHP gibi kendin için yaşa sonrasında ülke batsın felsefesini benimseniz bu kadar ithalat artmazdı.
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Birde haberi tamamını okusanız keşke. Ticaretten anlamadığınız belli.

    'TÜRKİYE'NİN SAMAN GİBİ DERDİ YOK'
    Pakdemirli, “Hollanda’nın 80 milyar dolar tarımsal ithalatı var. Hollanda’yı gidip eleştiriyor muyuz? Hep ‘Konya kadar Hollanda neler üretiyor’ diyoruz. Çünkü aldığını satmasını biliyor. Bir ülkede ithalat da olacak, ihracat da olacak. Biz saman ithal etmiş olabiliriz. Ama bu ihtiyaçtan değil. ‘Ülkeyi buğdaya muhtaç ettiniz’ diyorlar. Bakıyoruz rakamlara, Türkiye 21.5 milyon ton buğday üretmiş. 19 milyon ton da tüketiyor. Niye ithal ediyorsunuz o zaman diyorlar. Ben de diyorum ki, makarna fabrikaları, buğday fabrikaları boş mu kalsın. Bunlar ihraç ettiği malların karşılığında ithal ediyorlar. Türkiye’nin bugün ne buğday ne de saman gibi derdi vardır. Ama bu halktan kopuk CHP, 1930’dan beri sizin ayağınıza gelmemiş. 1930’dan beri size merhaba etmemiş. Memleketin problemlerini ve meselelerini bilmiyor. Bu yüzde safsata siyaseti üzerinden iş yapıyorlar” şeklinde konuştu.




  • sansar61 S kullanıcısına yanıt
    Bakan tabi ki kendini savunacak. Neticede ithalat yapıldığını kabul etmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.